Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-03-2003 Persbericht van 8 maart 2003

Eindhoven: Twee mannen met gestolen auto aangehouden Vrijdagavond rond 20.45 uur zijn in de s Gravesandestraat een 22-jarige en een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee zaten met nog een andere man in een auto die vrijdag was gestolen in de Johannesburgstraat in Eindhoven. Na een korte achtervolging reed de bestuurder zich klem. De drie inzittenden probeerden te vluchten. Twee werden direct in de kraag gevat. De derde man wist te ontkomen. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 0.45 uur is op de Stevertsemolen in Eindhoven een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een politiecontrole bleek dat de man had gedronken, dat zijn auto niet was verzekerd noch voorzien van een APK keuring en dat de man nog 12 dagen hechtenis open had staan. Er is een bloedproef bij hem genomen en daarna is hij ingesloten.

Zaterdagmorgen rond 2.30 uur is op de Boschdijk een 20-jarige Maastrichtse aangehouden. Ze zat dronken achter het stuur van haar auto. De vrouw blies tijdens en ademtest 1,3 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Caravan uitgebrand
Vrijdagavond rond 20.20 uur brak brand uit in een geparkeerde caravan aan het Wethouder van Deutekomplein. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. De brandweer wist het vuur snel te doven. De caravan liep flinke brand-, rook- en roetschade op.

Helmond: Woninginbraken
Vrijdagavond tussen 18.00 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Wezelstraat in Helmond. De inbrekers braken en uitzetraampje open. De hele woning werd doorzocht. De inbrekers vonden echter niets van hun gading en zijn zonder buit vertrokken.

In een woning aan de Venuslaan is tussen 1 maart en vrijdagavond 23.00 uur ingebroken. De inbrekers braken een slot van een deur kapot. Ze hebben een computerbeeldscherm en een speakerset gestolen.

Helmond: Inbraak in slijterij
Zaterdagmorgen rond 4.15 uur is ingebroken in een slijterij aan de 2e Haagstraat in Helmond. De daders hebben een ruit vernield en een nog onbekend aantal flessen drank meegenomen.

Helmond: Onder invloed
Vrijdagavond rond 23.50 uur is op de Christinalaan in Helmond een 41-jarige Helmonder aangehouden. Hij zat dronken achter stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest blies hij 0,95 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak school
Vrijdag rond 22.30 uur is ingebroken in een school aan de van Duynhovenlaan in Nuenen. De daders hadden een ruit kapot gemaakt en een raam geopend. Een computer werd losgekoppeld maar niet meegenomen. Het alarm trad in werking waardoor de daders de benen namen.

Oostelbeers/ Middelbeers: Autodief aangehouden
Zaterdagmorgen rond 0.50 uur is op de Kraaiheide in Middelbeers een 32-jarige man uit Lierop aangehouden. Hij was met een auto op de Langereyt in Oostelbeers tegen een boom gereden. Die auto was kort daarvoor in Oostelbeers gestolen. De man uit Lierop werd kort daarop door de politie met lichte verwondingen aan zijn hoofd en benen aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Beek en Donk: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 3.10 uur is op de Peeldijk in Beek en Donk een 50-jarige man uit De Mortel aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man blies tijdens een ademtest 1,15 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Vernieling taxi
Zaterdagmorgen rond 4.45 uur zijn op Beekerheide in Beek en Donk twee Helmonders van 19 en 21 jaar oud aangehouden. De twee hadden een stoel van een taxi vernield. De taxichauffeur zette de twee na het feit uit zijn auto. Aan de hand van het signalement kon de politie de twee even later aangehouden. Er is proces-verbaal tegen ze opgemaakt.

Oirschot: Inbreker overlopen
Zaterdagmorgen rond 5.10 uur heeft een bewoner van een woning aan de Rijkesluisstraat bij thuiskomst een inbreker overlopen. De man kwam van zijn werk en trof bij thuiskomst de inbreker in zijn keuken aan. De inbreker maakte zich uit de voeten. Toen de bewoner hem achterna ging werd hij bedreigd met een mes. De inbreker kon daarna ontkomen. In de woning stonden enkele lades open maar er was nog niets gestolen.

Veldhoven:Inbraak kledingwinkel
Zaterdagmorgen rond 5.30 uur is ingebroken in een kleding winkel aan het Meiveld in Veldhoven. De glazen deur van het pand werd vernield. De daders hebben een nog onbekende hoeveelheid lederen kleding gestolen.

Breugel: Computer weg na inbraak in school
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een school aan de van Gentlaan in Breugel. Met een stoeptegel werd een ruit ingegooid. De daders namen een computer mee.

Mierlo: Vogels gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Mierlo uit een volière bij een woning aan de Kapelweg 24 vogels gestolen. De dader is bij de woning over de schutting geklommen en brak de volière open. De eigenaar mist 13 kanaries, 5 zebravinken, 4 rijstvogels en 2 kwartels.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 08-03-2003 '
Lees ook