Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-05-2002
1e Persbericht 14 mei 2002
Eindhoven: Poging inbraak auto
Dinsdagmorgen rond 4.00 uur zijn in de Tweelingenlaan twee jongens van 18 jaar oud uit Eindhoven aangehouden. De twee jongens worden er van verdacht rond 3.30 uur te hebben ingebroken in een auto op de Tweelingenlaan. Van de auto werd een ruit ingeslagen. Er werd niets uit de auto gestolen. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie mannen aangehouden na inbraak
Dinsdagmorgen rond 2.55 uur zijn in de Mercuriuslaan en Cliostraat drie mannen aangehouden. De drie, allemaal 22 jaar oud, waren afkomstig uit Rotterdam. Ze worden verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een school aan de Jasonstraat. De voordeur van de school was open maar het is nog niet bekend hoe de mannen in de school zijn kunnen komen. Er wordt tot nu niets vermist. De politie heeft de auto van het drietal gevonden met daarin inbrekerswerktuigen. De auto is voor onderzoek in beslaggenomen. De drie mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielingen
Dinsdagmorgen rond 0.20 uur is op de Keizersgracht door een getuige een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De getuige zag dat de man een dop van een fietsbel tegen een winkelruit gooide, kiezelstenen tegen een geparkeerde auto gooide en een spiegel van een geparkeerde auto trapte. De getuige hield de verdachte aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vechtpartij
Maandagavond rond 23.55 uur zijn bij een eetgelegenheid op de Markt zeven jongens uit Eindhoven aangehouden. In het snackrestaurant hadden twee groepen jongens onenigheid gekregen. Er werd met eten gegooid. Toen dat uit de hand liep werd er met meubilair gegooid waardoor een plafondplaat stuk ging. Ook werd er over en weer geslagen. De politie hield de jongeren variërend in leeftijd van 18 tot 20 jaar oud aan. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen ze opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagavond rond 22.15 uur is op het Stationsplein een 58-jarige Geldroppenaar aangehouden. De man zat onder invloed van drank achter het stuur van zijn auto. Hij blies op het politiebureau 1,2 promille. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Maandagavond heeft een nog onbekende vrouw op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 22-jarige man uit Eindhoven verwond door hem zijn eigen radiografisch bestuurbaar autootje tegen zijn hoofd te gooien. De man was met het autootje aan het spelen op een parkeerplaats. Het ding maakte herrie, omdat het op benzine liep. De vrouw kwam naar de man toe en vroeg om er mee te stoppen. Toen de man zei dat hij eerst de benzine wilde oprijden pakte de vrouw het autootje en gooide dat tegen zijn hoofd. De man liep daarbij een brandwond op aan zijn oor. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Eindhoven: Tasjesroof
Maandagavond om 18.20 uur is op het Winkelcentrum Woensel een 32-jarige vrouw uit Eindhoven van haar handtas beroofd. De vrouw liep ter hoogte van het gezondheidscentrum toen een jongen op een fiets de tas van haar schouder rukte. De tas met een deel van de inhoud werd even later in de buurt teruggevonden. De dief had het geld, 20 euro, de bankpasjes en een gsm uit de tas gestolen.

Geldrop: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is op de Merijn in Geldrop een grijze Volkswagen Golf GTI met het kenteken PJ-RV-70 gestolen.

Son: Rijverbod
Dinsdagmorgen rond 1.00 uur werd aan een 21-jarige man uit Veghel een rijverbod gegeven, omdat hij onder invloed van drugs was. Agenten troffen hem aan in zijn auto die op een parkeerplaats op het industrieterrein stond. Rond 4.00 uur zagen agenten dat ondanks het rijverbod de man toch met zijn auto was gaan rijden. Ze zagen hem op de Kennedylaan door rood rijden. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 14-05-2002 '
Lees ook