Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-06-2002
1e persbericht 11 juni 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Televisietoestellen gestolen
Op de Tucanstraat zijn uit een geparkeerde vrachtauto twaalf televisietoestellen van het merk LG gestolen. Dat gebeurde tussen maandag 22.00 uur en dinsdag 2.00 uur terwijl de chauffeur uit Macedonië lag te slapen. Het zeil van de laadbak is kapotgesneden.

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Dinsdag om 4.55 uur is op de 1e Lieven de Keylaan een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor ingebroken hebben in een schuur bij een woning aan de Barrierweg. Een getuige had het signalement van de inbreker doorgegeven en de politie zag de man fietsen op een mountainbike. Hij voerde een andere mountainbike aan de hand mee. Beide fietsen had hij weggenomen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na inbraak
Een 21-jarige Eindhovense vrouw is dinsdag om 6.00 uur in een opleidingscentrum aan de Kerkakkerstraat aangehouden. Een beveiligingsbeambte had gezien dat er ingebroken was. Er was een raam opengebroken. In het centrum trof hij de vrouw aan. Ze dronk een bekertje warme chocomel uit de automaat. De vrouw was in de war en dacht dat ze thuis was. De vrouw is naar het politiebureau gebracht waar zij door de crisisdienst van de GGzE wordt bekeken.

Eindhoven: Man verdacht van verkrachting
Dinsdag om 0.35 uur is in zijn woning in Woensel een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij maandagavond in zijn woning een 15-jarig Eindhovens meisje heeft verkracht. Het meisje was maandagavond bij de man op bezoek toen de verkrachting plaats vond. De man is de cel ingegaan en de politie onderzoekt de zaak.

Eindhoven: Autos gestolen


- In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Korenbloemstraat een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken 07-JG-GX gestolen.


- In dezelfde nacht verdween vanaf de Ganichweg eem groene Peugeot 406 met het kenteken NH-BD-96.

Helmond: Onder invloed
Op de Kardinaal van Enckevoirtstraat is dinsdag om 5.10 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een auto en had gedronken. Eerder die nacht was hij al gewaarschuwd niet te gaan rijden omdat hij gedronken had. De man blies bijna 0,8 promille. Er is ook een urineproef genomen omdat de man mogelijk drugs heeft gebruikt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Primulastraat een witte Volkswagen Golf met het kenteken FB-HS-85 gestolen.

Heeze: Inbraak in supermarkt
Dinsdag rond 3.45 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Kapelstraat. Er is een ruit ingeslagen. Uit de winkel is een partij sigaretten en shag gestolen.

Geldrop: Gestolen auto
Vanaf de Nieuw Erfseweg is in de nacht van maandag op dinsdag een rode Fiat Uno met het kenteken FP-TH-81 gestolen.

Beek en Donk: Graffitispuiter aangehouden
Op het Berkendijkje is maandag om 17.45 uur een 27-jarige man uit Helmond aangehouden. Een getuige meldde dat een man graffiti spoot op een schutting aan het Berkendijkje. De politie trof de man in de buurt van het kunstwerk aan. Hij had een tas met verfspuitbussen bij zich. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lieshout: Bonnen bij weekmarkt
Dinsdagmorgen zijn op de Dorpsstraat vijf automobilisten op de bon gegaan omdat zij een geslotenverklaring negeerden. De geslotenverklaring is daar op dinsdag omdat er de weekmarkt wordt gehouden.

Gemert: Inbraak in woning
Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Virmundtstraat. Het keukenraam is opengebroken. De inbreker heeft een bankpas meegenomen.

Valkenswaard: Man verdacht van mishandeling
Op maandag om 16.20 uur is op het politiebureau in Valkenswaard een 40-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 9 april een 58-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld door hem enkele malen met de vuist tegen het hoofd te slaan. De verdachte had bij het slachtoffer in het bedrijf gewerkt en de mishandeling was het gevolg van een arbeidsconflict. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Laptop weg bij inbraak
Bij een inbraak in een kantoor aan de Waalreseweg is in de nacht van maandag op dinsdag een laptop gestolen. Een raam werd opengebroken. De laptop stond achter dat raam op een bureau. De waarde van de computer is ongeveer 3.000,=.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 11-06-2002 '
Lees ook