Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-02-2003 1e persbericht van dinsdag 11 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man botst tegen zes autos
Een 71-jarige Eindhovenaar is maandagmiddag rond 16.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Toen hij over de Keizer Karel V Singel reed, kreeg hij last van hartritme-stoornissen. Daardoor trapte hij het gaspedaal vol in, en had hij zijn auto niet meer onder controle. Op de Keizer Karel V Singel botste hij tegen een andere wagen, waarna hij over de middenberm naar de andere kant van de weg reed. Daar botste hij tegen twee andere wagens aan die geparkeerd stonden op de parallelweg. Hij vervolgde zijn weg en reed een eindje verder tegen drie wagens aan die daar stonden geparkeerd. De Eindhovenaar is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Er raakte verder niemand gewond.

Eindhoven: Vrouw beroofd van tas
Een vrouw van 18 jaar uit Eindhoven is maandagavond rond 22.30 uur beroofd van haar handtas. Dat gebeurde op het Fellenoordpad. Ze reed daar op haar fiets en werd ingehaald door een man op een scooter. Die pakte al rijdende de tas van de vrouw vast, trok die van haar schouder, en reed hard weg. Daardoor viel de vrouw van haar fiets. In de tas zaten onder meer een mobiele telefoon, een portemonnee en een discman. De dader droeg geen helm, was ongeveer 20 jaar oud, had donker haar, en reed op een donkere scooter.

Helmond: Inbraken in winkels
Dinsdagochtend rond 2.00 uur is ingebroken bij vijf winkels aan het Nieuwveld. De deuren aan de achterkant van de panden werden opengebroken. Uit vier winkels is geld verdwenen; het is nog niet bekend om hoeveel geld het gaat.

Helmond: Snelheidscontroles
Op twee plaatsen in Helmond zijn maandag snelheidscontroles gehouden. Op de Aarle Rixtelseweg werden tussen 15.40 uur en 18.30 uur 1621 voertuigen gecontroleerd. Er werden 114 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Tussen 19.50 uur en 21.30 uur werden op de Hoofdstraat 610 voertuigen gecontroleerd. Er reden er 43 harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Budel: Inbraak in winkel
Dinsdagochtend rond 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Burgemeester Remmenstraat. De eigenaar, die boven de zaak woont, hoorde een harde knal. Toen hij naar buiten keek, zag hij iemand weglopen met de kassa onder zijn arm. Er zat ongeveer 100 euro contant geld in. Het raam van de voordeur was ingegooid. De dader is met de buit spoorloos verdwenen.

Asten: Aanhoudingen na vrachtwageninbraken
Vier mannen uit Eindhoven (twee van 20 jaar, 23 jaar en 34 jaar) zijn dinsdagochtend rond 00.30 uur aangehouden omdat ze ingebroken zouden hebben in vrachtwagens. Die stonden geparkeerd op parkeerplaats De Leysing langs de snelweg A67 bij Asten. Rond middernacht kwam de melding binnen dat twee mannen bezig waren een dekzeil van een vrachtwagen open te snijden. Ook werd door de melder het kenteken van hun auto doorgegeven. De mannen gingen er kort daarna in de wagen vandoor. De politie kon de auto even later op de snelweg A67 ter hoogte van Lierop laten stoppen en de vier inzittenden aanhouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek. Er zijn inmiddels twee aangiften binnen van chauffeurs van vrachtwagens waarvan het dekzeil is opengesneden. Er is niets buitgemaakt.

Valkenswaard: Rijbewijs kwijt
Een man van 59 jaar uit Valkenswaard is maandagavond rond 22.00 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Hij reed op de Dommelseweg tegen een lantaarnpaal en liep daardoor een wond op aan zijn kin. Ook raakten enkele tanden los. Na behandeling is hij meegenomen naar het bureau, waar hij een alcoholpromillage van ruim 1,85 blies. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 11-02-2003 '
Lees ook