Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-06-2002
1e persbericht van zondag 16 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Mislukte autoroof
Zaterdag rond 17.30 uur is op de Eisenhowerlaan geprobeerd de auto van een 57-jarige Belgische vrouw te roven. De vrouw, die in een Mercedes 320S reed, werd al vanaf de Aalsterweg gevolgd door een personenauto met daarin twee mannen. Op de Eisenhowerlaan reed de auto tegen de achterzijde van haar auto en even later werd ze door de auto gesneden en zo gedwongen te stoppen. De vrouw stapte uit de auto en kreeg een bijtende stof in het gezicht gespoten. Ze hield echter haar autosleutels stevig in de hand geklemd en doordat er meer verkeer kwam aangereden en de vrouw hard schreeuwde verdwenen de twee mannen. Hun auto, een Fiat Uno met een vals Belgisch kenteken, werd even later in de Keizersmantelstraat gevonden. Getuigen hadden gezien dat twee mannen van ongeveer 25 jaar oud de auto daar hadden neergezet.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt
Op de Bomansplaat is zaterdag om 23.05 uur een 33-jarige man uit Geldrop aangehouden. Een getuige had gezien dat de man op de Bomansplaats inbrak in een auto. Uit de auto waren een life-hammer, een zonnebril en een schroevendraaier gestolen. De zonnebril had de man nog bij zich de andere spullen lagen op de plaats waar de man werd aangehouden. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Nieuwe Fellenoord is zondag om 1.15 uur een 32-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had gedronken maar weigerde en saboteerde later de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 26-jarige Eindhovense vrouw is zondag om 1.45 uur op de Vestdijk van haar tas beroofd. De vrouw liep over de Vestdijk toen een bromfiets met twee personen van achter naderde en de tas uit haar hand rukte. In de tas zat een portemonnee met pasjes en 400,=. Ook haar gsm en enkele persoonlijke spullen zaten in de tas.

Eindhoven: Stuntrijder aangehouden
Op de Stratumsedijk is zondag om 2.25 uur een 21-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man kwam met piepende banden vanaf de Bilderdijklaan de bocht om gereden, reed over de Stratumsedijk, remde op de Bleekweg en liet daar de achterwielen spinnen zodat de rook er van afkwam. Reed hard weg naar de Vestdijk, stopte voor rood licht maar sloeg even later toch rechtsaf terwijl het rode licht nog brandde. Hij droeg geen autogordel en had gedronken, ruim 0,8 promille. Na verhoor kon de man naar huis, zonder auto maar met een proces-verbaal.

Eindhoven: Man vernielt ruit van stadsbus
Op de Fransebaan is zondag om 5.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was even daarvoor betrokken bij een vechtpartij in een stadsbus die vanaf het busstation naar Woensel reed. Hij had daarbij zijn broekriem gepakt en daarmee een ruit van de bus ingeslagen. Dat gebeurde op de Noordzeelaan. De buschauffeur stopte en de man vluchtte. Hij kon even later aangehouden worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Doorrijders aangehouden
Zondag om 5.15 uur zijn op de Groenstraat in Helmond een 24-jarige Helmonder en een 21-jarige Helmondse vrouw aangehouden. Zij reden in een auto die even daarvoor betrokken was bij een aanrijding op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Daar reed de auto tegen een geparkeerde auto. Een getuige nam het kenteken op en dat bleek op naam te staan van de Helmonder. De Helmondse politie zag de auto rijden en hield beide inzittenden aan.

Helmond: Verdachte schietpartij aangehouden
Zaterdagmiddag heeft zich op het politiebureau in Helmond een 21-jarige man uit Weert gemeld. De man werd gezocht in verband met een schietpartij op 28 mei waarbij een 26-jarige man uit Venlo in de buik was geschoten. Beide mannen hadden via het chatten contact met elkaar gekregen en hadden afgesproken elkaar die dag te ontmoeten. Bij die ontmoeting wilde de dader de auto afnemen. Het slachtoffer verzette zich hiertegen waarna de dader schoot. De verdachte wist dat hij gezocht werd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte autoroof aangehouden
In Rotterdam is afgelopen vrijdag een 23-jarige man uit die stad aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 24 november van het vorige jaar een auto geroofd heeft van een Helmonder. De auto, een Opel Tigra was te koop en twee mannen meldde zich voor de koop. Tijdens een proefrit in Helmond reden ze met de auto weg, de eigenaar werd daarbij op de kofferbak meegesleurd. Door een uitzending van Opsporing Verzocht werd de identiteit van de dader bekend. Hij werd afgelopen vrijdag aangehouden. De tweede verdachte is nog niet aangehouden.

Deurne: Vechtersbazen aangehouden
Op de Blasiusstraat en in het politiebureau in Asten zijn zondag om 3.55 uur en 4.10 uur een 21-jarige man uit Deurne en een 22-jarige man uit Deurne aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij op de Balsiusstraat waarbij een man uit Deurne, leeftijd onbekend, gewond raakte. Het slachtoffer zou door de twee verdachten geslagen en geschopt zijn. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan een hoofdwond. Daarna kon hij naar huis. De twee verdachten niet, die zijn de cel ingegaan. Het is niet bekend waarover de ruzie ging.

Leende: Politieauto als urinoir
Een 32-jarige man uit Geldrop is zondag om 2.45 uur op de Dorpstraat aangehouden. De man urineerde tegen een politieauto. De bemanning van de politieauto was even niet bij de auto, maar toen ze terug kwamen stond de man zijn blaas te legen. Hij weigerde zijn naam op te geven en werd aangehouden. Nadat de man op het bureau een bekeuring gekregen had kon hij naar huis.

Lieshout: Jeugdige bromfietsers gewond
Bij een aanrijding op de kruising Papenhoef Havenweg zijn zaterdag om 19.30 uur twee opzittenden van een bromfiets gewond geraakt. Een 18-jarige automobilist uit Lieshout reed over de Papenhoef. Bij de kruising met de Havenweg kwamen van links plotseling twee bromfietsen gereden. De eerste kon de auto ontwijken maar de tweede botste op de auto. De bestuurder van de bromfiets, een 13-jarige jongen uit Lieshout brak zijn been en had een hoofdwond en de jongen die achterop zat, eveneens 13 jaar oud en uit Lieshout, raakte ook gewond maar zijn verwondingen zijn onbekend. Ze zijn naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond gebracht. Ze droegen geen helm.

Reusel: Inbraak
Zondag rond 2.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan De Hoeven. Er is een ruit vernield en uit het bedrijf is een computer gestolen.

Wintelre: Mishandeling
Bij een discotheek aan de Willibrordusstraat zijn zondag om 3.45 uur twee 17-jarige jongens uit Wintelre aangehouden. Zij zouden volgens getuigen een 21-jarige man uit Veldhoven mishandeld hebben. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en is naar het MMC in Veldhoven gebracht. Daar kon hij na behandeling weer weg.

Veldhoven: Hard drugs
Op de Oude Kerkstraat is zondag om 1.05 uur een 23-jarige Veldhovenaar aangehouden. De portier van een horecagelegenheid had bij de man acht cachetten cocaïne gevonden. De hard drugs zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in winkel
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een kledingzaak aan de Pleintjes. De ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit de winkel is ongeveer 120,= gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 16-06-2002 '
Lees ook