Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-06-2002 Persbericht 22 juni 2002

Administratief medewerkster Politie Brabant Zuid-Oost geschorst Een 27-jarige vrouw uit Eindhoven, werkzaam als administratief medewerkster in de afdeling Eindhoven Stratum is met ingang van vandaag, vrijdag 21 juni, geschorst.

Tegen de 27-jarige administratief medewerkster van de regiopolitie Brabant Zuid-Oost is een strafrechtelijk onderzoek gestart inzake het doen van valse aangifte en verzekeringsbedrog. Het vermoeden bestaat dat de medewerkster bij een inbraak in haar woning ten onrechte een jurk als gestolen heeft opgegeven. Tegen de medewerkster is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

De Korpsbeheerder heeft de betreffende medewerkster opgedragen zich te verantwoorden. Totdat de Korpsbeheerder definitief heeft beslist over de positie van de medewerkster, is zij geschorst. Zij is op 4 juni al buiten functie gesteld.

Eindhoven: Alcoholcontroles
De politie heeft tussen vrijdagavond 21.30 uur en zaterdagmorgen 1.30 uur op de Tongelresestraat een alcoholcontrole gehouden. 196 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Drie van hen hadden te veel gedronken. Bij twee bestuurders werd dat afgedaan met een boete van 190 euro en een bestuurder, een 61-jarige Eindhovenaar, had zoveel gedronken (1,65 promille) dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Zaterdagmorgen om 1.15 uur is in de Hoogstraat een 25-jarige Eindhovenaar met zijn bromfiets betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een ademtest 0,7 promille. Hij kreeg een boete van 75 euro opgelegd.

Zaterdagmorgen om 1.10 uur is in de Hoogstraat een 30-jarige Eindhovense automobilist beboet voor het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een blaastest 0,55 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro.

Eindhoven: Ernstig oogletsel na steken met glas De politie heeft zaterdagmorgen rond 3,30 uur in de Vrijstraat een 20-jarige man uit Westelbeers , een 17-jarige en een 19-jarige inwoner uit Oirschot aangehouden. Zij worden er van verdacht eerder die nacht rond 2.30 uur bij een café op de Markt een 36-jarige Eindhovenaar met een glas in zijn gezicht te hebben gestoken. De Eindhovenaar sprak de drie mannen aan, omdat ze fietsen omgooiden. Dit draaide uit op ruzie waarbij het slachtoffer met een glas in zijn gezicht werd gestoken. Hij is met ernstig oogletsel overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Aan de hand van diverse getuigenverklaringen konden agenten de drie in de stad lokaliseren. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Joyriding eindigt tegen boom
Een 17-jarige jongen uit Eindhoven en zijn twee vriendjes van 15 jaar oud ook afkomstig uit Eindhoven zijn zaterdagmorgen rond 1.30 uur gewond geraakt nadat ze met een auto tegen een boom waren gebotst. Dat gebeurde op de Riel. De 17-jarige jongen bestuurde de auto, had deze niet onder controle en reed met hoge snelheid tegen een boom. De auto was in Eindhoven gestolen. De kinderen zijn naar het St Anna ziekenhuis gebracht. Ze hadden allen hoofletsel. De bestuurder had bovendien nek- en armletsel.

Helmond: Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Ruiterstraat een witte Mercedes 208D met het kenteken VH-25-DG gestolen.

Asten: Inbraak kledingwinkel
Zaterdagmorgen rond 4.30 uur is bij een winkel op de Markt in Asten een grote etalageruit ( 5x 2,5 m) ingegooid. Er is voor zover viel na te gaan geen kleding gestolen.

Deurne: Inbraak woning
Zaterdagmorgen rond 3.30 uur is ingebroken in een woning aan het Hoogveld in Deurne. Via de brievenbus wisten de daders de voordeur te openen. Ze maakten een videocamera, een bankpasje en een nog onbekend geldbedrag buit. De bewoonster werd wakker van de inbrekers. Ze nam polshoogte waarop de daders er vandoor gingen.

Deurne:Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 2.25 uur is op de Liesselseweg een 20-jarige man uit Asten aangehouden. Hij reed onder invloed van drank met zijn auto. Hij blies tijdens de ademtest 0,65 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd.

Nuenen: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 0.30 uur is een 21-jarige Eindhovenaar bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij reed met zijn auto op het Keizershof. Tijdens een ademtest blies hij 1,15 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Auto beschoten
Zaterdagmorgen rond 1.00 uur is op de Markt in Valkenswaard door een man geschoten op de auto van een 35-jarige man uit Valkenswaard. De twee hadden in een café een onenigheid gehad waarover men zich niet uitliet. Toen een van de mannen vertrok hoorde men schoten. Er bleek meerdere malen op de auto van de man uit Valkenswaard te zijn geschoten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Handel: Bedreigingen en vernieling
Zaterdagmorgen rond 2.00 uur zijn op een camping aan de Haveltweg in Handel een 49-jarige en een 22-jarige man beiden uit Wanroij aangehouden. Ze worden verdacht van bedreigingen van het camping- en beveiligpersoneel. De jongste man wordt er van verdacht met een auto een meterkast op de camping te hebben vernield.

Oirschot: Verkeersongeval
Een 31-jarige man uit Middelbeers is zaterdagmorgen om 0.20 uur ernstig gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Langereyt tegen een boom reed. Na een inhaalmanoeuvre reed de man met zijn auto tegen een verkeersbord, raakte daarna een boom rechts van de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom links van de weg. De bestuurder is in kritieke toestand opgenomen in het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

Aarle Rixtel: Onder invloed
Vrijdagavond rond 23.30 uur is op de Croylaan in Aarle Rixtel een 47-jarige vrouw uit Helmond met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw had gedronken en blies tijdens een ademtest 1,55 promille. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 22-06-2002 '
Lees ook