Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-07-2002 2e persbericht van maandag 8 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Autobrand
Op de Bramantestraat is in de nacht van zondag op maandag brand in een auto ontstaan. De auto brandde geheel uit. Vier autos en een lantaarnpaal die in de omgeving van het uitgebrande voertuig stonden liepen ook schade op. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak wordt onderzocht.

Eindhoven: Aanrijding met gestolen motor
Op de kruising Cavallilaan Holstraat - Smuldersweg is maandagmiddag rond 13.50 uur een aanrijding gebeurd waarbij een motorrijder frontaal op de auto van een 52-jarige Eindhovenaar is gebotst. De motorrijder naderde het kruispunt vanuit de Holstraat en de automobilist vanuit de Smuldersweg. De motorrijder is door de aanrijding gevallen. Zijn voertuig is vervolgens tegen een aan de rechterkant van de rijbaan geparkeerde auto gebotst. De bestuurder van de motor heeft na het ongeluk de benen genomen. Na een onderzoek in de omgeving kon de politie even na 14.00 uur een 26-jarige verdachte Eindhovenaar aanhouden in zijn woning aan de Bennekelstraat. De motor, die bij het ongeluk was betrokken, bleek afgelopen weekend te zijn gestolen vanaf de Jacobus Deckersstraat. Mogelijk is het ongeluk gebeurd doordat de aandacht van de motorrijder afgeleid werd door een politieagent die zich in de omgeving van het kruispunt bevond. De verdachte had enkele schaafwonden en is ingesloten voor verder onderzoek. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Eindhoven: Bouwketen opengebroken
Op een terrein aan de Luchthavenweg zijn tussen vrijdag 16.15 uur en maandag 7.30 uur een aantal bouwketen opengebroken. Vanaf het terrein worden 80 rollen dakbedekking vermist, gereedschap, computerapparatuur en ladders. De rollen dakbedekking hebben een waarde van ruim 3.000 Euro. De dader kwam op het terrein door een hekwerk open te breken.

Eindhoven Beroving
In de Stationshal Noord is maandag rond 8.00 uur een 21-jarige Eindhovense van haar schoudertas beroofd. De vrouw liep een trap af toen plotseling een onbekende man, die achter haar liep, haar tas van haar schouder rukte en wegrende. In de tas zat een GSM. De dader is een man met een donkere huidskleur en zwart kort krulhaar. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en droeg een donkerblauwe jas en een zwarte broek.

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Roostenlaan Floralaan West is maandag om 13.15 uur een 54-jarige Eindhovense vrouw gewond geraakt. Zij reed in haar auto over de Floralaan West, komende uit de richting Aalsterweg. Bij de kruising met de Roostenlaan reed zij linksaf. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 30-jarige Eindhovense automobilist gereden. Hij kreeg geen voorrang van de vrouw die linksaf sloeg. Door de aanrijding raakte de vrouw bekneld in haar auto. De brandweer bevrijdde haar. De vrouw is met hoofdletsel en een hersenschudding in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Helmond: Inbraak in schuur
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Welpenstraat zijn tussen zondag 21.00 uur en maandag 10.00 uur drie fietsen, een koelbox, een acculader en een boormachine gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Asten: Auto gestolen
Vanaf de Jupiterstraat is maandag tussen 6.00 en 13.30 uur een blauwe Audi 80 TD met het kenteken DZ-XV-96 gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 08-07-2002 '
Lees ook