Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 1-07-2002 3e Persbericht van 1 juli 2002

Eindhoven: Hennepkwekerijen opgerold
Maandagmiddag rond 14.00 uur is in een garage en bijgebouw van een woning aan t Hofke in Eindhoven een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof er 985 hennepplanten aan die in verschillende ruimten waren ondergebracht. De kwekerij was verdeeld over verschillende ruimten en voorzien van hennepplanten in verschillende groeistadia. De computergestuurde kwekerij was professioneel van opzet. De eigenaar van het pand, een 47-jarige Eindhovenaar is in verzekering gesteld. Hij was al eerder in maart 2001 betrapt met een hennepkwekerij. De stroomvoorziening voor de kwekerij werd niet omgeleid van de meterkast maar met de kast was wel geknoeid. Het energiebedrijf heeft de meterkast verwijderd.

Maandagmorgen rond 11.00 uur is bij een woning aan de Berckheydestraat een hennepkwekerij ontmanteld. De 25-jarige bewoner had op de eerste verdieping van zijn woning 250 hennepplanten staan. De planten werden vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maandagmorgen rond 9.00 uur is bij een woning aan de Quinten Matsyslaan een hennepkwekerij ontmanteld. Op de eerste verdieping van de woning stonden ruim 330 hennepplanten. De planten zijn vernietigd en de benodigde materialen voor de kwekerij zijn in beslaggenomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Valse papieren
Maandagmiddag rond 15.30 uur is bij het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan een 51-jarige Braziliaan aangehouden. Hij kwam bij het kantoor met een vals Portugees paspoort en vroeg om een sofi-nummer. De man viel met zijn valse papieren door de mand en is aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld. Hij wordt overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Bergeyk: Verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising Boevenheuvel en Provinciale weg in Bergeyk zijn vier personen gewond geraakt. Een 22-jarige man uit Venlo stak zonder te kijken met zijn auto komende vanaf de Boevenheuvel de kruising over. Een 44-jarige man uit Luyksgestel kon met zijn bestelbusje de auto niet meer ontwijken en botste er boven op. Drie inzittenden van de personenauto (22-24 en 20 jaar oud), allen afkomstig uit Venlo, zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. Een van hen liep ernstig letsel op aan zijn heup. In het bestelbusje zaten buiten de bestuurder nog vier inzittenden. Een van hen, een 50-jarige man uit Bergeyk, liep licht hoofdletsel op. Hij mocht na behandeling van zijn letsel het ziekenhuis verlaten. De anderen, een 44-jarige man uit Luyksgestel, een 41-jarige man uit Bergeyk, een 29-jarige man uit Luyksgestel en een 23-jarige man uit Bergeyk, liepen geen noemenswaardig letsel op. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder van de personenauto ingevorderd.

Best: Valse papieren
Maandagmiddag rond 15.20 uur is bij een bedrijf in Best een 29-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Hij had bij het bedrijf een vals paspoort overlegd. De man had ook papieren bij zich van iemand met een andere identiteit. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De papieren worden door de technische recherche onderzocht.

Waalre: Beroving
Maandagmorgen rond 1.00 uur is een 22-jarige Eindhovenaar op de Michiel de Ruyterstraat beroofd van zijn portemonnee en een gsm. Het slachtoffer was te voet en kreeg plotseling een duw in zijn rug. Hij viel en is even bewusteloos geraakt. Nadien merkte hij dat zijn portemonnee met 20 euro en zijn gsm gestolen waren.

Budel : Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur is op de Midbuulweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 672 voertuigen. Daarvan reden er 159 te snel. Hoogste snelheid 90 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Son: Diefstal auto
In de nacht van zondag op maandag is in Son op het industrieterrein ( 1000) een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken NS-HT-68 gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 01-07-2002 '
Lees ook