Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-05-2002 4e Persbericht 17 mei 2002

Eindhoven: Verduistering
Vrijdagmiddag rond 13.00 uur zijn op de Ruysdaelbaan twee Eindhovenaren ( beiden 31 jaar oud) aangehouden. Personeel van een bedrijf aan de Ruysdaelbaan betrapte een van zijn collegas op diefstal van een pallet met stukadoormateriaal. Het materiaal werd door de werknemer bij een andere man in de auto geladen. Met gewaarschuwde collegas werden de twee aangehouden en overgedragen aan de politie. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten. Ze worden verdacht van meer diefstallen bij het bedrijf.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen ernstig verkeersongeval Vrijdagavond rond 18.20 uur is op de Woenselse Markt, recht voor supermarkt AH, een 67-jarige Eindhovenaar aangereden door de nog onbekende bestuurder van een rode personenauto. Het slachtoffer maakte gebruik van een invalidenstoel. De politie trof de invalidenstoel op het trottoir aan. Het is de politie niet duidelijk wat de exacte toedracht van de aanrijding is. De bestuurder van de rode auto is direct nadat hij / zij het ongeval veroorzaakte met hoge snelheid weggereden. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het Catharina ziekenhuis. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Woensel Zuid tel. 0900 8844.

Eindhoven: Diefstal auto
Een man en een vrouw hebben vrijdagmiddag rond 15.30 uur bij een autobedrijf aan de Limburglaan een zwarte Mercedes ML 400 CDI met het kenteken 86-HV-DJ gestolen. Het duo gaf aan de auto te willen kopen en wilde een proefrit maken. De vrouw gaf haar rijbewijs af ter controle voor het bedrijf. Juist toen het duo met de auto was vertrokken belde een collega garagebedrijf om te waarschuwen dat de twee niet te vertrouwen waren. Dat was echter net te laat. Van de twee ontbreekt nog ieder spoor.

Eindhoven:Inbraak in school
In een school aan de Roostenlaan is donderdagavond rond 22.30 uur ingebroken. De inbreker brak een raam open en ging aan de haal met een computer en een scanner.

Helmond: Diefstal motor
In de Kamstraat is vrijdag tussen 12.45 en 13.15 uur een rode Suzuki GSF 600 Bandit met het kenteken MX-93-XJ gestolen.

Veldhoven: Insluiping
Vrijdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur heeft een insluiper kans gezien ongemerkt een bedrijf aan De Run in Veldhoven binnen te komen. Hij nam bij de balie van het bedrijf een laptop, een dockingstation en een gsm mee. De spullen hadden een gezamenlijke waarde van ongeveer 3600 euro.

Veldhoven: Inbraak in school
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een school aan de Blaarthemseweg. De dader forceerde een ruit en maakte vier computers buit. De computers vertegenwoordigen een waarde van ruim 2500,- euro.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vrijdag heeft de politie tussen 11.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Run. De politie controleerde 247 voertuigen. Daarvan reden er 72 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Heeze:Diefstal auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf een afgesloten terrein aan de Nieuwendijk een zwarte Toyota Supra gestolen. De dief forceerde een poort om op het terrein te komen. De auto werd vrijdagmorgen in Geldrop teruggevonden.

Deurne: Schennispleger
Een 12-jarig meisje uit Deurne is donderdagavond rond 17.15 uur op de Bruggenseweg in Deurne het slachtoffer geworden van een schennispleger. Het meisje was met de fiets op weg naar huis toen ze door een man in een wit busje naar de weg werd gevraagd. Toen het slachtoffer op een kaart de weg wilde wijzen bleek dat de man zat te masturberen. De dader is een man van rond de 24 jaar oud, blank met kort stekelig lichtbruin haar. Hij had een klein kort sikje.

Budel : Hennepkwekerij ontmanteld
Vrijdagmiddag rond 14.30 uur heeft de politie in en woning aan de Gastelseweg in Budel een hennepkwekerij ontmanteld. De 24-jarige bewoner had twee kamers in gebruik als kwekerij. Er stonden 296 planten. De stroom voor de kwekerij werd omgeleid. De kwekerij is ontmanteld en de planten worden vernietigd. De apparatuur ten behoeve van de kwekerij is in beslaggenomen. Tegen de bewoner, die niet thuis was toen de politie kwam, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 17-05-2002 '
Lees ook