Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-02-2003 1e persbericht van maandag 10 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewonde bij brand
Een 66-jarige vrouw uit Eindhoven is maandagochtend gewond geraakt bij een brand in haar flatwoning aan de Venuslaan. Rond 6.30 uur kwam de melding van de brand binnen, waarna twee agenten bij de woning zijn gaan kijken. Omdat er rook onder de deur door kwam, hebben ze die ingetrapt. In de woning lag de vrouw, die met
rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis is gebracht. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Buurtbewoners zijn opgevangen door Slachtofferhulp. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. De vrouw had eerder diezelfde zondagnacht enkele tientallen keren het alarmnummer 112 gebeld. Agenten zijn daarom rond 5.00 uur naar de woning gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Ze wilde de deur echter niet opendoen, waarna haar via de intercom te verstaan is gegeven dat ze niet meer mocht bellen. Dat heeft ze ook niet meer gedaan.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Een man van 32 jaar uit Eindhoven is maandagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Toen hij werd gecontroleerd op de Bennekelstraat bleek dat hij teveel had gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,60.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak
Een man van 34 jaar uit Eindhoven is maandagochtend rond 3.15 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak. Om ongeveer 3.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een ruit was ingegooid bij een bedrijf aan de Kruisstraat. Er waren twee mannen gezien die drie flatscreen-computerschermen hadden meegenomen. Ze waren er in een wagen vandoor gegaan. Kort daarna zagen agenten op de Bloemfonteinstraat een auto met draaiende motor staan die voldeed aan het signalement. In de wagen zat de 34-jarig Eindhovenaar. Ook lag er een computermonitor in. Twee andere schermen lagen buiten de wagen op de grond. De man is aangehouden en zit nog vast.

Helmond: Inbraak woning
Bij een inbraak in een woning aan de Advocaat Botsstraat zijn onder meer een videorecorder, cd-speler en mobiele telefoon gestolen. Dat gebeurde tussen zondagavond 18.15 uur en 21.15 uur. Een raam in de keuken is opengebroken.

Geldrop: Vrachtwagenchauffeur gewond
Een vrachtwagenchauffeur uit het Franse Goui-Lez-Pieton is maandagochtend rond 5.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de snelweg A67 ter hoogte van Geldrop. De 53-jarige man reed met zijn trekker met oplegger in de richting van Venlo. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en kwam aan de rechterkant van de weg in een weiland tot stilstand. De combinatie is daarbij gekanteld en zwaar beschadigd geraakt. Er zat 27 ton graan in. De chauffeur liep verwondingen op aan nek en hoofd.

Veldhoven: Dronken automobilist
Een man van 30 jaar uit Eindhoven is maandagochtend rond 2.30 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Hij liep tegen de lamp bij een controle op de Abdijlaan. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 0,65, en dat leverde hem een boete van 190 euro op.

Veldhoven: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Pleintjes zijn onder meer een computer, een mobiele telefoon, een fototoestel met lenzen en een aantal horloges gestolen. Dat gebeurde tussen vrijdagavond 22.30 uur en maandagochtend 00.30 uur. De toegangsdeur is geforceerd.

Veldhoven: Tuner weg bij inbraak
Zondagavond tussen 17.00 uur en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Muggenhol. Het slot van de voordeur is geforceerd. De woning is doorzocht, en er werd een tuner meegenomen.

Asten: Inbraak in woning
Tussen zondagmiddag 17.00 uur en zondagavond 22.15 uur is ingebroken in een woning annex bedrijf aan de Kleine Marktstraat. Daarbij zijn een laptop en ongeveer 800 euro contant geld weggehaald. Een raam van het pand is van buitenaf opengeschoven.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 10-02-2003 '
Lees ook