Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-05-2002
1e persbericht 22 mei 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man mishandelt vriendin
In een woning aan de Edisonstraat is dinsdag om 23.05 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was de woning van zijn vriendin binnengedrongen. Hij had de ruit van de voordeur en de ruit van de woonkamer vernield. Binnen had hij zijn 19-jarige vriendin in het gezicht geslagen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Baldadigheid
Woensdag om 5.15 uur is op de Geldropseweg een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had even daarvoor op die straat een prullenbak in brand gestoken. De man kon na verhoor weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles


- Dinsdag is tussen 15.15 en 17.45 uur op de Bakelsedijk een snelheidscontrole gehouden. Van de 961 voertuigen reden er 63 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 is toegestaan.


- Op de Molenstraat is tussen 19.40 en 21.30 uur op snelheid gecontroleerd. Hier passeerden 316 voertuigen de radarapparatuur. 36 bestuurders deden dat te snel en de snelste reed 82 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Inbraken


- In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in twee woningen aan de Marnestraat. In beide gevallen werd aan de achterzijde van de woning een raam opengemaakt door middel van het boren van een gaatje in het kozijn. Vanuit de ene woning werd een portemonnee met ongeveer 10,= gestolen. Vanuit de andere woning verdwenen twee laptops, een gsm en 130,=.


- Vanuit de tuin van een woning aan de Sneeuwheide werden in de nacht van dinsdag op woensdag vier tuinstoelen weggenomen. De waarde is 560,=. Er werd ook een poging gedaan in de berging is te breken. Dat mislukte.

Helmond: Diefstal auto
Vanaf de Maaslaan is in de nacht van dinsdag op woensdag een groene Volkswagen Golf met het kenteken 95-FJ-PJ gestolen.

Geldrop: Inbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan Diepe Vaart. De ruit van de achterdeur is vernield. Uit de woning zijn sieraden, een camera en een horloge weggenomen.

Nuenen: Auto tegen boom
Een 21-jarige automobilist uit Gemert is woensdagmorgen om 6.10 uur lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Smits van Oyenlaan. Hij reed met zijn auto over de Smits van Oyenlaan vanuit de richting Gerwen. Even voor de kruising met de Beekstraat reed hij door onbekende oorzaak over de middenberm en botste aan de linkerkant van de weg tegen een lantaarnpaal. De man droeg geen gordel en liep een hoofdwond op. Hij kon na behandeling naar huis.

Valkenswaard: Inbraak in schuur
Tussen zondag- en dinsdagavond is ingebroken in een schuur achter een woning aan de Zeelberg. Men heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. Uit de schuur verdwenen een boormachine, een schuurmachine, een schroefboormachine en twee dopsleutelsets. De waarde ligt rond de 450,=.

Zuidoost Brabant: Bureau Vreemdelingenpolitie een dag gesloten Op vrijdag 31 mei is het bureau van de Vreemdelingenpolitie de gehele dag gesloten. Voor zeer dringende gevallen, zoals voor een spoedvisum in verband met ernstige ziekte of overlijden van familieleden, kan men zich wenden tot de politie in de eigen woonplaats. Voor andere, niet-spoedeisende, zaken is het bureau Vreemdelingenpolitie op maandag 3 juni weer gewoon open.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 22-05-2002 '
Lees ook