Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-06-2002
1e Persbericht van 18 juni 2002
Eindhoven: Man dreigt met mes
Maandagavond rond 23.40 uur is in de Kerkstraat een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had rond 22.45 uur op het Stadhuisplein ruzie gekregen met een 25-jarige Eindhovenaar. De 24-jarige man pakte tijdens de ruzie een mes uit zijn broeksband en stak hiermee naar het slachtoffer. Die kon de steken ontwijken. Op aanwijzing van het slachtoffer en enkele getuigen kon de verdachte even later worden aangehouden. Hij was in het bezit van een mes dat in beslaggenomen is. De verdachte is ingesloten. De aanleiding tot de ruzie is niet bekend.

Eindhoven: Verdachten inbraak gepakt
Dinsdagmorgen rond 4.20 uur zijn op de Woenselse Markt een 30-jarige en een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een winkel op de Woenselse Markt. De deur van de winkel werd met een schroevendraaier opengebroken waardoor het alarm afging. De dieven maakten niets buit. De twee worden er ook van verdacht in de buurt van de winkel een Opel Corsa te hebben gestolen. Die auto werd korte tijd later met draaiende motor aangetroffen in de van Brakelstraat. Daar reden op dat moment de twee weg met een busje dat door de politie werd onderschept. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Diefstal auto
Op de Barrierweg is maandagnacht een Opel Corsa gestolen. De auto werd dinsdagmorgen rond 05.00 op de hoek van Thienenlaan door de politie aangetroffen. De auto stond met open portieren midden op de kruising. Het slot van een van de portieren van de auto was opengebroken en het contactslot doorverbonden.

Helmond: Verkeerscontroles
Maandagavond zijn tijdens verkeerscontroles op de Deltaweg, de Overloop, het Achterste Straakven, Voorste Straakven en de Rivierensingel, zeventien bromfietsers op de bon gezet. Zes bromfietsers droegen geen helm, vier hadden hun bromfietscertificaat niet bij zich, vijf reden niet op de rijbaan, een bromfietser reed niet op het fietspad en een bromfietser reed 55 km/u in plaats van de toegestane 30 km/u.

Valkenswaard: Inbraak in kledingwinkel
Dinsdagmorgen rond 6.00 uur is ingebroken in een kledingwinkel aan de Eindhovenseweg. De daders zijn met een auto de pui van de winkel binnen gereden. Ze zijn met een nog onbekende hoeveelheid kleding er vandoor.

Veldhoven: Man steekt met mes
Maandagavond rond 18.40 uur is op de Vooraard in Veldhoven een 30-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had een 22-jarige inwoner van Veldhoven met een aardappelschilmesje in zijn arm gestoken. De dader was met vrienden aan het voetballen. Het slachtoffer kwam vragen om mee te doen en toen hij even moest wachten schopte hij de bal weg. Er ontstond ruzie en de verdachte pakte het mesje en stak daarmee het slachtoffer in de arm. Het slachtoffer is ter behandeling van de steekwond naar het Máxima Medisch Centrum gebracht. De verdachte is ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 18-06-2002 '
Lees ook