Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-06-2002 3e Persbericht 13 juni 2002

Eindhoven: Onder invloed
Donderdagmiddag rond 12.40 uur is op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was met de brommer en kwam even een kijkje nemen bij een verkeersongeval. Daar roken de agenten zijn drankgebruik. Hij mocht mee naar het politiebureau waar werd vastgesteld dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete opgelegd van 270 euro.

Eindhoven: Diefstal auto
Donderdag overdag is in de Fuutlaan een grijze Opel Corsa met het kenteken TH-45-ZK gestolen.

Eindhoven: Verdachten beroving aangehouden
Donderdagmiddag rond 16.40 uur zijn op de Zwembadweg een 39-jarige en een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Ze worden er van verdacht diezelfde dag rond 16.00 uur onder bedreiging van een mes een 21-jarige man uit Eersel van zijn portemonnee en gsm te hebben beroofd. Dat was gebeurd op de Zwembadweg. Toen het slachtoffer in gesprek was met de politie kwamen de twee verdachten op een brommer voorbij gereden en werden herkend door het slachtoffer. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Weer roeiers bekogeld
Donderdagavond rond 18.45 uur zijn er weer roeiers van een roeivereniging uit Eindhoven bekogeld met stenen toen ze met hun boot aan het trainen waren in het Eindhovens Kanaal. De stenengooiers stonden op de spoorbrug. Ze zijn gevlucht met een grijze auto. Rond 20.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er roeiers ter hoogte van de brug op Hulst onder Geldrop bekogeld werden. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Helmond: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Beelsstraat in Helmond een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken HS-RT-55 gestolen.

Heeze: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag is op de Geldropseweg in Heeze een verkeerscontrole gehouden. De politie controleerde 70 voertuigen. Met een lasergun werd tevens de snelheid gecontroleerd. Vier automobilisten gingen op de bon omdat ze te hard reden .Hoogste snelheid 62 km/u. Drie kregen een boete, omdat ze geen autogordel droegen en twee automobilisten kregen een bon omdat ze hun voertuig niet APK hadden laten keuren.

Beek en Donk: Laptops weg
Donderdagmiddag rond 13.30 uur zijn bij een winkel aan de Vonderweg twee laptopcomputers gestolen. De computers stonden in de winkel en in het kantoor achter de winkel. Het personeel was even niet in de winkel en bemerkte korte tijd daarna de diefstal.

Nuenen: Snelheidscontrole in 30 km/u zone
In Nuenen is donderdagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden in de Beekstraat. Deze controle was door omwonenden aangevraagd. De politie controleerde de snelheid van 42 voertuigen. Zeven daarvan reden te snel. Hoogste snelheid 53 km/u.

Vessem: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 16.15 en 18.00 uur is in de Jan Smuldersstraat een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde de snelheid met behulp van een lasergun. Er zijn 13 automobilisten op de bon gezet. Hoogste snelheid 79 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Best: Diefstal auto
Op de Kanaaldijk is donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken XV-59-SZ gestolen.

Oirschot: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 16.45 en 19.00 uur is op de Spoordonkseweg in Oirschot een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 348 voertuigen. Daarvan reden er 57 te snel. De snelste reed 80 km/u . Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Best: Stoffelijk overschot vrouw uit Duitsland gevonden Donderdagmorgen rond 9.30 uur is in Best in een sloot aan de Koppelstraat het stoffelijk overschot gevonden van een vrouw. De vrouw is door misdrijf om het leven gekomen. Het betreft een vrouw uit Duitsland. De Duitse autoriteiten hadden eerder een rechtshulpverzoek gedaan aan het openbaar ministerie in s Hertogenbosch in het kader van een strafzaak die in Duitsland speelt. In overleg is de zaak overgedragen aan de Duitse politie en justitie. De politie van Brabant Zuid-Oost verleent de nodige ondersteuning en assistentie aan haar Duitse collegas in deze zaak.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 14-06-2002 '
Lees ook