Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-06-2002
1e persbericht van vrijdag 21 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden
In zijn woning aan het Aletta Jacobsplein is donderdag een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man voert al jaren actie tegen een bank aan het 18 Septemberplein. Volgens hem zou er in het verleden geld uit zijn bankkluisje zijn verdwenen. Een onderzoek heeft dat niet aangetoond, maar de man pleegt sindsdien vernielingen aan de bank en valt het personeel lastig. Er is enkele malen aangifte gedaan door de bank en in overleg met de officier van justitie is de man nu buiten heterdaad aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Jongen met nepwapen
De politie is donderdag om 21.30 uur met vijf mensen uitgerukt na een melding dat drie jongens op de Overpeltlaan een vuurwapen bij zich hadden. De drie jongens vluchtten toen zij de politie zagen en na een korte achtervolging kon een van hen, een 13-jarige Eindhovenaar, aangehouden worden. Hij had tijdens zijn vlucht het wapen weggegooid in een tuin. Het bleek achteraf een neppistool te zijn, maar het pistool is niet van echt te onderscheiden dus verboden volgens de Wet Wapens en Munitie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en het wapen is in beslag genomen.

Eindhoven: Man mishandeld
Een 50-jarige Eindhovenaar is donderdagavond rond 23.00 uur in het Dommeldal bij de Turfveldenstraat door twee personen mishandeld. De man liet daar zijn hond uit toen twee personen hem benaderden. Ze pakten hem vast en sloegen hem met, waarschijnlijk, een wapenstok. De daders droegen een bivakmuts en toen het slachtoffer van een van hen de muts van het hoofd trok hielden ze op met de mishandeling. Ze liepen weg en het slachtoffer hoorde even later een bromfiets wegrijden. De man is voor behandeling in het MMC in Eindhoven geweest. Hij had een hoofdwond, bloeduitstortingen over het lichaam en pijnlijke, mogelijk gekneusde, ribben.

Eindhoven: Fietsendief
Op Neckerspoel is donderdag om 23.55 uur een 27-jarige zwerver aangehouden. De man brak het slot van een fiets open en reed er mee weg. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbreker gepakt
Vrijdag om 0.20 uur is op de Pastoor Strijboschstraat een 39-jarige Helmonder aangehouden. Een getuige had gezien dat de man zich op de Taunus verdacht ophield tussen de geparkeerde autos. Hij waarschuwde de politie en in de buurt kon de verdachte aangehouden worden. Er was inderdaad in een auto ingebroken en de verdachte had een diskman uit die auto in zijn bezit. De verdachte is de cel ingegaan.

Deurne: Gestolen auto
Vanaf de Kieboom is in de nacht van donderdag op vrijdag een zwarte Audi 80 met het kenteken 12-FG-TL gestolen.

Asten: Auto gestolen
Vanaf de Peelkesakker is in de nacht van donderdag op vrijdag een rode Opel Vectra met het kenteken PG-DP-95 gestolen.

Asten: Aanhoudingen voor diefstal van vrachtwagen vol fietsen Op de Gezandebaan zijn donderdagmorgen drie verdachten, een 25-jarige en een 31-jarige man uit Eindhoven en een 16-jarige Harderwijker aangehouden. Een getuige had gezien dat daar in de buurt een vrachtauto reed met daarachter een personenauto. Hij vond het verdacht omdat er een kentekenplaat bij de vrachtauto ontbrak. Hij waarschuwde de politie en na enige tijd zoeken zag de politie de vrachtauto en de personenauto bij een loods staan. De drie verdachten waren bezig de vrachtauto te lossen. De lading bestond uit ruim 200 nieuwe fietsen. Onderzoek leerde dat de vrachtauto met fietsen in de nacht van woensdag op donderdag in Lelystad was gestolen. De verdachten zijn overgedragen aan de politie Lelystad. Ook de vrachtwagen is voor nader onderzoek in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie Lelystad onderzoekt de zaak verder

Nuenen: Auto weg bij inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Heijbloem. De achterdeur is opengemaakt en uit de woning zijn autosleutels gestolen. Daarmee is de auto, een zwarte BMW X5 met het kenteken 36-GX-PL, weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 21-06-2002 '
Lees ook