Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-07-2002 3e Persbericht van woensdag 3 juli 2002

Eindhoven: Verkeersongeval
Woensdagmiddag rond 12.05 uur zijn bij een kettingbotsing op de A2 kort voor rotonde Leenderheide twee vrouwen ernstig gewond geraakt. Een 21-jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp, bestuurster van een bestelbusje, zag te laat dat het verkeer vanwege filevorming remde. Zij reed achterop de personenauto waarin de twee vrouwen ( 21 en 25 jaar oud) uit Frankfurt am Main zaten. Hun auto botste op een ander personenauto en hun auto werd daarna nogmaals geraakt door een vrachtauto bestuurd door een 48-jarige Pool. De twee vrouwen zijn beiden met een bekkenfractuur en zware hersenschudding naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven gebracht. De A2 werd ongeveer drie kartier aan beide zijden afgesloten hetgeen tot kilometers lange files leidde.

Eindhoven: Dronken winkeldief
Woensdagavond rond 18.00 uur is in een winkel aan de Rechtestraat een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een fles port gestolen. De man werd door personeel van de winkel apart genomen om op de politie te wachten. De man die al het nodige aan Bacchus geofferd had zag toen zijn kans schoon om ook de fles port nog meester te maken. De politie heeft de man, die toen niet meer op zijn benen kon staan, ter ontnuchtering ingesloten.

Helmond: Helmonders en Polen aangehouden tijdens bewerken hennep Woensdagmiddag rond 12.00 uur zijn in een woning aan de Hortsedijk tien Polen en twee Helmonders ( 42 en 53 jaar oud) aangehouden. De Polen, variërend in leeftijd van 18 tot 48 jaar oud, waren bezig met het bewerken ( knippen) van hennepplanten en henneptoppen. De politie nam bijna 35 kilogram planten en nog eens 28 kilogram henneptoppen in beslag. De Polen zijn ingesloten en worden na verhoor overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De twee Helmonders zijn in verzekering gesteld.

Laarbeek: Graffitispuiter gepakt
De politie heeft woensdag een onderzoek afgerond tegen een 19-jarige man uit Beek en Donk die er van wordt verdacht de laatste drie jaren op verschillende plaatsen in Laarbeek graffiti te hebben aangebracht. De politie was de man al langer op het spoor maar kon hem maar niet op heterdaad betrappen. Begin juni dit jaar wist hij nog juist de dans te ontspringen. Maar het leverde de politie een goed signalement op. Inmiddels had de politie van Laarbeek voldoende aanwijzingen om de man aan de tand te voelen. De man opereerde onder de naam Soes en Cope. De man plaatste zijn graffiti op de muren van huizen, bedrijven, viaducten, geluidsschermen , verkeersborden en elektriciteitshuisjes. De juiste schade die de man door zijn kunst veroorzaakte moet nog worden vastgesteld. Bij zijn verhoor legde de man aanvankelijk een gedeeltelijke bekentenis af maar trok die later in.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Sijlkensstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De hennepkwekerij met 80 planten was op de zolder van de woning ondergebracht. De planten worden vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Tegen de 37-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Onder invloed
Woensdagavond rond 20.30 uur is op de Valkenswaardseweg een 41-jarige automobilist uit Valkenswaard bekeurd omdat hij onder invloed van drank achter het stuur van zijn auto zat. De man blies tijdens een ademtest ruim 0,65 promille. Hij kreeg een boet van 190 euro opgelegd.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 03-07-2002 '
Lees ook