Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 12-06-2002 3e Persbericht 12 juni 2002

Beek en Donk: Verkeersongeval
Een 73-jarig vrouw uit Aarle Rixtel en een 16-jarige jongen uit Beek en Donk zijn woensdagmiddag rond 15.35 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oranjelaan. De vrouw was met de fiets en de jongen reed op een bromfiets. Ze reden op het fietspad parallel aan de Oranjelaan richting Aarle Rixtel. Uit tegengestelde richting kwam een groepje fietsers waarvoor de bromfietser moest uitwijken en remmen. Hij kwam ten val. In zijn val nam hij de voor hem rijdende fietsster mee. De vrouw liep knie- en polsletsel op. De jongen liep schaafwonden en kneuzingen op aan zijn benen. Beiden hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Lage Mierde: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur is op de Hoogemierdseweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 252 voertuigen. Daarvan reden er 7 te snel. Hoogste snelheid 59 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Verkeerscontroles
Woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur heeft de politie op de Markt in Helmond speciaal gelet op het fietsen binnen het voetgangersgebied. Er gingen 17 fietsers op de bon die het verbod negeerden.

Op de Rembrandtlaan werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden waarbij de aandacht uitging naar het dragen van de autogordel. Tijdens de controle zijn 54 automobilisten op de bon gezet die geen gordel droegen. Drie automobilisten kregen een bekeuring omdat ze door rood reden. Een bestuurder had een aanhangwagen met kapotte losbreekreminrichting, een automobilist kon geen kentekenbewijs tonen en een taxichauffeur had zijn chauffeurspas niet zichtbaar in zijn taxi aanwezig. Zij kregen eveneens een bekeuring.

Helmond: Valmes
Woensdagmiddag om 16.45 uur is op de Deltaweg een 18-jarige jongen uit Helmond aangehouden.Hij was met enkele vrienden bij het hekwerk van een school met een mes aan het spelen. Het mes bleek een verboden valmes en werd in beslaggenomen. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 12-06-2002 '
Lees ook