Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-03-2003 3e persbericht van donderdag 20 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Mishandeling
Op het politiebureau aan de Mathildelaan is donderdag rond 19.45 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 32-jarige ex-vriendin uit Eindhoven eerder die avond. Op het Stratumseind zou de vrouw door de verdachte man geslagen zijn. Vervolgens zou hij haar meegenomen hebben in zijn auto waar zij nogmaals werd geslagen en hij in haar oor beet. De vrouw liep verwondingen in haar gezicht op. Op de Schootsestraat is de vrouw vervolgens uit de auto gezet. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Stationsweg is donderdag tussen 18.00 en 19.45 een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 16 bekeuringen uitgedeeld. 13 voor het niet dragen van de autogordel, 3 voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs, 1 voor het voeren van mistlampen en 1 voor het ontbreken van de kentekenplaat op de aanhangwagen.

Eindhoven: Verdachte met harddrugs aangehouden
In de Heuvel Galerie is donderdag rond 19.30 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. Bij de verdachte man werden 20 cachetjes met cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Op de Argonautenlaan, de Avignonlaan, de Boschdijk en op de Huizingalaan zijn donderdag tussen 7.30 en 15.00 uur bromfietscontroles gehouden. Tijdens deze controles werd ook het overige verkeer gecontroleerd. In totaal werden 116 bekeuringen uitgedeeld, waaronder:

53 voor een te hoog vermogen

13 voor te hard rijdende automobilisten

3 voor het onverzekerd rondrijden

4 voor het ontbreken van het bromfietscertificaat

1 voor het ontbreken van een bromfietsbel

1 voor een onjuiste uitlaat

9 voor het rijden zonder helm

17 voor het rijden door rood

3 voor het niet dragen van de autogordel

5 voor het ontbreken van het gele plaatje

1 voor het rijden met een ongeldige kentekenplaat

1 voor het rijden met een onzichtbare kentekenplaat

4 voor het rijden op de verkeerde plaats op de rijbaan

1 voor het ontbreken van de APK Van de gecontroleerde voertuigen werd één bromfiets in beslag genomen omdat deze niet verzekerd was en een veel te hoog vermogen had.

Eindhoven: Scooterroof
Op de Kalmoesstraat is donderdagochtend rond 2.00 uur een 23-jarige Eindhovenaar van zijn scooter beroofd. De man wilde op zijn scooter stappen toen hij plotseling bij zijn jas werd gegrepen en van de scooter af werd geduwd. Vervolgens zijn de twee daders, één ervan zat op een scooter, er met zijn voertuig vandoor gegaan. Het gaat om een zwarte Puch NTT met het kenteken XRQ-356. Eén van de daders is ongeveer 1.70 1.75 meter lang en ongeveer 35 40 jaar oud. Hij droeg een donkerkleurige jas, een heupmodel. De tweede dader, die op de scooter zat, is tussen de 25 en 30 jaar en heeft een stevig postuur.

Helmond: Elektriciteitskastjes en reclamebord beklad Op de Langekker zijn donderdag rond 17.15 uur twee 16-jarige jongens uit Geldrop en Mierlo aangehouden. Zij worden verdacht van het met krijt bekladden van een aantal elektriciteitskastjes en een reclamebord in de wijk Brandevoort. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Meisje lastig gevallen
Op de Pastoor Wichmansstraat is woensdag tussen 15.15 en 15.30 uur een 17-jarige Helmondse lastig gevallen. Het meisje fietste over de eerdergenoemde straat toen een onbekende jongen vrij dicht naast haar kwam fietsen. Hij sprak haar aan en legde vervolgens zijn hand op haar been. Het meisje schrok en remde af, waarop de onbekende doorfietste. Het gaat om een jongen van 18 19 jaar, ongeveer 1.80 meter lang met kort golvend haar en een getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte jas, een lichtbruine broek en zwarte schoenen.

Helmond: Bromfietscontroles
Op de Watermolenwal en op het Speelhuisplein is donderdag tussen 14.30 en 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 43 bromfietsers gecontroleerd en werden 25 bekeuringen uitgedeeld. 21 voor een te hoog vermogen, 2 voor het ontbreken van het bromfietscertificaat en 1 voor het niet dragen van een helm. Ook op de Kasteel-Traverse werd tussen 18.00 en 21.00 uur ook een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 41 bromfietsers gecontroleerd en 18 bekeuringen uitgedeeld. 14 voor een te hoge constructiesnelheid, 1 voor verlichting die niet in orde was, 2 voor het ontbreken van het bromfietscertificaat en 1 voor het niet dragen van een helm.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Amstel en de Dunantweg is donderdag tussen 14.15 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 63 gecontroleerde bestuurders reden er 9 te hard. De hoogst gemeten snelheid is 88 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Milheeze: Aanhangwagen gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf een bedrijfsterrein aan de Milheesestraat een enkelassige rode aanhangwagen met een metalen huif gestolen. De aanhangwagen heeft een waarde van ongeveer 1550 Euro.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 20-03-2003 '
Lees ook