Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-02-2003 2e persbericht van dinsdag 11 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Een vrouw van 25 jaar (woonplaats onbekend) is dinsdagochtend rond 10.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Ze is met onbekend letsel naar het MMC in Eindhoven gebracht. De vrouw fietste op de kruising Europalaan/J.F. Kennedylaan, en gaf daar geen voorrang aan een auto die over de Europalaan vanuit de richting Nuenen kwam aanrijden. De wagen werd bestuurd door een man van 31 jaar uit Eindhoven. Hij raakte niet gewond.

Helmond: Jongeren bekennen vernielingen
Twee jongens uit Helmond (10 en 12 jaar oud) zijn door de politie gehoord omdat ze nogal wat vernielingen gepleegd zouden hebben. De jongens hebben ook een aantal zaken bekend. Zo zouden ze ramen hebben vernield van wachthokjes op het perron van NS-station t Hout, fietsen hebben vernield die bij datzelfde station stonden geparkeerd, eieren hebben gegooid tegen de ramen van een basisschool aan de Itterestraat, een brandkraan hebben opengezet in een school aan de Dolfijnlaan, en een aantal vuilnisbakken in brand hebben gestoken. Ook zouden ze een aantal keren de slagbomen van spoorwegovergangen hebben gesaboteerd, waardoor de bomen dicht gingen terwijl er geen trein in de buurt was. De politie in Helmond sluit niet uit dat er nog meer jongeren worden gehoord die bij de vernielingen betrokken zijn geweest.

Helmond: Opgepakt voor inbraakpoging
Een man van 42 jaar uit Helmond is maandagavond aangehouden omdat hij geprobeerd zou hebben in te breken in een bedrijf aan de Varenschut. Rond 21.45 uur kwam de melding binnen dat iemand probeerde een deur van het bedrijf open te trappen. Toen dat niet lukte, ging hij er met een auto vandoor. Het signalement van de wagen was ook aan de politie doorgegeven. Rond 22.15 zagen agenten de auto rijden op de Vossenbeemd. Die werd tot stilstand gebracht, en de bestuurder werd aangehouden. Hij had ook teveel gedronken. Uit een test bleek de man een alcoholpromillage van ruim 1,50 te hebben. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Veldhoven: Portemonnee gestolen
Een vrouw van 77 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag bestolen van haar portemonnee. Toen de vrouw kort na 12.00 uur uit een winkel aan het Meiveld kwam, zag ze dat de beurs was weggenomen uit haar handtas. Er zaten onder meer 75 euro contant geld en een paar pasjes in.

Son: Inbraak bouwkeet
Uit een directie-bouwkeet aan de Rooijseweg zijn een telefoon en een printer gestolen. Dat gebeurde tussen maandag 17.15 uur en dinsdag 9.15 uur. Het raam van een toegangsdeur is kapotgeslagen, waarna de goederen werden weggehaald.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 11-02-2003 '
Lees ook