Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-03-2003 1e persbericht van vrijdag 21 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden Op de Begijnenhof zijn donderdag rond 19.15 uur drie Eindhovenaren (19, 20 en 22 jaar) aangehouden. De politie zag het drietal kort daarvoor over de Kerkstraat fietsen zonder licht. Toen zij het drietal staande wilde houden gingen ze er vandoor. Op de Begijnenhof kon de politie de Eindhovenaren in de kraag grijpen. Uit onderzoek bleek dat twee van hen op een gestolen fiets reden. Eén van de fietsen was op 21 februari weggenomen vanaf Winkelcentrum Woensel. De 19-jarige Eindhovenaar bleek niet op een gestolen fiets te rijden en is na verhoor naar huis gestuurd. De twee andere verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Vrouw rijdt door na aanrijding
In haar woning in de wijk Woensel Zuid is donderdagavond rond 22.00 uur een 41-jarige vrouw aangehouden. De vrouw zou kort daarvoor met haar auto een aanrijding hebben veroorzaakt toen zij uit een parkeervak wegreed. De vrouw reageerde niet toen ze werd aangesproken door getuigen en reed gewoon weg. In haar woning verzette de vrouw zich in eerste instantie tegen haar aanhouding. De politie vermoedde dat de vrouw teveel had gedronken. Zij weigerde echter optimaal mee te werken aan een ademanalyse. Haar rijbewijs is hierop ingevorderd en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Edenstraat is vrijdag rond 1.40 uur een 33-jarige automobilist uit het Belgische Antwerpen betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,10 uit. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Taxichauffeur beroofd
Op de Witte de Withstraat is donderdag rond 21.40 uur een 20-jarige taxichauffeur beroofd. De chauffeur had een klant opgehaald op de Woenselse Markt. Deze stapte achter in de taxi. Toen ze op de Witte de Withstraat aan waren gekomen hield de onbekende klant een nog onbekend voorwerp tegen de keel van de chauffeur en vroeg naar zijn portemonnee en zijn mobiele telefoon. Nadat de chauffeur deze spullen had afgegeven is de dader gevlucht. In de portemonnee zaten een rijbewijs, een identiteitsbewijs, enkele pasjes en ruim 300 Euro. Het gaat om een man met een zwarte baard en een snor, tussen de 30 en 40 jaar met een lengte van ongeveer 1.65 1.75 meter. Hij droeg een donkerkleurige muts en een donkerblauw bomberjack.

Eindhoven: Brand in woning
In een woning aan de Leenderweg is donderdagavond rond 21.15 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Op de Geldropseweg is vrijdag rond 00.30 uur een 29-jarige bromfietser uit Geldrop gewond geraakt. De man reed met zijn bromfiets over de Geldropseweg richting Stuiverstraat. Hierbij haalde hij een tweetal autos in die voor de kruising met de Hertogstraat voor het rode licht stonden te wachten. Tijdens deze inhaalmanoeuvre raakte hij met zijn bromfiets de stoeprand en is vervolgens met zijn voertuig over de kop geslagen. De man is met verwondingen aan zijn benen, gezicht, nek en armen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verkeerscontrole Tongelre
In de wijk Tongelre is donderdag op het winkelcentrum de Haagdijk, het Insulindeplein en op de kruisingen Tongelresestraat Kanaaldijk Noord en op de Insulindelaan Tongelresestraat tussen 14.30 en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 72 bekeuringen uitgedeeld. 25 voor een te hoog vermogen van de bromfiets, 18 voor het niet dragen van de autogordel, 17 voor het rijden door rood, 10 voor verkeerd parkeren en twee voor een stopverbod.

Eindhoven: Drugshandel
Op de Luxemburglaan zijn donderdag rond 20.20 uur een 33-jarige en een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden worden verdacht van handel in drugs. Bij de 33-jarige man werd een geldbedrag van ongeveer 140 Euro aangetroffen en bij de 45-jarige man een op heroïne lijkende stof. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en het aangehouden duo is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Getuige inbraak mishandeld en inbreker beroofd van buit In een horecagelegenheid aan de Bennekelstraat is vrijdagochtend rond 5.00 uur ingebroken. Een ruit aan de voorkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Een getuige werd wakker van het glasgerinkel en ging een kijkje nemen. Buiten liep hij de dader tegen het lijf die hem in zijn gezicht sloeg en met een versterker vluchtte. De getuige verloor hierbij zijn bril. Plotseling dook een andere man op die de versterker uit de handen van de dader griste en hiermee een woning aan de Bennekelstraat inliep. De politie kon deze laatste man, een 18-jarige Eindhovenaar, in deze woning aanhouden rond 5.30 uur. Hij is de cel ingegaan. De andere man zag kans te ontsnappen. De politie onderzoekt de zaak.

