Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-03-2003 Persbericht zondag 9 maart 2003

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Zondag is de 22-jarige H. Coppens uit Zeeland bij een verkeersongeval op de Geldropseweg om het leven gekomen. Hij reed zondagmorgen rond 0.00 uur met zijn auto op de Geldropseweg. Hij verloor de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Daarna kwam de auto tot stilstand tegen een boom. De bestuurder en een 22-jarige passagier uit Eindhoven zaten bekneld in het wrak en moesten door de brandweer daaruit bevrijd worden. De bestuurder overleed later in de nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De passagier is met nog onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen Zondagmorgen is in het Beatrixkanaal in Eindhoven het stoffelijk overschot aangetroffen van de 70-jarige Henricus de Kort uit Eindhoven. De man werd als sinds donderdag 20 februari vermist. Een kanovaarder ontdekte vanmorgen het stoffelijk overschot. Politie en brandweer hadden daarvoor al in het kanaal gedregd en met duikers naar de vermiste man gezocht. Ook werd er met speciale speurhonden het water afgezocht doch steeds zonder resultaat.Uit het inmiddels ingestelde onderzoek blijkt dat niets duidt op een eventueel misdrijf. ( Zie ook persbericht van maandag 24 februari 2003 nummer 2)

Eindhoven: Drie personen aangehouden tijdens diefstal benzine Op het Winkelcentrum Woensel zijn zondagmorgen rond 1.20 uur twee mannen (23 en20) en een vrouw (17), allen uit Eindhoven, aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt tijdens de diefstal van benzine uit twee geparkeerde autos. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging diefstal auto
Op de Satijnvlinderlaan is zondagmorgen rond 3.00 uur een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was met het stelen van en auto. Een tweede dader wist aan de politie te ontkomen. Bij een andere auto die in de buurt geparkeerd stond was eveneens het portierslot opengebroken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen rond 6.00 uur is op de John F Kennedylaan een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter stuur van zijn auto. Tijdens een blaastest blies hij1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Poging diefstal bromfiets
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur is in de Molenstraat een 16-jarige Helmonder aangehouden. Een bewoner zag dat de jongen bezig was om een bromfiets te stelen. Hij hield de jongen aan en droeg hem over aan de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Diefstal uit kleedlokaal
Zaterdagmiddag tussen 12.30 en 14.30 uur is een insluiper een kleedlokaal van een voetbalvereniging aan de Sportlaan in Nuenen binnengedrongen. Hij wist van vier sporters hun portemonnee en gsm te stelen. Het kleedlokaal was niet afgesloten.

Nuenen: Dronken bromfietser
Op de A270 onder Nuenen is zaterdagmiddag rond 17.00 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed met zijn bromfiets over de autosnelweg. De man had flink gedronken. Tijdens een ademtest blies hij 2,3 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan De Smelen in Valkenswaard. De inbrekers forceerden een slaapkamerraam op de eerste verdieping. Er is een flatscreen beeldscherm meegenomen.

Veldhoven: Inbraak woning
Zaterdagavond rond 18.30 uur is ingebroken in een woning aan de Rietbeek in Veldhoven. De dader brak een raampje open om binnen te komen. Er zijn onder meer twee horloges, een digitale camera, een gsm en geld gestolen.

Veldhoven: Poging overval
Zaterdagavond rond 19.30 uur is een medewerker (17) van een winkel aan het Meiveld overvallen door twee onbekende mannen. De medewerker liep naar het magazijn en werd gevolgd door een donkere man. In het magazijn zag hij een tweede man zitten. Ze vroegen hem hoe de kluis open moest. Toen de medewerker daarop geen antwoord wist werd hij een koelcel ingeduwd. De twee mannen maakten zich daarna uit de voeten. Het betreft hier twee donkere mannen van rond de 25 jaar. Een van hen had kort geschoren haar en een dun ringbaardje. Er is niets gestolen.

Budel: Verkeersongeval
Een 35-jarige vrouw ( woonplaats nog niet bekend) is zaterdagavond rond 20.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval met een landbouwtrekker met giertank. De vrouw reed met haar auto op de Ruilverkavelingsweg. Voor haar reed de landbouwtrekker. Door nog onbekende oorzaak reed ze tegen het linker achterwiel van de giertank . De auto kwam in de berm tot stilstand. De vrouw is door de brandweer uit het wrak bevrijd. Ze is met nog onbekend letsel naar het St. Anna ziekenhuis gebracht.

Budel: Graffitispuiters op heterdaad aangehouden Zondagmorgen rond 2.15 uur zijn op de Goudvink twee jongens van 18 uit Budel aangehouden. Politieagenten betrapten de twee op heterdaad toen ze bezig waren de garagedeuren van het openbaar vervoer aan De Goudvink te versieren. Een derde jongen wist aan de politie te ontkomen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt en de schade aan de deuren wordt op hen verhaald.

Maarheeze: Inbraak woning
Tussen 1 maart en zaterdagavond 23.30 uur is ingebroken in een woning aan de Kijkakkers in Maarheeze. Het slot van een achterdeur werd kapot gebroken. De daders hebben sieraden, een telefoon, geld en enkele oude munten meegenomen.

Geldrop: Onder invloed
Zondagmorgen rond 3.00 uur is op de Akert in Geldrop een 36-jarige Nuenenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. Hij weigerde mee te werken aan de blaastesten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Valkenswaard: Inbraak woning
Zaterdag tussen 10.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Zeelberg in Valkenswaard. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. De daders hebben een ring en een digitale camera buit gemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed
Zaterdagavond rond 23.30 uur is op De Vest een 40-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Hij blies tijdens een ademtest 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmorgen om 3.00 uur is op de Dommelseweg een 18-jarige snorfietser uit Valkenswaard aangehouden. Agenten zagen hem met zijn snorfiets over de weg slingeren. Toen hij op een wiel wilde gaan rijden ging de man onderuit. Hij had flink gedronken. Tijdens een ademtest blies de man 1,7 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Woninginbraken
Zaterdag tussen 13.30 en 22.00 uur is ingebroken in twee woningen aan de Peelslenk in Deurne. Het slot van de achterdeuren werd kapot gebroken. In een woning heeft de inbreker enkele sieraden en een fototoestel met lenzen meegenomen. Bij de buren werd een paspoort en ongeveer 20 euro meegenomen.

Zaterdag tussen 0.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Milhezerweg. De daders braken een raam aan de achterkant van de woning open. Ze zijn er vandoor met audioapparatuur, telefoons , sieraden en een geldkistje met ruim 200 euro.

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Korenbloem in een woning ingebroken. Een keukenraam werd opengebroken. De inbrekers vonden echter niets van hun gading en zijn zonder buit vertrokken.

Son: Mishandeling
Zondagmorgen rond 1.00 uur is bij een horecazaak aan de Dommelstraat in Son een 17-jarige jongen uit Son aangehouden. De jongen had een lokaalverbod voor de betreffende zaak maar wilde desondanks toch naar binnen. Hij werd geweigerd waarop de jongen een medewerker mishandelde. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 09-03-2003 '
Lees ook