Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-06-2002 3e Persbericht 10 mei 2002

Eindhoven:Verdachte inbraak aangehouden
Maandagmorgen rond 9.00 uur is op het Stationsplein een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wisselde daar bij een kantoor een enkele honderden Engelse ponden in. De man had zondag ook al 500 Engelse ponden gewisseld. De politie hield de man tijdens de transactie aan. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Le Sage Ten Broeklaan afgelopen weekend. Daar werd een bedrag van ruim 1100 Engelse ponden gestolen. Ook de auto van de bewoners een licht groene Hyundai H200 met het kenteken 76-VX-DX geladen met kleine lederwaren met een handelswaarde van 40.000 euro werd door de inbrekers buit gemaakt. Van die buit ontbreekt nog ieder spoor. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vliegtuigje neergestort
Maandagavond rond 19.15 uur is in een maïsveld aan de Landsard in Eindhoven een eenmotorig Duits vliegtuigje neergestort. Kort voor de crash meldde de piloot brandstofproblemen. Vrijwel direct daarna kwam de melding dat het toestel in het maïsveld was gecrasht. De piloot, die de enigste inzittende was, is door de hulpverleningsdiensten onder meer van het vliegveld Eindhoven, de brandweer en GGD uit het wrak bevrijd. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. De juiste toedracht is nog onduidelijk. Deze wordt onderzocht door de luchtvaartpolitie van het Korps Landelijk Politie Diensten in samenwerking met de technische recherche van de politie Brabant Zuid-Oost en de Raad voor de Transportveiligheid. Het vliegtuig was opgestegen op een vliegveld bij Karlsruhe, BadenBaden en was onderweg naar Hilversum. Het toestel was een Robin DR 400 met Duitse registratie. De personalia van de Duitse piloot zijn nog niet vastgesteld.

Waalre: Dodelijk verkeersongeval
Maandagmiddag rond 16.05 uur is op de kruising Willibrorduslaan en Wollenbergstraat de 65-jarige mevrouw J.G. van Gemert uit Eindhoven om het leven gekomen bij een verkeersongeval met een vrachtauto. De vrachtauto, bestuurd door 45-jarige man uit Westerhoven, stond stil bij het verkeerslicht op de Willibrorduslaan. Het slachtoffer reed met haar fiets via de fietsstrook rechts naast de vrachtauto. Toen de verkeerslichten op groen sprongen reed de vrachtauto aan om rechtdoor te rijden. Het slachtoffer wankelde volgens getuigen en kwam onder de vrachtauto terecht. Zij overleed ter plaatse.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 11-06-2002 '
Lees ook