Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-06-2002 Persbericht van 23 juni 2002

Eindhoven: Politie pakt groep georganiseerde zakkenrollers Zaterdagmiddag heeft de politie op de Woenselse Markt in Eindhoven drie vrouwen en een jongen van 15 jaar oud aangehouden. Zij vormden een groep die in georganiseerd verband diefstallen van pinpasjes pleegde middels zakkenrollen. De vrouwen, 25- 18- en een met onbekende leeftijd kwamen uit Nieuwegein, Rotterdam en Gilze. De jongen kwam uit Breda. De politie had naar aanleiding van diverse aangiften een team van tien politiemensen in burger en vier politiemensen in uniform speciaal ingezet om de groep op heterdaad te kunnen betrappen. De groep kwam zaterdagmiddag op de weekmarkt af. Er werd geconstateerd dat de vrouwen voortdurend bij twee pinautomaten, aan de Kruisstraat en de Woenselse Markt, in de rij gingen staan en over de schouder van slachtoffers meekeken om zo de pincode te ontdekken. Daarna probeerden de anderen het slachtoffer te rollen. Dit proces bleef zich herhalen. Het lukte de groep niet een portemonnee te rollen. Nadat voldoende was geconstateerd greep de politie in en zijn de vier aangehouden. Ze zijn ingesloten en worden in verzekering gesteld. Een vrouw moest in de loop van de dag in vrijheid worden gesteld omdat zij moest bevallen.

Eindhoven: Man met mes gestoken
De politie heeft zondagmorgen rond 0.30 uur in de Kerkstraat een 21-jarige inwoner van Roermond aangehouden. De man was betrokken bij een ruzie met een 22-jarige inwoner van Eindhoven. Samen met een kompaan wilde de man wraak nemen op de Eindhovenaar naar aanleiding van een eerdere ruzie. Tijdens een worsteling werd het slachtoffer met een mes in zijn arm en in zijn nek gestoken. Een van de daders, waarvan de identiteit bij de politie bekend is, wist te ontkomen. De andere man kon door gewaarschuwde agenten worden aangehouden. Hij is ingesloten. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. Tijdens het voorval waarbij verschillende politieagenten assistentie verleenden zag een 21-jarige inwoner van Eindhoven kans om een autoband van een politieauto lek te steken. Agenten zagen het voorval en konden hem vrijwel direct aangehouden. Bij hem werd een valmes in beslaggenomen. Hij is ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal en moet voor de schade, incluis takelen en repareren politieauto, opdraaien.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen om 1.30 uur is in de Zwaanstraat een 33-jarige Veldhovense aangehouden. De vrouw reed onder invloed met haar auto. Tijdens de ademtest blies ze 2,2 promille. Haar rijbewijs is ingenomen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmorgen om 2.00 uur is in de Lassusstraat een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed met zijn auto reed. Hij blies tijdens de ademtest 1,25 promille. Hij krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven:Diefstal autos
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Keizersgracht een rode Volkswagen Golf met het kenteken ZJ-LN-13 gestolen.

Zaterdag tussen 10.00 en 21.30 uur is op de Fuutlaan een blauwe Suzuki Samaurai met het kenteken XJ-BN-26 gestolen.

Eindhoven: Man met mes aangehouden
Bij de Boschdijktunnel is zondagmorgen om 5.00 uur een 32-jarige man uit Paramaribo aangehouden. Hij reed met een auto met ingeslagen ruit door het horecagebied. Tijdens de controle zagen agenten dat de man een 40 cm groot slagersmes in zijn auto had liggen. Het mes is in beslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw gewond door gespannen kabel
Een 18-jarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagavond rond 23.55 uur gewond geraakt toen ze tegen een elektriciteitskabel reed. De vrouw was met de fiets. Op de Generaal van Heutszlaan was een elektriciteitskabel gespannen tussen een woning en een caravan. Het meisje kwam met haar hals tegen de kabel waardoor ze viel. Ze liep een brandwond op aan haar hals. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Winkeldief dreigt met mes
Zaterdagmiddag om 14.20 uur is op de Ameidewal een 38-jarige inwoner van Velp aangehouden. De man was op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal in de Veestraat. De man vluchtte toen de diefstal ontdekt werd. Beveiligingspersoneel zette de achtervolging in en wist hem na een korte achtervolging in eerste aanleg aan te houden. De buit, een tas met kleding afkomstig van meerdere winkels, gooide de man tijdens zijn vlucht naar zijn achtervolgers. Nadat hij was overmeesterd wist hij in een onbewaakt moment naar een mes te grijpen en bedreigde daarmee een van de beveiligbeambten. De man kon ontkomen. Politieagenten, die inmiddels gewaarschuwd waren, lokaliseerden de man en konden hem op de Ameidewal aanhouden. Het mes had hij nog in zijn bezit. De man bleek nog 48 dagen hechtenis te moeten ondergaan. Hij is ingesloten.

