Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-02-2003 2e persbericht van vrijdag 21 frebruari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vijf verdachten aangehouden
Donderdagavond zijn in Eindhoven vijf Eindhovense mannen van 41, 21, 19 (2x) en 18 jaar oud aangehouden. De politie Brabant Zuid-Oost kreeg er woensdagavond lucht van dat enkele personen bezig waren met het voorbereiden van de ontvoering van een Eindhovenaar. De politie heeft meteen onderzoek gedaan en dat leidde tot de aanhouding van genoemde verdachten. Er zijn huiszoekingen gedaan in woningen van verdachten. Daarbij was een rechter-commissaris aanwezig. Er zijn verschillende zaken, die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, in beslaggenomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Snorfietster gewond bij aanrijding
Een 19-jarige vrouw uit Helmond is vrijdag rond 12.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Vinkelaan Fazantstraat. Ze reed met haar snorfiets vanuit de Vinkelaan de kruising op en gaf geen voorrang aan een 28-jarige Helmondse automobiliste die over de Fazantstraat reed. Ze kwamen met elkaar in botsing. Zij is met onbekende verwondingen naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Helmond: Onderzoek naar dodelijke steekpartij
De politie van Helmond onderzoekt met een team van 12 mensen de juiste toedracht van de steekpartij op de Valeriaanbeek, donderdagavond rond 19.00 uur. Het slachtoffer, de 49-jarige J.W.M. van der Heijden kwam hierbij om het leven. In een eerder persbericht werd abusievelijk vermeld dat het slachtoffer 53 jaar oud was. De identiteit van de dader is bekend bij de politie. De man is nog voortvluchtig.

Helmond: Man veroorzaakt aanrijding
Een 38-jarige Eindhovenaar heeft vrijdagmorgen om 7.50 uur geprobeerd een einde aan zijn leven te maken door met hoge snelheid achter op een andere auto te rijden. De aanrijding gebeurde op de Europaweg. Hij brak zijn borstbeen en werd naar het Elkerliekziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man is door een psychiater onder behandeling genomen. De andere automobilist, een 37-jarige man uit Nuenen, raakte niet gewond.

Oirschot: Auto over de kop
Bij een aanrijding op de A58 onder Oirschot is vrijdagmorgen om 8.25 uur een van de autos over de kop gegaan. De bestuurder, een 23-jarige man uit Tilburg, kon uit de auto komen voordat die in brand vloog. De man reed vanuit Tilburg over de A58 toen de 35-jarige automobiliste uit Gilze, die voor hem reed moest remmen. De Tilburger kon niet op tijd remmen en botste tegen de voorganger. Daarna stuurde hij naar rechts en de auto ging over de kop. De auto vloog in brand maar toen was de bestuurder er al uit. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en is voor behandeling naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht.

Deurne: Hennepkwekerij
Donderdagmiddag om 16.15 uur is in een schuur achter een woning aan de Fitissingel een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden 151 planten te groeien. De planten zijn in beslaggenomen, evenals de lampen, transformatoren en andere apparatuur. De bewoner van de woning, een 31-jarige man uit Deurne, is gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Fietser gewond bij aanrijding
Vrijdag om 14.35 uur is een 59-jarige fietser uit Helmond bij een aanrijding op de Berg gewond geraakt. Hij werd aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 42-jarige man uit Gerwen die linksaf sloeg en de fietser niet voor liet gaan. De fietser kwam op de motorkap terecht. Hij is voor controle naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 9.45 en 13.35 uur is op de Oranjelaan een snelheidscontrole gehouden. 2518 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 265 deden dat te snel. De snelste reed 93 km/u terwijl 50 is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 21-02-2003 '
Lees ook