Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-07-2002
1e Persbericht van 9 juli 2002
Eindhoven: Kinderen gepakt bij diefstal in zwembad Maandagavond rond 21.15 uur zijn in het zwembad aan de Antoon Coolenlaan een 11-jarig jongetje en een 14-jarige jongetje aangehouden. De twee hadden in het complex een tas gestolen. De twee zijn aan hun ouders/verzorgers overgedragen en er wordt naar een passende HALT straf gezocht.

Eindhoven: Burenruzie met mes beslecht
Maandagavond rond 23.30 uur is in de Gibeonstraat een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij had zijn buurman met een mes bedreigd nadat die bij hem aan de deur zijn beklag kwam doen over geluidsoverlast. De 21-jarige stak met het mes naar de buurman maar raakte hem niet. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagavond rond 23.50 uur heeft een 59-jarige man uit Nuenen met zijn auto op de kruising Huizingalaan en Marathonloop een aanrijding veroorzaakt. Er ontstond alleen materiele schade. Bij de man is een bloedproef afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Taxichauffeurs houden fietsdief aan
Twee taxichauffeurs hebben dinsdagmorgen rond 3.00 uur op het Stationsplein een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze betrapten hem op heterdaad toen hij bezig was aan fietssloten te rommelen en uiteindelijk een fiets meenam. De man is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten. De fiets is terug in het rek geplaatst.

Helmond: Onder invloed
Maandagavond rond 19.00 uur is op de Weg door de Rijpel een 50-jarige Helmonder met zijn auto tegen een boom gebotst. De man had gedronken. Bij hem is op het politiebureau een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maandagavond om 21.30 uur is in de Isidoor Opsomerstraat een 31-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen de man met zijn auto rijden. Hij werd aangehouden omdat het bij de politie bekend was dat zijn rijbewijs was ingenomen vanwege eerdere alcoholdelicten in het verkeer. De man had ook nu gedronken. Hij blies tijdens een ademtest op het politiebureau 1,4 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij opgerold
Maandagavond rond 22.40 uur is in een berging van een woning aan de Dasstraat in Helmond een hennepkwekerij ontmanteld. De 35-jarige bewoner had in het schuurtje 148 hennepplanten staan. De planten worden vernietigd en het benodigde materiaal voor de kwekerij is inbeslaggenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Son: Inbraak bedrijf
Maandag tussen 17.00 en 20.00 uur is ingebroken bij een bedrijf op het industrieterrein in Son aan de 1300. Met een kei gooiden de daders een ruit in. Ze namen een computer en een beeldscherm mee.

Someren: Snelheidscontrole
Maandag tussen 10.30 en 12.30 uur is op de Witvrouwenbergweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde de snelheid van 757 voertuigen. Daarvan reden er 148 te snel. Hoogste snelheid 96 km/u. Ter plaatse is 50 kim/u toegestaan. Op de Kanaaldijk Zuid werd tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daar werden 1278 voertuigen gecontroleerd waarvan er 143 te snel reden. Hoogste snelheid 135 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Vernielingen in sportkantine
Maandagavond is ingebroken in een sportkantine aan de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard. De daders hebben koffie op de grond gegooid, toiletrollen op de grond uitgerold en lampen kapot gemaakt. Het is nog niet bekend of er iets gestolen is.

Leende: Onder invloed
Maandagavond rond 23.00 uur is op de Valkenswaardseweg in Leende een 23-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij reed onder invloed van drank met zijn auto. Op het politiebureau blies de man 0,75 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Onder invloed
Op de Kapelstraat is dinsdagmorgen rond 1.30 uur een 34-jarige man uit ( vermoedelijk) Zaandijk aangehouden. De man reed met zijn auto terwijl hij onder invloed van drank was. Op het politiebureau werd een promillage van 1,4 vastgesteld. De man gaf aan de agenten een valse naam op. Zijn juiste identiteit kon niet worden vastgesteld. Hij is ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Best: Man rijdt door na veroorzaken verkeersongeval De politie heeft dinsdagmorgen rond 0.30 uur in s Hertogenbosch een 19-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder op de avond rond 23.30 uur op de kruising Molenstraat, Spinnerstraat en Molenwei een voetganger uit Best ( leeftijd niet bekend) met zijn auto te hebben geraakt. Na de aanrijding reed de veroorzaker door en liet het slachtoffer achter. De Bestenaar liep beenletsel op waarvoor hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De Bosschenaar is ingesloten.

Best: Inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag hebben inbrekers toegeslagen bij een woning aan de Eik in Best. Ze wisten het slot van de voordeur te openen en namen binnen een tas met vakantiespullen en de autosleutels mee. De buiten geparkeerde auto die deels al met vakantiespullen geladen was namen de dieven ook mee. Het betreft een grijze Opel Zafira met het kenteken 65-HT-HR.

Hapert: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is in Hapert in de Wilhelminastraat een paarse Volkswagen Golf met het kenteken GS-VS-08 gestolen.

Asten: Inbraak winkel
Dinsdagmorgen rond 4.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Burgemeester Frenckenstraat in Asten. De glazen toegangsdeur werd door de daders vernield. Binnen werd een vitrinekast kapotgemaakt. De daders zijn aan de haal met een nog onbekend hoeveelheid sieraden en parfums.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 09-07-2002 '
Lees ook