Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-03-2003 2e persbericht van vrijdag 21 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden na aantreffen auto met doorverbinding Op de Apeldoornstraat is vrijdag rond 11.25 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het wegnemen of helen van een auto die op de Groenlostraat kort voor zijn aanhouding werd aangetroffen. De auto was volledig gestript en er was een doorverbinding in het voertuig gemaakt. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Frontale botsing tussen fietsers
Op het fietspad in de Elisabethtunnel zijn vrijdag rond 10.30 uur een 61-jarige fietser en een 65-jarige fietster, beiden uit Eindhoven, frontaal op elkaar gebotst. De vrouw reed links van de rijbaan over het fietspad en kon de man niet meer ontwijken. Zij liep een verwonding aan haar been op en is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Halvemaanstraat is donderdag tussen 11.00 en 23.30 uur een rode Ford Escort met het kenteken JH-ZG-01 gestolen.

Helmond: Inbraak in woning en schuur
In een woning en in de bijbehorende schuur is vrijdag tussen 8.30 en 9.45 uur ingebroken. Er werd onder andere gereedschap en een computer weggenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de bewoners binnen zijn gekomen.

Helmond: Vrouw met snorscooter botst tegen auto Op de Binnen Parallelweg is donderdag rond 11.30 uur een 27-jarige vrouw uit Helmond met een snorscooter achter op een auto gereden. De vrouw is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De exacte toedracht van het ongeluk wordt onderzocht. Het is nog onduidelijk of de auto stilstond of aan het inparkeren was.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Vinkelaan is vrijdagmiddag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden een rijbewijs, ongeveer 400 Euro, een aantal cadeaubonnen en sieraden weggenomen.

Gemert: Aanhouding in zaak Milheeze
Vandaag, vrijdag, is in Roosendaal en Nispen een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord / doodslag op de 62-jarige Hanny van de Grint uit Best. Zij werd vorige week maandag gevonden op de Koperen Peel in Milheeze. De vrouw is door misdrijf om het leven gekomen. De nu aangehouden verdachte is een kennis van de eerder aangehouden verdachten, de 41-jarige man en de 30-jarige vrouw uit Venray. Zijn rol in deze moordzaak wordt onderzocht door het rechercheteam.

Son: Keramische kookplaten gestolen
Uit tien in aanbouw zijnde woningen aan de Vlinderlaan zijn tussen donderdag 16.15 uur en vrijdag 7.30 uur keramische kookplaten gestolen. Van zes woningen werd een raam opengebroken en bij vier een deur. De kookplaten hebben een totale waarde van ongeveer 64.000 Euro.

Waalre: Woninginbraken
In drie woningen in Waalre is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit een woning aan de Onze Lieve Vrouwedijk werden een GSM en sieraden gestolen. Uit een woning aan de Daslaan werden twee elektronische agendas en een digitale camera weggenomen. De dader vernielde hier een dakraam om binnen te komen. In een andere woning aan de Daslaan werd ingebroken maar hier worden voor zover bekend geen spullen vermist. Hoe de daders in de andere twee woningen binnenkwamen is nog onduidelijk.

Waalre / Valkenswaard: Verkeerscontrole
Op de Wollenbergstraat in Waalre en op de Maastrichterweg in Valkenswaard is vrijdagochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 12 bekeuringen uitgedeeld. 8 voor het rijden met een bromfiets op het fietspad, 1 voor een inhaalverbod, 1 voor het niet handsfree bellen in de auto en 2 voor het rijden door rood.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 21-03-2003 '
Lees ook