Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 12-02-2003 2e persbericht van woensdag 12 februari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Vernieling en brandstichting
Van een woning aan de Tellegenstraat is woensdagmiddag rond 13.30 uur een raam vernield. Vervolgens werden door het ontstane gat in de ruit een aantal brandende lappen naar binnen gegooid. De 43-jarige bewoner van het pand zag kans om de brand zelf te blussen. Volgens getuigen zijn twee jongens op een bromfiets verantwoordelijk voor de vernieling en de brandstichting. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Hennepkwekerijen gevonden
Bij huiszoekingen op 19 plaatsen in Helmond zijn woensdag in totaal zes hennepkwekerijen met in totaal ongeveer 900 planten gevonden. Er zijn drie mannen en twee vrouwen uit Helmond aangehouden. Aan de invallen hebben 70 agenten, een Officier van Justitie en een Rechter-Commissaris meegewerkt.

Op het woonwagenkamp aan het Fon Groffenplein werd in eerste instantie op vier locaties gezocht. Omdat bleek dat er met de elektriciteitsmeters was geknoeid, werd op nog negen andere plaatsen gezocht. Er werden in totaal drie hennepkwekerijen, ongeveer 30 kilo gedroogde henneptoppen, een plak hasj, en kweekapparatuur aangetroffen. Dat is allemaal afgevoerd en zal worden vernietigd. Ook werden goederen meegenomen die vermoedelijk met crimineel geld zijn gekocht. Het gaat onder meer om een dure auto. Twee mannen (33 jaar en 47 jaar) zijn aangehouden.

Ook bij zes woningen in Helmond is huiszoeking gedaan. In twee huizen in de Adonislaan en bij één woning in de Astronautenlaan werden in totaal drie hennepkwekerijen opgerold. Een 30-jarige bewoner en een 28-jarige bewoonster van één van de huizen in de Adonislaan zijn aangehouden. De vrouw zou een grote partij gestolen drogisterij-artikelen hebben geheeld. De 45-jarige bewoonster van de andere woning in de Adonislaan is na verhoor op het bureau weer vrijgelaten. De andere vier verdachten zitten allemaal nog vast.

Best: Inbraak in bedrijf
Dinsdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Bedrijfsweg. Uit het bedrijf is een aantal gereedschappen gestolen. Het gaat om elektrisch gereedschap. Vermoedelijk heeft men de roldeur opengemaakt.

Geldrop-Mierlo-Nuenen: Verkeerscontroles op diverse plaatsen in afdeling
De politie van de afdeling Geldrop-Mierlo-Nuenen heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. In Nuenen op de Vallestap en de Europalaan, in Geldrop op de Nuenenseweg, de Slachthuisstraat en de Eindhovenseweg en in Mierlo op de Burgemeester Verheugtstraat, de Santheuvel West en de Brugstraat. In totaal werden 42 bekeuringen uitgedeeld. Een voor een te hoog vermogen van een bromfiets, 39 voor het niet dragen van de autogordel, een voor een verlopen APK en een voor een onjuiste kentekenplaat op een aanhangwagen.

Geldrop: Man aangehouden na bedreiging en vernieling Op de Roelantlaan is woensdag om 12.15 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou even daarvoor zijn 38-jarige ex-vrouw uit Geldrop hebben bedreigd. Hij zou ook tegen het portier van haar auto geschopt hebben.

Son: Portemonnee gerold
Woensdagmorgen tussen 9.55 en 10.45 uur is op Meubelplein Ekkersrijt de portemonnee van een 59-jarige vrouw uit Hoogeloon gerold. De vrouw ontdekte bij de kassa dat haar portemonnee uit de handtas was verdwenen. In de portemonnee zaten pasjes en 75,=.

Veldhoven: Roodlichtcontrole
Woensdagmorgen tussen 8.45 en 9.15 uur is bij de fietsersoversteekplaats Heerseweg Kempenbaan een roodlichtcontrole gehouden. Negen verkeersdeelnemers gingen op de bon.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 12-02-2003 '
Lees ook