Helmond: Poging zakkenrollen
Na een onderzoek zijn op de Europaweg vrijdag rond 00.15 uur een 40-jarige man uit Den Haag en een 28-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Beiden worden verdacht van een poging tot zakkenrollerij op 7 maart jl. Een 75-jarige vrouw uit Helmond had die dag geld gepind rond 13.15 uur. Vervolgens is ze weggefietst. Toen ze op de Pastoor Verbraeckenstraat van haar fiets stapte stopte er een auto met daarin een man en een vrouw. De vrouw vroeg of het slachtoffer vijf Euro kon wisselen. Gelijktijdig voelde het slachtoffer iets in haar jaszak en zag dat de vrouw met haar hand uit haar jaszak kwam. Vrijwel meteen reed de auto met de twee inzittenden weg. Uit de jaszak van de vrouw werden geen spullen weggenomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachten van poging diefstal auto aangehouden Na een onderzoek heeft de politie donderdag rond 21.35 uur een 20-jarige Helmonder op het Utrechtplein aan kunnen houden. Een twee verdachte, een 18-jarige Helmonder, is vrijdagochtend rond 8.00 uur in zijn woning aangehouden. Een 21-jarige verdachte Helmonder werd dinsdag reeds aangehouden op de Bakelsedijk. De drie worden verdacht van het proberen weg te nemen van een auto aan de Twijnsterhof op 13 maart jl. Dit mislukte toen omdat de eigenaar van het voertuig s nachts wakker werd en hen betrapte. De daders zijn toen op de vlucht geslagen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Burgemeester van Houtlaan zijn donderdag tussen 15.10 en 18.15 uur 1.112 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 89 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u. Ook op de Uiverlaan werd donderdag tussen 19.25 en 21.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Hier reden van de 1.285 gecontroleerde voertuigen 88 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 100 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Best: Vrouw beroofd
Op de Ekkersweijer is donderdag rond 18.00 uur een 37-jarige vrouw uit Best van haar handtas beroofd. De vrouw fietste over het fietspad van de eerdergenoemde straat toen plotseling twee mannen op een bromfiets naast haar kwamen rijden. Eén van hen trok aan haar handtas die aan het stuur van haar fiets hing. Door de kracht trok hij de hengsels kapot en zijn beide daders op de bromfiets met de buit gevlucht. In de tas zaten een portemonnee met 10 Euro en enkele pasjes en een mobiele telefoon. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Lieshout: Bromfietster botst met graafmachine
Op de kruising Aarleseweg Provincialeweg is donderdag rond 16.10 uur een bromfietster (leeftijd en woonplaats onbekend) gewond geraakt. Zij reed over het fietspad van de Provincialeweg komende vanuit Aarle Rixtel toen een 17-jarige bestuurder van een graafmachine uit Mariahout, die in dezelfde richting reed, plotseling rechtsaf sloeg. Hij zag hierbij de bromfietster over het hoofd die vervolgens in de laadbak van de graafmachine belandde. Zij brak allebei haar benen en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Deurne: Auto vliegt in brand na botsing tegen boom Op de Kanaalstraat is vrijdagochtend rond 2.30 uur een auto tegen een boom gebotst en in brand gevlogen. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de controle over de auto. Beide inzittenden, twee 18-jarige jongens uit Deurne, zagen kans om uit de auto te komen maar liepen brandwonden op. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Venlo en Geldrop. Uit onderzoek bleek dat beiden niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs en dat de auto zonder medeweten was weggenomen van één van de ouders van de slachtoffers. Het is nog onduidelijk wie van de twee jongens het voertuig bestuurd heeft. De politie onderzoekt de zaak.

Valkenswaard: Man in gestolen auto aangehouden
Op de Eindhovenseweg is vrijdag rond 2.10 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De politie zag de man voor hen rijden in een auto die als gestolen was opgegeven. De auto zou weggenomen zijn in Hengelo en de verdachte bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Overlast
Op de Wal is vrijdag rond 5.00 uur een 44-jarige Veldhovenaar aangehouden. De verdachte veroorzaakte veel herrie in een flatgebouw aan de eerdergenoemde straat. De politie trof de man aan met twee wapenstokken in zijn handen. Deze zijn in beslag genomen. De man had teveel gedronken. Hij is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 21-03-2003 '
Lees ook