Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o 11-02-2000

1ePersbericht 11 februari 2000/

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Donderdagavond om 21.05 uur is op de Kreugelstraat een 20- jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor zag een politiesurveillanteneenheid de man over de Noord Brabantlaan rijden. Hij voerde geen verlichting. Ter hoogte van de kruising met de Bredalaan bracht de man zijn voertuig tot stilstand. Bij controle bleek de auto in Eindhoven gestolen te zijn. Een agent liep richting auto. Direct daarop gaf de man vol gas en reed weg. Tijdens een korte achtervolging reed de automobilist op de Beukenlaan tegen een betonnen-paal. Hij en zijn bijrijdster sprongen uit de auto en liepen snel weg. De man kon op de Kreugelstraat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Omstreeks 23.00 uur is aan het politiebureau de 17- jarige bijrijdster uit Eindhoven aangehouden. Zij kwam informeren naar haar vriend. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Belediging
Donderdagavond om 22.35 uur is op het Stratumseind een 31- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij ging daar voor een politievoertuig staan en belette de politiesurveillance hun weg te vervolgen. Tevens bezigde hij zeer onwelvoeglijke taal naar hen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden
Donderdagavond om 23.10 uur is op de Fuutlaan een 30- jarige man uit Bakel aangehouden. Een 27- jarige man uit Geldrop trof de verdachte daar in zijn geparkeerde auto aan. De auto bleek te zijn opengebroken. De verdachte is ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal auto
Donderdagavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur is er vanaf de Smitsstraat een groene personenauto, BMW 530D met het kenteken 81-DV-LX, gestolen.

Eindhoven: Tasjesroof
Vrijdagmorgen omstreeks 2.10 uur is op de Vijksteeg een 42- jarige man uit Veldhoven van zijn jas beroofd. Hij liep richting Mathildelaan. Daar kwamen twee mannen naar hem toege-lopen. De mannen spraken hem aan en vroegen naar zijn portemonnaie. Meteen daarop pakte een van de mannen een wapen en dreigde daarmee. Direct daarna sloegen en schopten zij het slachtoffer, die ten val kwam. Vervolgens namen zij de jas van het slachtoffer af, pakten een pen, GSM en sleutel daaruit en liepen snel weg richting Vrijstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Mishandeling
Vrijdagmorgen om 4.25 uur zijn op de Neckerspoel drie mannen, 16, 19 en 22 jaar, uit Eind-hoven en een uit Utrecht aangehouden. Kort daarvoor hadden zij in de tunnel aan de Neckerspoel een paraplu weggenomen van een 20- jarige man uit Horn, die daar met enkele vrienden liep. Een 19 jarige Eindhovenaar zei daar wat van. Direct daarna werd de Eindhovenaar meerdere malen geschopt en geslagen door de verdachten. De gewaar-schuwde politie kon de verdachte aanhouden. Zij zijn ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
Donderdagmiddag om 12.27 uur is in een woning aan de Badelochstraat een 24- jarige man uit Eindhoven aangehouden. De verdachte werd aangehouden naar aanleiding van het onderzoek inbraak woning aan de Wegastraat op dinsdagavond jl. Bij die inbraak zijn een videorecorder, een lederen jas, een mobiele telefoon met lader en een paar honderd gulden weggenomen.

Helmond: Diefstal uit woning
Donderdagavond tussen 20.00 uur en 23.00 uur zijn er uit een woning, aan het Willem Prin-zenplein, drie zegelboekjes gestolen. Toegang tot de woning werd verkregen na insluiping.

Helmond: Inbraak in woning
Donderdag tussen 16.00 uur en 23.30 uur is er ingebroken in een woning aan het Peelhof. Toegang tot de woning werd verkregen na verbreking van een bovenlicht aan de achterzijde. Uit de woning zijn een schilderij, een paardenhaam en sleutels weggenomen.

Helmond: Inbraak in bibliotheek
Tussen donderdagmiddag 16.00 uur en vrijdagmorgen 8.00 uur is er ingebroken in de bibliotheek aan het Nieuwveld. Toegang tot het pand werd verkregen na vernieling ruit achterdeur. Uit het pand werd een geldkistje met geld weggenomen.

Valkenswaard: Diefstal auto
Donderdag tussen 9.00 uur en 18.15 uur is er vanaf de Karel Mollenstraat een blauwe personenauto, BMW 525I met het kenteken TP-83-XP, gestolen.

Valkenswaard: Inbraak in winkel
Tussen donderdagavond 22.30 uur en vrijdagmorgen 4.35 uur is er ingebroken in een winkel aan de Leenderweg. Toegang tot het pand werd verkregen na vernieling van een ruit aan de achterzijde. In de winkel werd de geldcassette van het copieerapparaat opengebroken. Het geld werd weggenomen..

Nuenen: Inbraak in woning
?{ Donderdag tussen 18.15 uur en 18.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Heikampen. Toegang tot de woning werd verkregen na verbreking van de achterdeur. De gehele woning werd doorzocht. Onbekend wat er is weggenomen.
?{ Donderdag tussen 17.00 uur en 19.55 uur is er uit een woning aan de Heikampen een portemonnaie met geld gestolen. Toegang tot de woning werd verkregen na verbreking van het achterdeurslot. ?{ In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Zuiderklamp. Toegang tot de woning werd verkregen na opklimming aanbouw, waarna een raam werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en een fototoestel weggenomen.

Son: Diefstal auto
Donderdagavond tussen 22.45 uur en 23.10 uur is er vanaf de inrit van een woning aan de Oranjestraat een groene personenauto, Volkswagen Golf gekentekend RN-XV-92, gestolen. De auto werd weggenomen door een 20 jarige jongeman die bij het slachtoffer op bezoek was.

Best: Diefstal heftruk
Tussen donderdagavond 19.00 uur en vrijdagmorgen is er vanaf een bedrijf aan de Kanaaldijk een rode heftruck , Linde H40D, ter waarde van fl. 90.000,- , weggenomen.

Oostelbeers: Uitslaande brand
Aan de Fransebaan brandde vrijdagmorgen een woonboerderij volledig uit. De 33- jarige bewoner van het pand was friet aan het bakken. Plotseling sloeg de vlam in de pan. Hij trachtte de brand te blussen, doch er was geen houden meer aan. De brandweer van de Beerzen kreeg ondersteuning van de regionale brandweer en de korpsen Best en Oirschot. De omliggende stallen en loodsen liepen geen schade op. De bewoner bekwam lichte brandwondjes aan hoofd en handen.

Someren: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.30 uur en vrijdagmorgen 3.00 uur is er vanaf de Zuiderstraat een zwarte personenauto, Volkswagen Golf CL D gekentekend FR-TP-97, gestolen.

Deurne: Diefstal auto
Vrijdagmorgen tussen 2.00 uur en 2.05 uur is er vanaf de Amer een groene personenauto, Mercedes Benz 190E met het kenteken ZB-30-NX, weggenomen. De 37- jarige bestuurder uit Deurne liet zijn auto, met draaiende motor, even onbeheerd achter. Later op de morgen werd de auto op de Vlierdenseweg aangetroffen.

Eersel: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 22.00 uur en vrijdagmorgen 7.15 uur is er vanaf de Kerkstraat een zwarte Mercedes Benz 300D gekentekend XT-26-KB, gestolen

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 7283 '
Lees ook