Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-06-2002 2e Persbericht 14 juni 2002

Eindhoven: Verdachte gewapende overval aangehouden Donderdagavond om 20.45 uur is in een woning op de Vierde Donk in s Hertogenbosch een 19-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man wordt verdacht van een gewapende overval op een winkel. Dat gebeurde op 21 mei 2002 op het 18 Septemberplein. Hij bedreigde de eigenaar van de winkel met een mes. Er ontstond een gevecht waarbij de eigenaar een steekwond opliep. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Vrijdagmorgen tussen 8.00 en 9.15 uur is op de Antoon Coolenlaan een autogordelcontrole gehouden. 21 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Man verdacht van verkrachting aangehouden Donderdagavond rond 22.00 uur is in zijn woning in Helmond een 24-jarige man uit die stad aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die dag een 23-jarige Helmondse te hebben verkracht. De dader en het slachtoffer kenden elkaar. De man wordt volgende week maandag voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Helmond: Verkeerscontrole
Vrijdagmorgen tussen 11.15 en 12.00 uur is een verkeerscontrole gehouden op de Hoofd-straat. 23 automobilisten zijn gecontroleerd. 5 daarvan kregen een proces-verbaal voor: 3x vanwege het niet dragen van de autogordel; 1x geen APK keuring en 1x geen verzekering.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 10.45 en 13.00 uur is op de Provincialeweg een snelheidscontrole gehouden. 1147 voertuigen zijn gecontroleerd. 89 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Best: Onder invloed
Vrijdagmiddag om 12.15 uur is op in de Loek Verstrijdenstraat een 38-jarige vrouw uit Best aangehouden. Ze was met haar auto via een parkeerterrein gedeeltelijk een braakliggende terrein opgereden. De vrouw had stevig gedronken en weigerde een blaastest af te laten nemen. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Verkeerscontrole
Vrijdagmiddag is op de Bleijenhoek in Bladel een verkeerscontrole gehouden. De politie bekeurde zeven automobilisten die geen gordel droegen. Een bestuurder had geen Nederlands rijbewijs en een automobilist reed met een auto waarvan de APK verlopen was. Zij kregen eveneens een bekeuring.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 14-06-2002 '
Lees ook