Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-03-2003 3e persbericht van maandag 3 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroofd van auto
Een man van 42 jaar uit Eindhoven is zondagavond rond 23.45 uur beroofd van zijn auto. Toen hij op de Havensingel in zijn wagen wilde stappen, kwam er plotseling een man op hem aflopen. Deze riep dat hij uit zijn auto moest stappen, trok de eigenaar aan zijn benen naar buiten, en gaf hem met een ploertendoder een klap in zijn gezicht. De man stapte daarop in de wagen en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarbij raakte hij twee geparkeerde autos en reed bijna een vrouw van haar fiets. De dader en de auto zijn spoorloos verdwenen.

Eindhoven: Aanhoudingen voor autodiefstal
Een 39-jarige man en een 22-jarige vrouw, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn maandagochtend rond 9.00 uur aangehouden omdat ze rondreden in een gestolen auto. Toen ze op de Luipaardstraat reden, werden ze gezien door een politie-surveillance. Uit navraag bleek dat de wagen gestolen was, waarop de man en de vrouw werden aangehouden. De auto is op 23 februari weggehaald van de Schooneveldstraat in Best. De vrouw is weer vrijgelaten, de man zit nog vast.

Eindhoven: Mannen opgepakt in verband met vondst cocaïne Twee mannen uit Eindhoven (27 en 30 jaar oud) zijn vorige maand aangehouden in verband met de vondst van verdovende middelen in een pakketje. Dat werd op 5 februari dit jaar op Schiphol onderschept. Er bleek 2-en-een-halve kilo cocaïne in te zitten. Onderzoek leidde naar de twee Eindhovenaren. Beide mannen zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid. De 30-jarige is daarna in vrijheid gesteld, de 27-jarige zit nog vast.

Veldhoven: Broeken weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan het Meiveld zijn ongeveer 15 broeken weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend rond 6.30 uur. Een glazen toegangsdeur van de zaak is vernield, waarna de kledingstukken werden meegenomen.

Veldhoven: Goederen weg na inbraak
Vanuit een woning aan de Schoot zijn onder meer koffie, een radio en een verfstripper weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdagmiddag 17.30 uur en maandagochtend 8.00 uur. Een bovenlicht van het huis is geforceerd.

Sterksel: Woninginbraak
Tussen zaterdagmiddag 15.00 uur en maandagochtend 9.30 uur is ingebroken in een woning aan de Kennedylaan. Er werden onder meer sieraden en geld weggehaald. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken, waarna de woning werd doorzocht.

Best: Auto-inbraken
Op een parkeerplaats aan de Stationsstraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken in drie geparkeerde autos. In twee van de drie gevallen is geprobeerd de auto mee te nemen, maar dat is niet gelukt. Het is nog onbekend wat er uit de drie autos is weggehaald.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 03-03-2003 '
Lees ook