Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-02-2003 3e persbericht van vrijdag 21 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkel overvallen
Een winkel aan de Boschdijk is vrijdagavond rond 21.15 uur overvallen door een man met een pistool. Hij zou een medewerker van de winkel hebben bedreigd, en is er te voet vandoor gegaan. Het is nog onbekend of de man iets heeft buitgemaakt. Meer bijzonderheden volgen zaterdagochtend.

Eindhoven: Dronken man betrapt
Een man van 29 jaar uit Eindhoven is vrijdagavond rond 19.45 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Hij werd betrapt op de Velddoornweg. Bij een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,30 te hebben. Bij 1,30 was hij zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Nu is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt, en kreeg hij een rijverbod van zes uur.

Helmond: Jongen mishandeld
Een 16-jarige jongen uit Helmond is vrijdagmiddag rond 16.00 uur in elkaar geslagen op de Kwartelstraat. Hij was te voet op weg naar huis, en werd door een jongen op een fiets tegengehouden. De jongen op de fiets maakte deel uit van een groepje van 6 tot 8 jongeren. Hij sloeg de 16-jarige jongen enkele malen met zijn vuisten in diens gezicht, en gaf hem ook een kopstoot. Op dat moment kwamen er twee mannen aan die de vechtpartij konden sussen. Het slachtoffer is toen weggelopen. De verdachte is spoorloos verdwenen. De aanleiding voor de mishandeling is onbekend.

Helmond: Auto gestolen
Vrijdagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur is vanaf een parkeerterrein aan de Keizerin Marialaan een auto gestolen. Het gaat om een rode Nissan Micra (LF-FJ-27). In de wagen lagen onder meer een mobiele telefoon en een rijbewijs.

Heeze: Gewapende overval
Een horecazaak aan de Emmerikstraat is vrijdagavond rond 20.15 uur overvallen. Dat gebeurde door twee daders met bivakmutsen op en donkere kleren aan. Zeker één van hen had een pistool bij zich. Op de Spoorstraat zijn ze in een auto gestapt en spoorloos verdwenen. Het is nog onbekend of er iets is buitgemaakt.

Nuenen: Gereedschap weg
Vanuit een bedrijf aan De Huufkes is vrijdagmiddag rond 13.30 uur gereedschap gestolen. Het gaat om een bandschuurmachine en een bovenfrees. Toen het personeel van het bedrijf terugkwam van de pauze, bleken de goederen weggehaald te zijn.

Valkenswaard: Vrouw bestolen
Een 68-jarige vrouw uit Valkenswaard is vrijdagmiddag bestolen van haar portemonnee. Ze was in een winkel aan de Deken Frankenstraat, en raakte aan de praat met een andere vrouw. Nadat deze was weggelopen, merkte de 68-jarige vrouw dat haar beurs was weggenomen uit haar tas. Er zaten ongeveer 10 euro contant geld en enkele pasjes in.

Waalre: Portemonnee gestolen
Een vrouw van 77 jaar uit Waalre is vrijdagmiddag bestolen van een portemonnee met inhoud. De vrouw wilde rond 17.15 uur afrekenen bij een winkel aan Den Hof, en merkte toen dat de beurs weg was uit haar boodschappentas. Er zaten ongeveer 60 euro contant geld, een bankpasje en een sleutel in.

Asten/Someren: Snelheidscontrole
Op de N279 in Asten en op de Muldersweg in Someren is vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13.15 en 14.00 uur kreeg één automobilist in Asten een bekeuring omdat hij 115 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan. Een ander kreeg een bon omdat hij zijn gordel niet om had. Tussen 14.30 en 15.00 uur liepen in Someren zes bestuurders tegen de lamp omdat ze te hard reden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. Er werden ook nog twee bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die zonder gordel reden.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 21-02-2003 '
Lees ook