Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-01-2000

Persbericht 17 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden na verlaten plaats ongeval Zondag zijn om 21.20 uur twee Eindhovenaren, 39 en 37 jaar, aan de de Vriesstraat aangehouden voor het verlaten van een plaats van ongeval. De verdachten hadden met hun bestelbus twee verkeerslichten beschadigd op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan / Fellenoord. Daarna hebben zij het beschadigde voertuig op Fellenoord achtergelaten. De verdachten, waarvan een met een hoofdwond, stonden aan de de Vriesstraat op afstand de ontwikkelingen te volgen en werden aangehouden. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt. Beide mannen bleken onder invloed. De 39-jarige verdachte blies bij een ademanalyse 1,45 promille, hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De 37-jarige man blies 1,30 promille.

Eindhoven: Mishandeling
Zondag om 14.45 uur is aan de Velddoornweg een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden voor mishandeling. Aan het eind van een voetbalwedstrijd ontstond irritatie tussen de verdachte - die voetbalt voor Nieuw Woensel - en een 29-jarige speler van EVV Eindhoven. De verdachte sloeg de tegenstander in het gezicht. Twee medespelers hebben de kemphanen uit elkaar gehaald.

Eindhoven: Botsing
Op zondag heeft om 18.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar zijn auto total loss gereden tegen een lantaarnpaal aan de Keizer Karel V Singel. De man reed vanuit de Keizer Karel V Singel in de richting van de Hoogstraat. De man raakte in een slip en botste tegen een lantaarnpaal op de middenberm. De auto kwam tot stilstand op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer. De man is vervoerd naar het Catharina Ziekenhuis.

Eindhoven: Beroving
Zondag is rond 20.00 uur aan de Boschdijk een 30-jarige man uit Veldhoven onder bedreiging beroofd. Na het parkeren van zijn auto werd de man bij het uitstappen overvallen door twee mannen. De man werd met een mes bedreigd en beroofd van zijn telefoon ter waarde van fl. 800,- en een geldbedrag van fl. 25,- . De twee daders verdwenen op een zwarte scooter richting Edisonstraat.

Eindhoven: Bedreiging
In de nacht van zondag op maandag is in de Varenstraat een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man vernielde een ruit aan de achterzijde van de woning van zijn ex-vriendin en drong daarop de woning binnen. De vrouw is hierop haar woning uitgevlucht. De man werd in het toilet van de woning aangetroffen en aangehouden. Bij aanhouding bedreigde de man de vrouw met de dood. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Gestolen auto uitgebrand teruggevonden Zondag is om 21.30 uur aan de Landsardseweg een Opel Astra brandend aangetroffen. De auto was eerder die avond gestolen van het Brucknerplein.

Eindhoven: Diefstal Vrachtauto
Van de Willem Rosestraat is dit weekend een gele Mercedes Benz vrachtauto, kenteken VH-DD-79, weggenomen.

Waalre: verkeerscontrole
Op maandag zijn in de ochtendspits bij een verkeerscontrole op de kruising Bergstraat / Wollenbergstraat en Willibroduslaan 2 processen verbaal opgemaakt voor het rijden door rood licht.

Valkenswaard: Ongeval onder invloed
Zondag vond om 21.15 uur een aanrijding plaats op de hoek Leenderweg / Hermelijnstraat.
Een 27-jarige automobiliste uit Valkenswaard reed over de Hermelijnstraat uit de richting den Haas en verleende geen voorrang aan een op de Leenderweg van links komende 51-jarige automobiliste uit Deurne. De vrouw uit Deurne werd overgebracht naar het St Joseph Ziekenhuis in Veldhoven; zij kon na behandeling van een gekneusde voet naar huis. De vrouw uit Valkenswaard bleek onder invloed. Bij een ademanalyse op het bureau blies zij 1,30 promille. Haar werd een rijverbod van 6 uur opgelegd en haar rijbewijs is ingevorderd.

Winterle: Ongeval onder invloed
In de nacht van zondag op maandag is rond 1.00 uur een auto frontaal tegen een boom aan de Willibrordusstraat gereden. De 21-jarige bestuurder en 22-jarige bijrijder uit Deurne waren na een avond stappen in Winterle op weg naar huis. Komend vanuit Vessem is de auto in de bocht, nabij de kruising met de Kloosterstraat, vrijwijl rechtdoor gereden en tegen een boom links van de weg gebotst. Beide mannen zijn ter observatie met enkele verwondingen naar het St Joseph Ziekenhuis overgebracht. De bestuurder bleek onder invloed; er is een bloedproef afgenomen.

Eersel: Ongeval onder invloed
Aan de Postelseweg is maandagmorgen rond 4.30 uur een 38-jarige automobilist uit Hapert in een gekantelde auto in de berm gevonden. De man is na een aanrijding in de linkerberm tot stilstand gekomen, hierbij werden een afzetting en verkeersaanduidingen beschadigd. De man was duidelijk onder invloed en blies bij een ademanalyse 1,85 promille. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Netersel: Diefstal Auto
Op zondag is rond 22.00 uur aan de Hoeve een blauwe Volkswagen Beetle, kenteken XR-DZ-69, gestolen. De eigenaar hoorde iets op het grind van de inrit van haar woning, waar de auto was geparkeerd. Zij zag de auto met een ander voertuig erachter wegrijden

Helmond: Inbraak in woning
Zondag tussen 13.45 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Groenwoud. De daders hebben een raam aan de zijkant van de woning geforceerd en een sieradendoos met inhoud gestolen.

Geldrop: Diefstal uit schuur
Dit weekend is uit de schuur van een woning aan de Leemkuylen gereedschap ontvreemd. De daders hebben het slot van de deur verbroken en hebben een gereedschapkoffer en gereedschap gestolen.

Bergeijk: Betrapt
Maandagmorgen zijn inbrekers betrapt tijdens een poging tot inbraak in een dierenkliniek aan de Pankenstraat. Rond 5.45 uur werd een omwonende gewekt door geluid van krakend hout. Twee personen - die de voordeur van de kliniek aan het openbreken waren - liepen, toen de omwonende iets riep, hard weg richting het Hof.

Son: Inbraak bedrijf
Dit weekend is in een bedrijf op het industrieterrein Ekkersrijt ingebroken. De daders hebben een ruit ingegooid met een steen en een parketschuurmachine ter waarde van fl. 4800,- gestolen.

Best: Inbraak in winkel
In de nacht van zaterdag op zondag is in een supermarkt aan de Koningin Julianaweg ingebroken. De daders zijn met een valse sleutel binnengekomen en hebben de schappen met koffie en sigaretten geleegd.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 6679 '
Lees ook