Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-02-2003 1e persbericht van donderdag 13 februari 2003

Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: (Brom)fietscontroles
Op een aantal plaatsen in de regio zijn woensdagavond (brom)fietscontroles gehouden. Op de Koningin Julianalaan, de Primulalaan en de Geraniumlaan in Waalre en de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard kregen in totaal acht (brom)fietsers een bekeuring omdat ze geen licht aan hadden, geen helm droegen of geen bromfietscertificaat hadden. Op de Predikant Swildensstraat in Gemert, De Wieken in Beek en Donk en de Bernhardstraat in Bakel kregen 16 fietsers een bon omdat ze geen licht aan hadden. Op de Planker in Asten kregen in totaal 14 bestuurders van een (brom)fiets een bekeuring omdat ze zonder licht reden, door het rode verkeerslicht reden of te hard reden. Op de Oude Bossche Baan, de Tarwelaan en de Vlokhovenseweg in Eindhoven werden tien fietsers bekeurd omdat ze geen licht aan hadden.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Een man van 38 jaar (woonplaats onbekend) is woensdagavond rond 21.45 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Hij liep tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole op de Vestdijk. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,50. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij had een verboden mes bij zich, dat in beslag is genomen.

Helmond: Vrouw beroofd
Een vrouw van 58 jaar uit Helmond is woensdagmiddag rond 17.30 uur beroofd van haar handtas. Toen ze over de Veestraat fietste, liep een man hard tegen haar aan. Daardoor viel de vrouw van de fiets en kon de man haar tas meenemen. Hij is er te voet vandoor gegaan. In de tas zaten onder meer een portemonnee met ongeveer 100 euro contant geld en bankpasjes, een bril, een paraplu en een toilettas. De vrouw raakte niet gewond.

Helmond: Meisje aangerand
Een meisje van 16 jaar uit Milheeze is woensdagochtend rond 7.45 uur aangerand in het park bij het Kasteel in Helmond. Ze liep in de richting van het station toen er een man naar haar toe kwam. Hij pakte het meisje met één hand vast bij haar billen en greep met de andere hand onder haar trui haar borsten vast. Het meisje heeft zich kunnen lostrekken, waarbij haar trui scheurde. Daarna is ze hard weggelopen. De man was ongeveer 1.85 meter lang, had een blanke huidskleur en donker gekleurde ogen. Hij droeg een zwarte leren jas tot op de heup, een zwarte broek en zwarte schoenen en had een zwart gebreid mutsje op.

Oirschot: Onder invloed
Op de Heersdijk is woensdag om 23.20 uur een 30-jarige automobilist uit Best aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies ruim 2,4 promille, maar wilde een tegenonderzoek. Er is daarna een bloedproef genomen. Het rijbewijs is ingenomen. Het afgenomen bloed wordt in het gerechtelijk laboratorium onderzocht.

Bladel: Inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan het Mastbos is donderdagmorgen rond 5.15 uur een computer gestolen. Er is een ruit van het bedrijf gebroken. De computer stond achter die ruit.

Westerhoven: Woninginbraak
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Meanderstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning verdwenen een videorecorder en een zilveren halsketting.

Duizel: Auto gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de St. Janstraat een rode Opel Kadett met het kenteken YH-10-DP gestolen.

Valkenswaard: Gereedschap weg bij inbraak
Woensdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Venbergseweg. Uit het bedrijf zijn twee haakse slijpers, een boormachine, een boorhamer en een cirkelzaag weggenomen. De waarde ligt rond de 1250,=. Het is niet bekend hoe de dieven zijn binnengekomen.

Veldhoven: Inbraak in woning
Donderdag tussen 3.30 en 4.00 uur is ingebroken in een woning aan de St. Severinuslaan. De bewoonster werd wakker omdat zij iets hoorde op de benedenverdieping. Toen zij naar beneden ging zag zij twee personen die via de voordeur wegliepen. Uit de woning was een portemonnee met pasjes en 50 gestolen. De daders zijn via de voordeur binnengekomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 13-02-2003 '
Lees ook