22:06:02 02-11-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 11 februari 1999

Eindhoven: Sneeuwspoor ontrafelt smoes
Woensdagavond rond 23.30 uur werd in de van Zutphenstraat een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten zagen de man in de Halvemaanstraat lopen. Hij duwde een handkar geladen met drie pakken isolatiemateriaal. Toen de agenten de man aanspraken hing hij smoes op over de herkomst van het isolatiemateriaal. De man nam de benen toen de agenten hem verzochten mee naar het bureau te gaan om het verhaal te verifiëren. De man werd achterhaald en aangehouden. Een onderzoek in de buurt op een bouwterrein aan de Ekkerstraat gaf meer duidelijkheid. In de sneeuw stonden de sporen van de man en zijn handkar. Die leidden naar de opslagplaats van het isolatiemateriaal. Het materiaal is teruggebracht en tegen de Eindhovenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

* Donderdagmorgen om 1.00 uur werd een 32-jarige automobilist uit Eindhoven in de Frans Halsstraat gecontroleerd. Hij had slechts een klein stukje van de bevroren voorruit van zijn auto schoongemaakt. De rest van de ruiten was bevroren. De man bleek geen rijbewijs te hebben en had bovendien gedronken. Hij blies bij de ademtest 0.75 %. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

* Donderdagmorgen rond 1.00 uur reed een 24-jarige inwoner van Oirschot met zijn auto tegen een abri op het Stationsplein. De bestuurder had gedronken en werd door de politie aangehouden. Een 20-jarige vriend die bij de verdachte in de auto zat bemoeide zich met de aanhoudingen en wilde deze beletten. In die tijd zag de ander kans het portier van de politieauto te beschadigen. De 20-jarige man , eveneens afkomstig uit Oirschot werd ook aangehouden. Op het politiebureau weigerde de chauffeur van de auto te blazen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De schade aan de abri en de politieauto komen ook nog voor zijn rekening.

Eindhoven: Collecte met minimum bijdrage van f 300,= Een Eindhovense vrouw meldde donderdagmiddag dat zij op de Jeroen Boschlaan benaderd was door twee Iranese vrouwen. De vrouwen lieten haar mapjes zien met foto's van verminkte mensen. Zij vroegen de vrouw een bijdrage voor het aanschaffen van tenten voor Iranese mensen. Zij duwden de vrouw een formulier onder de neus, waarmee zij de organisatie SIM (Solidariteit met Iraanse Mensen) machtigt een bedrag van haar bankrekening af te halen. De bedragen beginnen bij f 300,=. De vrouw heeft ingetekend voor 'slechts' een tientje. Informatie leerde dat de organisatie SIM geen vergunning voor een dergelijke actie heeft.

Eindhoven: Meisje aangerand
Donderdag tussen 17.00 en 17.30 uur is in een bos bij de Marathonloop
- Oude Bossche-baan een 15-jarig Eindhovens meisje aangerand. Het meisje fietste over de Oude Bosschebaan toen er een man naast haar kwam fietsen. Deze man droeg een bivakmuts en bedreigde haar met een mes. Zij moest met hem meefietsen. Hij dwong haar mee het bos in te gaan. Daar dwong hij haar, nog steeds met het mes in de hand, tot ontuchtige handelingen. Hij betastte haar ook. Op een gegeven moment zag het meisje kans de man een zogenaamd 'knietje' te geven. Vanwege de pijn liet hij los en kon het meisje naar de Marathonloop vluchten. De aanrander kwam haar niet achterna. De man was ongeveer 1.90m lang, sprak goed Nederlands, met een 'harde G' en hij had een zware stem. Hij droeg een zwarte leren jas, halflang model en een spijkerbroek met boven de rechterknie een gat. Hij liep op witte Nike Air Max sportschoenen. De man bereed een felgele mountainbike van het merk Giant. Op de fiets zat een zogenaamd ossenkopstuur. Getuigen kunnen bellen met de politie Woensel Noord 040 2330900.

Eindhoven: Onder invloed
Bij alcoholcontroles heeft de politie donderdagavond enkele automobilisten bekeurd.

* Om 19.15 uur was dat op de Hoogstraat een 61-jarige man uit Knegsel. Hij blies ruim 0,7%. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en moest een boete betalen van f 390,=.

* Een halfuur later trof een 62-jarige Eindhovenaar hetzelfde lot. Hij reed ook over de Hoogstraat. Zijn promillage zat net onder de 0,7%. Ook voor hem 2 uur niet rijden en een boete van f 390,=.
* Op de Vestdijk werd om 20.25 uur een 47-jarige Eindhovenaar bekeurd. Hij blies 1,6% en moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn rijverbod duurt 8 uren.

* Een 59-jarige Eindhovense automobilist moest om 20.00 uur bij een controle bij de Elisabethtunnel blazen. De uitslag van de ademanalyse was bijna 0,85%. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Bergeijk: Verkeerscontrole
De politie van De Kempen heeft donderdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de provinciale weg 317 onder Bergeijk. Er zijn 7 bekeuringen uitgeschreven, twee voor snelheidsovertreding, vier voor het niet dragen van de gordel en een omdat een doorgetrokken streep werd overschreden (oftewel overreden).

Valkenswaard: Uitkering kwijt aan zakkenroller
Een 28-jarige vrouw uit Valkenswaard is donderdagmiddag rond 15.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Daarbij raakte zij haar juist geïnde uitkering van f 800,= kwijt. De vrouw was op de weekmarkt op de Markt inkopen aan het doen. Toen zij wilde afrekenen miste zij haar portemonnee die zij in de jaszak gestopt had.

Heeze: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 11.20 en 15.40 uur heeft de politie Cranendonck op de Nieuwendijk in Heeze een snelheidscontrole gehouden. 1091 voertuigen passeerden de radarapparatuur. Van deze passanten reden er 101 te snel met als topper 77 km/u. Er mag daar 50 km/u gereden worden.

Someren: Vrachtauto na aanrijding in het kanaal Donderdagavond om 18.15 uur is een vrachtauto na een aanrijding in het kanaal beland. Dat gebeurde op de weg Helmond- Nederweert (de N266) onder Someren-Eind. De vrachtauto, met een 25-jarige man uit het Belgische Asse aan het stuur, reed over die weg in de richting van Nederweert. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto met een 19-jarige bestuurder uit Someren. Deze laatste haalde een andere auto in en kwam daardoor op de linker rijbaan frontaal in botsing met de vrachtauto. De vrachtautochauffeur kon zijn auto door de aanrijding niet meer in bedwang houden en ging over de vangrail het kanaal in. De chauffeur kon zichzelf redden. De personenauto kwam tegen de vangrail tot stilstand en de bestuurder raakte bekneld in zijn auto. De brandweer heeft de man uit zijn voertuig bevrijd. Hij is met inwendig letsel in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen. De vrachtautochauffeur was onderkoeld geraakt, maar mocht na een bezoek aan hetzelfde ziekenhuis naar huis. De vrachtauto is uit het kanaal gehaald, maar de lading, 40 kilo lijm en diverse auto-onderdelen en bouten en moeren, ligt nog in het kanaal. Rijkswaterstaat bekijkt wanneer dit geborgen wordt. De weg is tot 21.00 uur afgesloten geweest.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 7226 '
Lees ook