Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 2-07-2002 2e Persbericht 2 juli 2002

Eindhoven: Verdachte met gestolen snorfiets aangehouden Op de Edenstraat is dinsdag rond 11.25 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte op een gestolen snorfiets rijden. De snorfiets werd op 30 juni jl. vanaf de Strijpsestraat weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van heling aangehouden
Op de Demer is dinsdag rond 12.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van parfum. De politie zag de verdachte in de binnenstad terwijl hij probeerde om parfum te verkopen. Uit onderzoek bleek dat de parfum eerder die ochtend was weggenomen uit een winkel aan de Demer. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dak in brand
Het dak van een woning aan de Jan van Eyckgracht heeft dinsdagmiddag vlam gevat. Dit gebeurde tijdens het plaatsen van nieuw dakleer op een dakkapel. De brandweer heeft de brand geblust. De zolderverdieping van de woning is afgebrand.

Eindhoven: Aanhouding na kop staart botsing
De politie stelde dinsdag na een melding van een kop staart botsing op de kruising Barrierweg Boschdijk, waarbij één van de betrokkenen is doorgereden, een onderzoek in. Op de Van der Helmstraat kon rond 9.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Hij wordt verdacht van het botsen tegen een 55-jarige automobiliste uit Lommel (België) doordat hij niet tijdig kon remmen toen zij voor een rood verkeerslicht stopte. Door de botsing is de vrouw tegen een 43-jarige automobilist uit Best gereden, die vervolgens weer tegen de auto van een 39-jarige Eindhovenaar reed die voor hem stilstond. De 32-jarige automobilist is na de aanrijding doorgereden. De vrouw klaagde over pijn aan haar hoofd en aan haar schouder. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Bij hem is een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vals paspoort
Bij een bedrijf aan de Graandijk is dinsdag rond 12.15 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het zich legitimeren met een vals paspoort bij het bedrijf. Hij wilde daar komen werken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Inbraak in kinderdagverblijf
In een kinderdagverblijf in Geldrop is tussen maandag 19.00 uur en dinsdag 7.00 uur ingebroken. Uit het pand werd een radio- / cd-speler weggenomen. De dader kwam binnen door een raam van het gebouw te vernielen.

Oirschot: Computerapparatuur, gereedschap en bestelauto weggenomen Uit een bedrijf aan de Industrieweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag een laptop, een computer en een beeldscherm met toebehoren, elektrisch gereedschap en spuitpistolen weggenomen. Ook werd een zwarte Mercedes Sprinter met het kenteken VN-TD-46 weggenomen. In de bestelauto lagen diverse gereedschappen. De dader kwam in het pand door een deur aan de achterkant open te breken.

Oirschot: Auto gestolen
Vanaf de Oude Grintweg is dinsdag tussen 4.00 en 10.00 uur een zwarte Opel Kadett met het kenteken RS-BX-81 gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Dorpstraat is dinsdag tussen 8.55 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 784 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 65 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Veldhoven: Automobilist rijdt door na botsing tegen lantaarnpaal Na een onderzoek is dinsdag rond 12.20 uur een 42-jarige Veldhovenaar aangehouden op de Pastoor Petersstraat in Eindhoven. De verdachte was eerder die dag tegen een lantaarnpaal op de Bossebaan in Veldhoven gereden en was na de aanrijding doorgereden. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Grote hoeveelheid parfum weggenomen
Uit een winkel aan de Pleintjes is in de nacht van maandag op dinsdag een grote hoeveelheid parfum gestolen. De weggenomen parfum heeft een waarde van ruim 4.000 Euro. De dader kwam binnen door een raam van een toegangsdeur te vernielen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 02-07-2002 '
Lees ook