Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-02-2003 3e persbericht van woensdag 5 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Oplettende burger pakt winkeldief
Een man uit Waalre (leeftijd onbekend) heeft woensdagmiddag een winkeldief aangehouden en vastgehouden totdat de politie er was. De man zag rond 17.00 uur dat een personeelslid van een zaak aan de Rechtestraat probeerde een man te pakken die een paar handschoenen uit de winkel had gestolen. Dat lukte niet, waarop de man uit Waalre achter de dief aanging. In de Heuvel Galerie kon hij de man van 38 jaar uit Sint Oedenrode aanhouden. De verdachte is door de politie meegenomen naar het bureau; hij is met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Lichtgewond bij ongeluk
Een man van 37 jaar uit Geldrop is woensdagmiddag rond 17.15 uur lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Zeelsterstraat. Hij reed op een snorfiets rechtdoor op een rotonde, en kreeg daar geen voorrang van een automobilist die rechtsaf sloeg. Dit was een man van 77 jaar uit Eindhoven. De snorfietser is met licht beenletsel naar het Catharina Ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Aanhoudingen na drugsdeal
Een man van 20 jaar uit Eersel, een man van 23 jaar uit Den Haag en een man van 28 jaar uit Eindhoven zijn woensdagmiddag rond 16.45 uur aangehouden omdat ze betrokken waren bij een drugsdeal. Dat gebeurde op de Ten Hagestraat. Agenten zagen dat de man uit Eersel en de Hagenaar iets verkochten aan de man uit Eindhoven. Bij navraag bleek hij drie bolletjes cocaïne te hebben gekocht. Die zijn inbeslaggenomen. De twee verkopers werden gefouilleerd. Bij de man uit Den Haag werd een hoeveelheid geld en een opgevouwen mes gevonden. Hij zit nog vast. Tegen de andere twee mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Overloop is woensdagavond van 18.45 uur tot 20.45 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij kregen 15 fietsers een bekeuring omdat ze zonder licht reden. Drie bromfietsers werden op de bon geslingerd omdat ze op het fietspad reden.

Heeze: Autogordelcontrole
Bij een autogordelcontrole op de Nieuwendijk in Heeze, de Dorpsstraat in Soerendonk en de Nieuwedijk in Budel zijn vijf bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die geen gordel om hadden. De controle werd woensdagmiddag gehouden tussen 13.30 en 15.30 uur.

Gemert: Controle bij tijdelijk stoplicht
Op de Beeksedijk is woensdagmiddag tussen 14.30 uur en 15.30 uur gecontroleerd bij een tijdelijk verkeerslicht. Dat is daar neergezet vanwege wegwerkzaamheden. Gebruikers van het fietspad moeten tijdelijk schuin de weg oversteken. Dertien fietsers en één snorfietser kregen een bekeuring omdat ze door rood licht reden.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 05-02-2003 '
Lees ook