Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-06-2002
1e persbericht van donderdag 20 juni 2002

Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Overlast door regenval
Donderdagmorgen rond 6.00 uur kwamen bij de meldkamer van de politie een aantal meldingen binnen over de overlast door de zware regenval. De meldingen gingen vooral over putdeksels die door de hoeveelheid van het water van hun plaats werden gedrukt. De meldingen kwamen vooral uit Geldrop, Heeze, Nuenen en Helmond.

Heeze / Budel: Snelheidscontroles


- Op de Emmerikstraat in Heeze is woensdag tussen 16.30 en 18.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 50 gecontroleerde voertuigen reden er 9 te hard. De snelste reed 91 km/u terwijl 50 is toegestaan.


- Tussen 18.45 en 20.30 uur werd op de Randweg Oost gecontroleerd. Hier passeerden 50 voertuigen en daarvan reden er 2 te hard. Hier was de topper 91 km/u en de maximumsnelheid 80 km/u.

Geldrop: Aanrijding onder invloed
Op de A67 onder Geldrop is donderdag even na middernacht een 35-jarige vrouw uit Rijen aangehouden. De vrouw reed met haar auto op de linkerrijstrook van de A67 in de richting van Eindhoven. Ze stuurde plotseling naar rechts en raakte een personenauto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Riethoven, die over de rechterrijstrook reed. De vrouw uit Rijen bleek gedronken te hebben. Zij weigerde iedere medewerking aan een blaastest, ademanalyse of bloedproef. Zij was erg opstandig en schold de politiemensen uit. De vrouw is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Man verdacht van auto-inbraak
Op de Heggestraat is donderdag om 5.10 uur een 31-jarige man uit Geldrop aangehouden. Een getuige had gezien dat hij inbrak in een auto in de Emmalaan. Hij sloeg een ruit van een auto in en pakte de autoradio uit de auto. De getuige zette te voet de achtervolging in en leverde hem even later af bij de gewaarschuwde politie die in de Emmalaan stond. Bij de fiets van de verdachte lag een tas met twee autoradios. De man is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Jongen verdacht van verduistering bromfiets Woensdag om 14.40 uur is een 16-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. De jongen had vorige week woensdag een proefrit met een bromfiets gemaakt en deze bromfiets niet meer terug gebracht bij de particuliere verkoper. Met de bromfiets was in de afgelopen week ook nog een aanrijding gebeurd in Eindhoven. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 20-06-2002 '
Lees ook