Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-07-2002
1e Persbeicht 11 juli 2002
Eindhoven: Man van portemonnee beroofd
Een 22-jarige man uit Zoetermeer is donderdagmorgen rond 4.00 uur op de Gerard Noodtstraat beroofd van zijn portemonnee. Hij werd in eerste instantie aangesproken door een man. Toen die zijn portemonnee uit zijn broekzak wilde pakken zette het slachtoffer het op een lopen. Hij liep echter in de armen van drie maten van de dader. Zij mishandelden het slachtoffer en pakten zijn portemonnee af.

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Lochemstraat een beige Opel Kadett met het kenteken FN-39-SZ gestolen.

Helmond: Inbreker op heterdaad aangehouden
Een beveiligingsbeambte heeft woensdagavond rond 20.30 uur op het Nieuwveld in Helmond een 31-jarige man uit Gemert aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een school in die straat. De beveiligingsbeambte werd gewaarschuwd via het alarmsysteem . Hij zag twee mannen met een computer wegrennen. De Gemertenaar werd achterhaald en ingerekend. Hij werd overgedragen aan de politie. Zijn kompaan ontsprong de dans. Bij de school waren vier ruiten met stenen ingegooid. Binnen was een deur opengetrapt. De dieven namen 40 diskettes en de computer mee. De computer is teruggevonden. De Gemertenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Brandstichting
De politie heeft woensdagavond rond 23.30 uur op de Parallelweg in Geldrop een 38-jarige Geldroppenaar aangehouden. De man ,die verward was, wordt er van verdacht op verschillende plaatsen in Geldrop brand te hebben gesticht. Bij het NS station werden door de politie zes brandjes geconstateerd. Een deur had vlam gevat en een ruit was daardoor gesprongen. De gordijnen die daar hingen verbrandden. Verder vatte een ticketautomaat vlam. De man wordt verdacht de laatste dagen op verschillende plaatsen in Geldrop (Emopad en Stationsstraat) kleine brandje te hebben gesticht. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Reusel: Motorrijder gewond
Donderdagmorgen rond 4.30 uur is een 43-jarige motorrijder uit Reusel gewond geraakt toen hij met zijn motor tegen een dranghek opreed. Het dranghek was met enkele klikos door onverlaten op de rijbaan van De Hoeven gezet. De motorrijder, die uit de richting Reusel kwam reed tegen het hek aan. Hij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum. Op het fietspad vond de politie nog enkele verkeersborden die daar waren neergegooid. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van dit feit gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van De Kempen tel 0900 8844.

Deurne: Inbraak in winkel
Donderdagmorgen rond 6.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Martinetstraat in Deurne. De daders sloegen een ruit in en vernielden een vitrinekast met parfums. Ze hebben een nog onbekend aantal parfums buit gemaakt.

Bergeyk: Woningbrand
Donderdagmorgen rond 5.45 uur brak brand uit in een woning aan Den Bommelaer in Bergeyk. De bewoner werd wakker van een sterke brandlucht en alarmeerde de brandweer. De brandweer heeft het vuur bestreden. De woning liep aanzienlijke brand- rook- en roetschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Best: Vernieling autos
Donderdagmorgen rond 2.45 uur is op de Hoofdstraat in Best een 18-jarige man uit Leiden aangehouden. De man die onder invloed van drugs en drank was schopte tegen geparkeerde autos en schreeuwde alles kort en klein te slaan. Hij is ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 11-07-2002 '
Lees ook