Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-06-2002 3e persbericht van dinsdag 4 juni 2002

Berichten uit de regio

Beek en Donk: Twee gewonden bij aanrijding
Bij een verkeersongeval op de Herendijk zijn dinsdag rond 18.15 uur twee gewonden gevallen. Zij zijn beiden bestuurder van een personenauto. Bij de aanrijding was ook nog een tankauto betrokken. Deze tankauto, bestuurd door een 27-jarige man uit het Duitse Etgerleben, reed over de Herendijk vanuit de richting Beek en Donk. Vanuit de andere richting, de richting Lieshout, kwam een personenauto die bestuurd werd door een 25-jarige man uit Gemert. Deze laatste kwam door onbekende oorzaak op de linkerweghelft en raakte de trekker van de tankauto. De personenauto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De tankauto kwam met de rechterwielen in de berm en de bestuurder stuurde naar links. De tankauto ging schuiven en kantelde. Schuivend raakte hij een personenauto die ook vanuit de richting Lieshout kwam gereden. Deze auto werd bestuurd door een 34-jarige man uit Gemert. De tankauto bleef op zijn kant liggen. De 25-jarige man uit Gemert zat bekneld in zijn auto. De brandweer moest hem bevrijden. Een traumahelikopter was ter plaatse. De man is met een aantal breuken en inwendige verwondingen naar het MMC in Eindhoven gebracht. De man was aanspreekbaar. De andere gewonde, de bestuurder van de tweede personenauto, kon zelf uit de auto komen. Hij is met onbekende verwondingen naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. De bestuurder van de tankauto raakte niet gewond. De Herendijk is enige tijd afgesloten geweest. Het bier, waarmee de tankauto was gevuld, moest in een andere tankauto overgepompt worden.

Eindhoven: Man beledigt parkeerpolitie
In de Otto Veniusweg is dinsdag om 16.10 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had eerder op de middag twee leden van de parkeerpolitie met woorden bedreigd en hen uitgescholden. Dat gebeurde op de Stationsweg waar hij een bon achter de ruitenwisser vond. Hij wilde dat de bon verscheurd werd, maar toen dat niet gebeurde werd hij verbaal agressief. Via het kenteken kwam de politie bij zijn woning en hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat er van een strafrechtelijke bedreiging geen sprake was. Tegen hem wordt wel proces-verbaal opgemaakt voor belediging.

Eindhoven: Vechtersbazen aangehouden
Op de Jan van Hooffstraat zijn dinsdag om 17.30 uur een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij waren op de Markt met elkaar aan het vechten. De Eindhovenaar had hierbij een schroevendraaier in de hand en de ander een mes. Waarover de ruzie ging is nog niet bekend. Beide verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan. De Eindhovenaar had een snijwond in het gezicht. Hij is in het ziekenhuis behandeld.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fahrenheitstraat is dinsdag om 17.25 uur een 26-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bleek gedronken te hebben en hij blies bijna 1 promille. De man bleek nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot september van dit jaar. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Op de Fuutlaan zijn dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur bij een controle 9 bestuurders bekeurd omdat zij de gordel niet droegen.

Eindhoven: Tegeldief aangehouden
Op de Heliasweg is dinsdag om 19.40 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat hij op de Lohengrinlaan trottoirtegels in een auto laadde. Men is op de Lohengrinlaan aan het werk, waardoor de trottoirtegels op stapels liggen. Op de Heliasweg lagen de tegels voor zijn woning. Het bleek dat hij al twee keer eerder tegels had weggenomen vanaf de Lohengrinlaan. De buit, in totaal 30 tegels, heeft hij terug gebracht.

Eindhoven: Auto bij garage gestolen
Dinsdag tussen 12.35 en 13.15 uur is bij een garage aan de Hugo van der Goeslaan een rode Ford Escort met het kenteken JT-HJ-16 gestolen. De sleutels zijn vermoedelijk uit het kantoor weggenomen.

Valkenswaard: Radarcontrole
Bij een radarsnelheidscontrole op de Bergeyksedijk zijn dinsdag tussen 13.50 en 15.50 uur 80 bestuurders bekeurd omdat zij de snelheid overtraden. De snelste reed 122 km/u. terwijl 80 is toegestaan. Er werden 531 voertuigen gecontroleerd.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 04-06-2002 '
Lees ook