Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-03-2003 2e persbericht van donerdag 20 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling
Dinsdag en woensdag zijn in totaal zes mannen aangehouden die in februari een 17-jarige Eindhovenaar zouden hebben ontvoerd en mishandeld. Vijf van de zes verdachten komen uit Eindhoven (1x16 jaar, 2x17 jaar, 1x18 jaar en 1x 19 jaar) en één man (19 jaar) komt uit Weert. Het slachtoffer zou op 13 februari de brommer van één van de verdachten hebben gestolen. De zes mannen zouden hem vervolgens hebben achterhaald, ontvoerd en ongeveer een uur in een woning in Woensel-Noord hebben vastgehouden. In die tijd werd hij mishandeld, waarna hij weer werd vrijgelaten. De zes verdachten zitten nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Beroofd van handtas
Een 20-jarige vrouw uit Eindhoven is donderdagmiddag rond 12.00 uur beroofd van haar handtas. Toen ze in het Winkelcentrum Woensel liep, werd de tas uit haar hand getrokken door een man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Er zaten onder meer een mobiele telefoon en huissleutels in de tas.

Eindhoven: Handtas geroofd
Donderdagmiddag rond 12.00 uur is een vrouw van 61 jaar uit Eindhoven beroofd van haar handtas. Ze had zojuist geld opgenomen bij een pinautomaat, toen een ongeveer 30-jarige man de tas van haar schouder rukte. Er zat onder meer een portemonnee met enkele honderden euros in.

Helmond: Autodieven opgepakt
De recherche in Helmond heeft de afgelopen maanden in totaal 13 Helmonders tussen de 15 en 18 jaar aangehouden voor het stelen van personenautos en het tanken zonder betalen. Drie van hen zijn na verhoor heengezonden, de andere tien zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid. Een aantal van hen zit nog vast, de overigen zijn vrijgelaten in afwachting van hun rechtszaak. De verdachten zouden tussen 14 september 2002 en 3 januari 2003 in totaal 27 autos hebben gestolen; 20 in Helmond en de overige 7 in Bakel, Someren, Gemert, Vlierden, Milheeze, Eindhoven en het Limburgse Belfeld. Ook zouden ze met gestolen autos vijf keer hebben getankt zonder te betalen. Een deel van de weggenomen autos werd achtergelaten als de brandstof op was, waarna er in de omgeving weer een andere wagen werd gestolen. Ze werden meegenomen om er zomaar wat in rond te rijden. De verdachten pleegden de misdrijven in steeds wisselende samenstelling. Ze liepen begin januari tegen de lamp nadat een aantal van hen werd opgepakt nadat ze zonder te betalen hadden getankt.

Helmond: Autogordelcontrole
Donderdagochtend tussen 9.45 en 10.30 uur is op de Brandevoortse Dreef een autogordelcontrole gehouden. Van de 27 gecontroleerde bestuurders kreeg er één een bekeuring omdat hij zijn gordel niet omhad.

Son: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Sonniuswijk zijn enkele duizenden euros contant geld en sieraden weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen ongeveer 11.40 uur en 12.30 uur. Aan de achterkant van de woning werd een raam opengebroken.

Son: Gewond bij aanrijding
Een motorrijder van 26 jaar uit Lage Mierde is donderdagochtend rond 11.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de straat 5000 in Son. Na een inhaalmanoeuvre raakte hij een auto die op een uitrit stond te wachten. Die wagen werd bestuurd door een vrouw van 31 jaar uit Eindhoven. De motorrijder belandde door de botsing op de weg, en is met schaafwonden en kneuzingen opgenomen in het MMC in Eindhoven.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 20-03-2003 '
Lees ook