Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 2-07-2002 3e Persbericht 2 juli 2002

Eindhoven: Oplichter gepakt
Dinsdagmiddag rond 14.00 uur is in de Vrijstraat een 27-jarige Roemeen aangehouden. Hij had bij een winkel geprobeerd geld te wisselen en maakte daarbij gebruik van een wisseltruc. Die truc werd doorzien maar desondanks had de oplichter 100 euro buit gemaakt. Veiligheidsbeambten wisten de man even later aan te houden. Hij werd overgedragen aan de politie. Door justitie werd de man direct een boete van 400 euro opgelegd. Daarna werd de man overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Helmond: Bromfietscontrole
Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur heeft de politie op de Kasteel-Traverse een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 13 brom- en snorfietsers op de bon gezet. Zeven brommers bleken te zijn opgevoerd. Twee bromfietsers droegen geen helm, twee hadden geen bromfietscertificaat en een persoon was nog geen 16 jaar oud.

Veldhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Dinsdagmiddag rond 13.45 uur is in een woning aan de Brembeek in Veldhoven een hennepkwekerij ontmanteld. De 37-jarige bewoner had op zijn zolder een hennepkwekerij met 104 planten. Het energiebedrijf heeft de elektriciteitsmeter meegenomen om nader te onderzoeken. De planten zijn vernietigd en de materialen voor de kwekerij zijn inbeslaggenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag is op de Gemertseweg in Bakel een verkeerscontrole gehouden. De politie maakte tijdens de controle gebruik van een lasergun om de snelheid vast te stellen. Er zijn zes automobilisten bekeurd die te hard reden. De snelste reed 74 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Een automobilist kreeg een bon, omdat hij in de auto niet handsfree telefoneerde.

Maarheeze: Snelheidscontroles
Dinsdag tussen 7.30 en 10.30 uur heeft de politie in De Neerlanden een snelheidscontrole gehouden. Er werden 260 voertuigen gecontroleerd maar slechts twee automobilisten reden te snel. De snelste reed 58 km/u. Tussen 11.00 en 13.00 uur is op de Moonslaan een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 368 voertuigen. Daarvan reden er 42 te snel. Hoogste snelheid 72 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Asten Liessel: Verkeerscontroles
Op de A67 onder de gemeente Asten is dinsdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Een vrachtwagenchauffeur ging op de bon, omdat hij het inhaalverbod negeerde. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen gordel droeg. In Liessel op de Neerkantseweg werd de controle voortgezet. Daar kregen vier automobilisten een bon omdat ze geen autogordel droegen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 02-07-2002 '
Lees ook