Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 12-07-2002
1e persbericht van vrijdag 12 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldievegge aangehouden
In een supermarkt aan de Woenselse Markt is donderdag om 19.55 uur een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw had een winkelverbod omdat zij al enkele malen betrapt was op winkeldiefstal. De laatste keer was op 29 juni. De vrouw wist toen met een partijtje vlees aan de beveiligingsman te ontkomen. De man had haar vastgepakt maar door haar jas uit te trekken kon zij ontkomen. De jas bleef achter. De vrouw is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Onder invloed
Op de Peerke Klinkenstraat is vrijdag om 0.55 uur een 27-jarige Helmondse automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies bijna 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Twee aanhoudingen na bedreiging, twee mannen gewond Op de Margrietlaan zijn vrijdag om 3.15 uur een 27-jarige Helmonder en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zouden in een woning aan de Bernadettestraat twee Helmonders van 38 en 37 jaar oud hebben bedreigd met een honkbalknuppel. De belaagden waren van schrik vanaf de eerste verdieping door de ruit naar buiten gesprongen. Beiden zaten flink onder het bloed en hadden een gebroken arm. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Er is een honkbalknuppel gevonden. Waarover de ruzie ging is nog niet duidelijk. De bedreigers zijn ingesloten om dat te onderzoeken.

Geldrop: Inbraak voorkomen
Op de Gijzenrooiseweg zijn vrijdag om 1.00 uur en om 1.45 uur een 17-jarige jongen uit Geldrop en een 19-jarige man uit Waalre aangehouden. Een getuige meldde de politie dat werd ingebroken in een dansschool aan de Gijzenrooiseweg. De Geldroppenaar stond op de uitkijk en werd aangehouden. Bij de dansschool vluchtte de Waalrenaar weg, die later met behulp van een speurhond in de velden bij de Gijzenrooiseweg aangehouden kon worden. Bij de dansschool was een ruit ingegooid. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Nuenen: Inbreker overlopen
De bewoners van een woning aan de Spegelt werden vrijdag om 6.05 uur wakker door een harde klap. De bewoner ging poolshoogte nemen en kwam in zijn woning een man tegen. De man vluchtte. Hij bleek een tas met papieren meegenomen te hebben. De man is ongeveer 1.80 m lang, blank, heeft een normaal postuur, donkerbruin gegolfd haar. Hij droeg een geblokt overhemd. De man reed weg in een oranje/rode Opel Kadett. In de auto zat nog een vrouw.

Nuenen: Man mishandelt vriendin
In een woning aan de Van Luytelaargaarde is vrijdag om 8.15 uur een 31-jarige man uit Nuenen aangehouden. De man had zijn 36-jarige vriendin in het gezicht geslagen. Verdachte en slachtoffer wonen samen. De vrouw hield aan de mishandeling een dikke lip over. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 12-07-2002 '
Lees ook