Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-02-2003 1e persbericht van woensdag 19 februari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt door rood Op de Kloosterdreef zag de politie woensdag rond 4.00 uur een 35-jarige automobilist uit Best door rood rijden. Ze hielden de verdachte aan en merkten dat hij teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,85 uit. De man kreeg een rijverbod van tien uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Autodief aangehouden
Een 18-jarige Eindhovenaar is dinsdagavond rond 22.45 uur aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. De auto werd afgelopen vrijdag weggehaald vanaf de Van Vorststraat. De eigenaar, een man van 31 jaar uit Eindhoven, zag zijn voertuig gisteravond plotseling rijden op de hoek Generaal Pattonlaan/Montgomerylaan. Hij belde de politie, die kort daarna de wagen zag rijden op de Europalaan. Na een korte achtervolging, waarbij de verdachte bijna een bromfietser schepte, sprong de bestuurder op de Hendrik de Keyzerlaan uit de wagen. Agenten zetten te voet de achtervolging in, en vonden de verdachte in een tuin in de Hans Vredeman de Vriesstraat terug. Daar kon hij worden aangehouden. Hij zit nog vast.

Eindhoven: Mannen aangehouden voor mishandeling Drie Eindhovenaren (18, 40 en 41 jaar) zijn dinsdag aangehouden omdat ze op zaterdag 25 januari een 52-jarige Eindhovenaar ernstig mishandeld zouden hebben. Dat gebeurde in een horecazaak aan de Boschdijk. Het slachtoffer werd onder meer met een biljartkeu op zijn rug geslagen, en kreeg ook enkele klappen in zijn gezicht. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De aanleiding voor de mishandeling is nog onbekend. De drie verdachten werden gisteren na onderzoek opgepakt. Ze zitten nog vast.

Helmond: Jongens aangehouden voor inbraken
Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Helmond zijn dinsdagochtend rond 10.00 uur aangehouden omdat ze worden verdacht van woning-inbraken. Ze zouden in april 2002 drie keer hebben ingebroken in hetzelfde huis in het centrum van Helmond. Daarbij werden onder meer computers en audio-apparatuur weggehaald. De jongens werden gisteren na onderzoek aangehouden. Ze zitten nog vast.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Zwanebloemsingel is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand open te breken. Uit de woning werden drie GSMs en een bedrag van 225 Euro weggenomen.

Helmond: Bedreiging
In zijn woning in Helmond West is woensdag rond 1.50 uur een 42-jarige man aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding zijn 28-jarige Helmondse vriendin in zijn woning bedreigd hebben met de dood. Toen de politie aankwam bij de woning opende de verdachte de deur. In zijn hand had hij een vuurwapen. Op vordering van de politie heeft hij dit laten vallen. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Woninginbraak
In een woning aan de Prins Clauslaan is tussen dinsdag 23.30 en woensdag 6.30 uur ingebroken. Uit de woning werden twee rijbewijzen, twee paspoorten, een GSM en een portemonnee met diverse pasjes weggenomen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken.

Bladel: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Nijverheidsstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Uit het pand werd een computer weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit van een toegangsdeur aan de voorkant van het pand te vernielen.

Someren: Onder invloed
Op de A67 ter hoogte van Someren is woensdag rond 2.40 uur een 36-jarige automobilist uit Bakel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de automobilist op de Eindhovenseweg in Waalre afslaan om de snelweg op te rijden. De automobilist verhoogde zijn snelheid. De politie hield de man onder Someren staande voor een controle. Bij de man werd een alcoholpromillage van ruim 0,80 gemeten. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Auto weggenomen na inbraak
In een woning aan de Wollenbergstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit de woning werden ongeveer 70 Euro, een lederen jas, een horloge, ongeveer 70 Euro en sleutels weggenomen. Bij de weggenomen sleutels zat ook een autosleutel. Hiermee werd een zwarte Opel Corso met het kenteken NB-HR-98, die op de oprit stond, weggenomen.

Valkenswaard: Drie betrokkenen steekpartij aangehouden Maandag en dinsdag heeft de politie in Valkenswaard weer drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij in café Zwarthoed op zondag 9 februari. Het gaat om een man van 35 jaar uit Eindhoven en twee mannen uit het Belgische Lommel (37 en 43 jaar). Hun rol bij de steekpartij wordt momenteel onderzocht. Er zijn nu in totaal zes mannen aangehouden. De politie gaat er vanuit dat hiermee alle betrokkenen bij de steekpartij zijn opgepakt.

Veldhoven: Teveel gedronken
Op de Kruisstraat is woensdag rond 1.30 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,65 uit. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 19-02-2003 '
Lees ook