Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-05-2002 Persbericht van 9 mei 2002

Eindhoven:Gestolen bromfiets
Woensdagavond rond 21.30 uur zijn op en in de omgeving van het Floraplein vier mannen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de vier bij een auto en een bromfiets staan. Toen de agenten polshoogte namen vluchtten twee mannen weg. Ze werden achterhaald en aangehouden. Het betrof een 39-jarige en een 22-jarige Eindhovenaar. De twee andere mannen, 50 en 29 jaar oud en afkomstig uit Weert, hadden een wazig verhaal. De agenten vonden in hun auto drie valmessen die in beslag werden genomen. Over de bromfiets kon niemand een plausibele verklaring geven. De bromfiets is vermoedelijk van diefstal afkomstig en mogelijk werd deze daar verhandeld. De verdachten zijn op het politiebureau verhoord. De 39-jarige Eindhovenaar is ingesloten, omdat hij verdacht wordt van diefstal of heling van de bromfiets.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boutenslaan is donderdagmorgen om 0.50 uur een 44-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Agenten zagen de man met zijn auto slingerend over de Boutenslaan rijden. Tijdens een controle bleek dat de man gedronken had. Hij blies op het politiebureau ruim 0,95 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mannen gooien ruit in
Donderdagmorgen rond 2.30 uur zijn door de politie in de Willem de Zwijgerstraat een 21-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige Veldhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een groep van drie mannen bij een winkel aan de St Catharinastraat een grote winkelruit met een baksteen kapot gooiden. De politie wist twee verdachten snel te achterhalen. Een derde verdachte ontkwam aan de politie. De Eindhovenaar kon na verhoor en een proces-verbaal naar huis. De Veldhovenaar, die dronken was, werd op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Vervalsingen
Woensdagmorgen rond 11.50 uur is op de Wal in Eindhoven een 19-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had bij de gemeente een reisdocument aangevraagd en had valse gegevens verstrekt. Dit werd tijdens de fraudecontrole ontdekt. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van 16 bankbiljetten van 100 dollar. Deze zijn vermoedelijk vals. De bankbiljetten en de aanvraag worden door de technische recherche nader onderzocht. De man is ingesloten.

Helmond: Brand
Donderdagmorgen rond 5.25 uur brak brand uit bij een bedrijf aan de Houtse Parallelweg. Een loods, drie vrachtautos en een personenauto stonden in brand. De autos stonden ongeveer 25 meter van de loods vandaan. De brand werd door de brandweer van Helmond en Mierlo geblust. De politie gaat uit van brandstichting. De technische recherche heeft inmiddels ter plaatse een onderzoek verricht.

Budel-Schoot: Onder invloed
Donderdagmorgen rond 2.45 uur is op de Grootschoterweg in Budel Schoot een 31-jarige inwoner van die plaats aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Op het politiebureau blies de man 1,25 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geldrop: Inbraak
Donderdagmorgen rond 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan het Emopad in Geldrop. De dieven vernielden een etalageruit, knipten een metalen traliewerk open en vernielden een vitrine. Het alarm had inmiddels beveiligingspersoneel en politie op de been gebracht met als resultaat dat de dieven niets buit hebben kunnen maken.

Valkenswaard: Inbraak
Donderdagmorgen rond 4.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de John F Kennedylaan in Valkenswaard. Een deur werd opengebroken waarna het alarmsysteem in werking trad. Ver kwamen de dieven in het bedrijf niet. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Bladel: Brand
Donderdagmorgen brak brand uit in een schuurtje aan de Hulselseweg. De brandweer bestreed het vuur. Het schuurtje brandde volledig uit. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Beek en Donk: Inbraak school
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een school aan de Lage Heesweg in Beek en Donk. Een deur werd door de inbrekers opengebroken. Er is een nog onbekend geldbedrag gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 09-05-2002 '
Lees ook