Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond
Persberichten 28 februari 1999/

Helmond: Gewapende overval
Zaterdagavond omstreeks 19.35 uur, is op een gewapende overval gepleegd op een winkel aan het Sassenplein. De dader was de winkel ingekomen en had met een stuk ijzer om zich heen gezwaaid en overval geroepen. Een in de zaak aanwezige man werd door de overvaller bedreigd. De overvaller heeft een greep in de kassa gedaan en is toen met een paar honderd gulden verdwenen. Gedurende de overval stonden er buiten de winkel een of twee personen die vermoedelijk bij de overvaller hoorden. De dader is een jongeman, getinte huidskleur, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, lengte ongeveer 1.70 - 1.75 cm, donker kort haar, gekleed in donkere kleding met een zwarte das voor zijn gezicht.

Helmond: Diefstal uit een woning
Tussen zaterdagavond 20.30 uur en zondagmorgen 02.30 uur, is er ingebroken in een woning aan de Jan Hokaarsstraat. Men is de woning binnen gekomen door verbreking van een keukenraam. De hele woning is doorzocht. Uit de woning is een portemonnee, geld en een bankpasje weggenomen.
< br> Eindhoven: Man in elkaar geslagen
Een 30-jarige inwoner van Mierlo is zondagnacht omstreeks 00.14 uur, op de Wenckenbachstraat het slachtoffer van mishandeling geworden. De man had onenigheid met een vrouw en is toen door een 37-jarige vriend van de vrouw in elkaar geslagen. Het slachtoffer had verwondingen in het gezicht maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De 37-jarige verdachte is aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Autodieven aangehouden
Zondagmorgen om 00.55 uur, zijn op de Kromme Steenweg een 34-jarige en een 31-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Een surveillance zag dat de bestuurder van een personenauto door het rode licht reed en ging de auto achterna. Na een korte achtervolging werd er een stopteken gegeven. De bestuurder van de personenauto zette zijn voertuig aan de kant en riep onder het uitstappen dat de auto gejat was. Bij controle bleek dat de auto inderdaad was weggenomen van de Vondellaan te Eindhoven. De twee inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De personenauto is veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na geluidsoverlast
Een 26-jarige Eindhovenaar is zondagnacht om 02.35 uur, in zijn woning aan de Heezerweg aangehouden. De man had zich meerdere keren schuldig gemaakt aan ernstige geluidsoverlast. Vannacht werd er weer geklaagd over geluidsoverlast. Hierop besloot de politie de geluidsinstallatie van de man in beslag te nemen. De man verzette zich hier heftig tegen en is daa rop aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Poging gewapende overval
Zondagnacht omstreeks 01.40 uur, is er een poging tot een gewapende overval gepleegd op een horecazaak aan de Grote Berg. Een 32-jarige man was in de keuken van de zaak toen er plotseling een jongeman met een bivakmuts over zijn hoofd de keuken binnen kwam. De overvaller richtte met een pistool op de man en eiste geld. Het slachtoffer gaf aan dat hij geen geld kon geven. Toen de overvaller zelf probeerde de kassa open te maken lukte dit niet. Hierna verliet de overvaller zonder geld de keuken en verdween in de richting van de Paradijslaan. Signalement van de overvaller; stevig postuur, ongeveer 1.65 cm lang, grote donkere ogen, gekleed in een donker jack, halve handschoenen, leeftijd ongeveer 25 tot 32 jaar, sprak met een buitenlands accent en droeg over zijn hoofd een donker bivakmuts.

Helmond: Aanhouding ruziezoeker
Zondagmorgen om 02.00 uur, is op de Steenweg een 26-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man gedroeg zich vervelend en probeerde met iedereen ruzie te zoeken. Toen het dreigde uit te lopen op een vechtpartij heeft de politie ingegrepen. De verdachte weigerde na diverse vorderingen om zich te verwijderen en is aangehouden. Hij was het hier niet mee eens en richtte in de cel van het politiebureau vernielingen aan. De man is overgebracht naar Eindhoven en aldaar ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Een 29-jarige Helmonder is zondagmorgen omstreeks 02.35 uur, op het 18 Septemberplein aangehouden. De man wilde met zijn personenauto wegrijden terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.45 --promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na steekpartij
Zondagmorgen om 03.38 uur, is een 27-jarige Helmonder op de Kromme Steenweg aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 22-jarige Helmonder met een mes in zijn gezicht gestoken te hebben. Bij zijn aanhouding was de verdachte nog in het bezit van het mes. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen. Het slachtoffer kreeg een snee in de neus maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

Eindhoven: Onder invloed
Een 22-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen om 03.49 uur, op de Zernikkenstraat aangehouden. De man reed met zijn personenauto over de Boschdijk. Hij reed echter zodanig dat hij de macht over het stuur verloor en in een 180 graden slip raakte. Vervolgens reed hij ongeveer 100 meter tegen het verkeer in waarna hij wilde keren en daarbij bijna in botsing kwam met een andere personenauto. De man vervolgde zijn weg over de Zernikkenstraat waar hij uiteindelijk voldeed aan een stopteken. De ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,70 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na bedreiging
Een 34-jarige Helmonder is zaterdagavond om 18.55 uur, achter zijn woning aan de Slegerstraat aangehouden. De verdachte had eerder deze week enkele politiemensen bedreigd. De verdachte is inverzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Een 17-jarige Helmondse bromfietser is zondagmiddag omstreeks 13.35 uur, bij een verkeersongeval op de kruising Dierdonklaan - Horstlanden gewond geraakt. Een 53-jarige Helmondse automobilist wilde op de kruising rechtsaf slaan waarbij hij vermoedelijk de bromfietser over het hoofd heeft gezien. De bromfietser kwam ten val en is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 6507 '
Lees ook