Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-01-2000

Persbericht 22 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fransman beroofd
Vrijdagavond tussen 21.30 en 22.00 uur is een 44-jarige man uit Parijs op de Stratumsedijk beroofd van zijn portemonnee en portefeuille. Twee jongens bedreigden hem met een pistool, iets wat daar tenminste op leek, en eisten geld. Ze pakten de portemonnee en portefeuille zelf uit de jaszak van het slachtoffer. In de portemonnee zat Nederlands (f 220,=), Belgisch (7.000 Bfr) en Engels geld £ 25.

Eindhoven: Bromfietster gewond na val
Een 49-jarige vrouw is zaterdagmorgen om 1.20 uur met haar bromfiets ten val gekomen toen zij in een bocht met de trapper de stoeprand raakte. Dat gebeurde op de Tongelresestraat ter hoogte van de Valklaan. De vrouw is met een hoofdwond in het Diaconessenhuis opgenomen.

Eindhoven: Lastige man
Op het Stratumseind is zaterdag om 4.10 uur een 31-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man bemoeide zich steeds met het gesprek dat een politieman met een andere man voerde. Toen hem enkele malen werd gezegd dat hij weg moest gaan begon hij te schelden. Hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en schopte een politieman. In de politieauto schopte hij tegen de deur, die daardoor ontzet raakte. De man is ingesloten. Hij had gedronken.

Eindhoven: Taxiklant betaalt niet
Een 16-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 4.40 uur op het Stratumseind aangehouden omdat hij weigerde zijn taxirit te betalen. Hij verzette zich tegen de aanhouding door naar de politiemensen te trappen.

Helmond: Inbraken

- Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Marslaan. Uit de woning verdwenen een computer, een videorecorder, stereoapparatuur en een gsm-telefoon. Men kwam waarschijnlijk binnen met een valse sleutel.

- Vanuit een garage bij een woning aan de Reggestraat werden vrijdagavond een Gilera bromfiets en een laserkop gestolen. De garagedeur is opengebroken. De bromfiets is f 6.000,= waard, de laserkop f 7.500,=.

- Uit de berging van een woning aan de Dijksestraat verdween ook op vrijdagavond een bromfiets, een Puch ter waarde van f 3.000,=. Hiervoor moesten eerst de poort, de bergingdeur en het slot van de bromfiets opengebroken worden.

Helmond: Man wil ziekenhuis niet verlaten
Zaterdagmorgen om 1.50 uur is in het Elkerliekziekenhuis aan de Wesselmanlaan een 55-jarige Helmonder aangehouden. De man wilde behandeld worden bij de EHBO, maar had geen behandeling nodig. Ook na vordering wilde hij niet weg, zodat hij aangehouden is. De man had flink gedronken. Na verhoor kon hij naar huis. Hij krijgt een proces-verbaal.

Helmond: Man ontkomt aan berovers
Een 26-jarige Helmonder kon zaterdag om 1.15 uur vluchten toen hij op de Noordende belaagd werd door twee personen. Zij sloegen en wilden zijn portemonnee hebben. Hij kon vluchten en een automobilist aanspreken. Deze bracht hem naar huis. Hij had enkele verwondingen aan het hoofd, maar hoefde niet door een arts behandeld te worden.

Helmond: Onder invloed
Op de Mierloseweg is zaterdag om 5.15 uur een 35-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man had gedronken. Hij blies bijna 1,45 promille. De man krijgt een proces verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Son: Roodlichtcontrole
Vrijdagavond is van 17.10 tot 17.45 uur een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Vossenhol (Eindhovenseweg - Driehoek). Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode licht en een voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Heeze: Autogordelcontrole
Vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur is op de Geldropseweg een autogordelcontrole gehouden. Van de 87 bestuurders gebruikten er 6 de autogordel niet. Zij kregen een bon.

Deurne: Onder invloed
Op de Stationsstraat is vrijdagavond om 23.50 uur een 55-jarige man uit Deurne bekeurd omdat hij onder invloed een auto bestuurde. De ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,8 aan. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en uiteraard een proces-verbaal.

Deurne: Man vergist zich in auto
Een 40-jarige man uit Deurne wilde zaterdagmorgen rond 3.30 uur zijn woede bekoelen op zijn eigen auto. Hij begon tegen de zijkant te schoppen zodat er verschillende deuken in kwamen. Echter... het bleek niet zijn eigen auto te zijn. De man schrok toen hem dat verteld werd. Hij zal de schade vergoeden. Dit alles gebeurde op de Wielingen. De echte eigenaar van de vernielde auto werd wakker van het schoppen tegen de auto en waarschuwde de politie.

Gemert: Onder invloed
Op de Wassenaarstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht, een 42-jarige man uit Gemert betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 0,7 promille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van f 390,=.

Geldrop: Ruit vernield
Van een winkel aan de Bezorgershof is zaterdagmorgen rond 4.45 uur een ruit van de toegangsdeur vernield. Er is niets uit de winkel weg genomen.

Bladel: Bromfietser onder invloed
Op de weg Eersel - Belgische grens (ter hoogte van Bladel) is zaterdag om 3.10 uur een 16-jarige bromfietser uit Reusel bekeurd omdat hij gedronken had. Hij reed over de rijbaan. Hij bleek een promillage van 0,66 te hebben. Hij kreeg een boete van f 290,=.

Reusel: Automobilist onder invloed
Op Den Ekker is zaterdagmorgen om 2.00 uur een 19-jarige Reuselse automobilist bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies 0,75 promille en hij kreeg een boete van f 390,=.

Reusel: Bromfiets gestolen
Vrijdagavond is vanaf de Molenstraat een paarse Vespa Gilera gestolen.

Valkenswaard: Man na mishandeling aangehouden
Op de Nieuwe Waalreseweg is zaterdag om 1.35 uur een 36-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij even daarvoor een 39-jarige plaatsgenoot met een hamer op het hoofd heeft geslagen. De twee mannen kennen elkaar en hebben al langere tijd een onenigheid. Nu was het slachtoffer door de verdachte gebeld om een en ander uit te praten. Toen het slachtoffer bij de verdachte aankwam kreeg hij enkele klappen met een hamer op het hoofd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd in het St Josephziekenhuis in Veldhoven opgenomen. Waar de onenigheid over ging is niet bekend.

Waalre: Inbraak in woning
Tussen vrijdag 13.00 uur en zaterdag 1.00 uur is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Uyenstraat. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 6778 '
Lees ook