Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-07-2002 4e Persbericht 4 juli 2002

Eindhoven: Gewelddadige poging tot beroving
Drie nog onbekende jongens hebben donderdagmiddag om 14.40 uur geprobeerd op de Castilielaan een 15-jarige jongen te beroven. Het slachtoffer was met de fiets. Hij werd klem gereden door de drie die ieder afzonderlijk op een gele scooter reden. Een van de drie eiste de diskman op die de jongen bij zich had . Toen hij die diskman niet gaf sloegen de drie hem in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij kneuzingen en vermoedelijk een gebroken neus op. Het slachtoffer reed met zijn fiets over een van de scooters heen en wist zo aan zijn belagers te ontkomen.

Eindhoven: Valse creditcard
Donderdagavond rond 18.10 uur zijn op Fellenoord drie inwoners (21-21-22 jaar oud) uit Amsterdam aangehouden. Ze hadden kort daarvoor bij een warenhuis op de Piazza geprobeerd met een valse creditcard spullen ter waarde van bijna 6000 euro te kopen. Verkopers en beveiligingspersoneel kregen tijdig lucht van de zaak en de koop ging niet door. Aan de hand van het signalement konden de drie snel worden aangehouden. In de auto die ze bij zich hadden lagen spullen uit een andere winkel in Eindhoven waar de fraude niet op tijd ontdekt was. De goederen zijn in beslaggenomen en de drie zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven: Vrouw van tientje beroofd
Een 19-jarige Eindhovense is woensdagavond rond 20.45 uur op de Limburglaan beroofd door een nog onbekende man. De vrouw liep naar een flat en werd door de man plotseling vastgepakt. Hij draaide en arm op haar rug en eiste haar geld. De vrouw had slechts een biljet van 10 euro bij zich. Toen ze dat aan de man gaf verdween hij.

Eindhoven: Vrouw rijdt door na veroorzaken verkeersongeval Donderdagmiddag rond 16.50 uur is in de Pastoriestraat een 31-jarige Eindhovense aangehouden. De vrouw reed kort daarvoor in de Kruisstraat tegen het verkeer in en raakte een 46-jarige Eindhovenaar die te voet de weg overstak. Ze reed bij de man over zijn voet. De voetganger kwam ten val en de vrouw reed na het ongeval meteen door. Een automobilist die e.e.a. zag achterhaalde de vrouw en waarschuwde de politie. De vrouw bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontroles
Donderdagmiddag zijn in Helmond op de Uiverlaan , Oostende en de Rembrandtlaan verkeerscontroles gehouden. De politie bekeurde dertien automobilisten die het rode verkeerslicht negeerden. Een bromfietser droeg geen helm en een automobilist kreeg een boete omdat hij handmatig bezig was met bellen.

Donderdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur is op de Rijpelbergweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde de snelheid van 834 voertuigen. Daarvan reden er 41 te snel. De snelste reed 90 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Lage Dijk. Hier werden 1355 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 105 te snel. Hoogste snelheid 84 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur heeft de politie met een lasergun de snelheid gecontroleerd in de koppelstraat. Er werden 105 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er vier te hard. De snelste reed 73 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Budel Dorplein: Diefstal aanhangwagen
In de Liedekerkestraat is donderdagmorgen tussen 7.00 en 11.30 uur een aanhangwagen gestolen. Het betreft een bruine aanhanger van het merk Orbons voorzien van het kenteken WD-90-LZ.

Valkenswaard: Inbraak in paardenstal
Donderdag tussen 7.30 en 15.30 uur is ingebroken in een paardenstal bij een woning aan de Maastrichterweg in Valkenswaard. De daders zijn over een hekwerk geklommen en hebben de sloten van de staldeuren opengebroken. Er zijn drie rijzadels, drie singels en twee zadelonderleggers met een gezamenlijke waarde van ruim 4000,- euro gestolen.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 16.30 en 19.00 uur is op de Tienendreef in Valkenswaard een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Van de ruim 2600 gecontroleerde voertuigen reden er 202 sneller dan 50 km/u. De snelste reed 78 km/u.

Geldrop / Nuenen: Bromfietscontroles
Donderdagmiddag zijn in Nuenen op de Europalaan, het Houtrijk en in Geldrop op de Nuenenseweg bromfietscontroles gehouden. De politie bekeurde 23 bromfiets. Het merendeel van de bromfietsen 19 stuks- was opgevoerd. Twee bromfietsen waren niet voorzien van een gele plaat. Een brommer had blauwe verlichting en een bromfiets bleek niet verzekerd.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 04-07-2002 '
Lees ook