Helmond: Portier mishandeld
Zondagmorgen om 2.15 uur zijn op de Havenweg twee Helmonders (25 en 31 jaar oud) aangehouden. Hen werd de toegang tot een café op de Havenweg geweigerd vanwege eerdere misdragingen en vernielingen. De twee vielen daarop de portier, een 34-jarige Helmonder, aan. Hij werd vastgegrepen en hard in het gezicht geslagen. De portier is overgebracht naar een ziekenhuis waar werd geconstateerd dat zijn kaak op meerdere plaatsen gebroken was. De twee zijn ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles
Zaterdag tussen 11.30 en 14.45 uur heeft de politie in de President Rooseveltlaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 1737 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 107 te snel. Hoogste snelheid 83 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Op de Houtse Parallelweg is tussen 14.45 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde daar 482 voertuigen. Daarvan reden er 45 te snel. Hoogste snelheid 80 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Inbraak woning
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Plesmanlaan in Helmond. De dader wist via de regenpijp bij een raam op de eerste verdieping te komen. Het raam stond op een kier. De dief is aan de haal gegaan met een computer met flatscreenmonitor.

Gemert: Wildplassers verzetten zich tegen politie Zondagmorgen om 2.30 uur hebben agenten twee jongens van 18 jaar oud, beiden uit De Mortel aangehouden. Een van hen kreeg in de Oudestraat van surveillerende agenten een bekeuring vanwege wildplassen. Hij probeerde er van tussendoor te gaan maar werd onder hevig verzet aangehouden. Zijn vriend schoot hem te hulp en viel de agenten aan. Nadat de agenten assistentie hadden gekregen konden de twee naar het politiebureau gebracht worden. Daar kregen ze allebei een extra proces-verbaal vanwege hun agressieve gedrag.

Best: Mishandeling en bedreiging
Zaterdagmiddag rond 17.00 uur is een 21-jarige man uit Best in zijn woning aan de Weegbree bedreigd en mishandeld door een groep mannen. Die groep drong bij de man de woning binnen en mishandelde hem. Er werd met een groot mes gedreigd. Binnen werden wat spullen vernield. Het slachtoffer liep kneuzingen op aan zijn hoofd. Na de mishandeling vertrok de groep met twee autos, een blauwe BMW met rechts voor schade en een rode Volkswagen Corado. Het mes is later in een plantsoen aan de J.H. de Rooystraat teruggevonden. De politie van Best is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van dit voorval gezien hebben. Zij kunnen bellen met de politie Best tel. 0900 8844.

Nuenen: Man van autoweg gehaald
Zondagmorgen rond 9.30 uur is op de A270 onder Nuenen een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding dat er een man op het industrieterrein en in de woonwijk rondliep die deuren controleerde of ze gesloten waren. Ook morrelde hij aan geparkeerde autos.Toen de politie polshoogte nam zagen ze de man midden op de rijbaan van de A270 staan. Het verkeer moest uitwijken en remmen om een aanrijding met de man te voorkomen. Hij wilde niet van de rijbaan gaan. Met moeite konden agenten de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Bladel: Onder invloed
Zondagmorgen om 2.00 uur is op de Bleijenhoek een 35-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Hij zat onder invloed van drank achter het stuur van zijn auto. Bij de ademtest blies de man 1,45 promille. Zijn rijbewijs heeft hij op het politiebureau achter moeten laten. Hij krijgt bovendien en proces-verbaal.

Zondagmorgen om 4.15 uur is op de Rondweg een 37-jarige man uit Culemborg aangehouden. Hij zat onder invloed achter het stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest blies hij ruim 0,95 promille. De man had geen rijbewijs en zijn auto was bovendien niet verzekerd. Hij is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Best: Verkeersongeval
Een 29-jarige inwoner van Eindhoven veroorzaakte zondagmorgen om 3.00 uur op de A2 onder Best een verkeersongeval. Verschillende weggebruikers hadden de man met zijn auto over de A2 zien slingeren en waarschuwden het overig verkeer. Nadat hij zijn auto even op de vluchtstrook had geparkeerd ging de man weer rijden. Hij reed met zijn auto achterop bij een 34-jarige Eindhovense. Zij kwam met de schrik vrij. De auto van de man begon te tollen en belandde in de rechter vangrail. Agenten constateerden drankgebruik. Bij de man is een bloedproef afgenomen. Hij is ter observatie naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Heeze/ Budel / Eindhoven: Inbraken
Zaterdagmorgen rond 6.00 uur hebben inbrekers een poging gedaan om in te breken in een winkel aan de Marktstraat in Budel. Er werd geprobeerd het glas van de winkeldeur kapot te slaan maar het glas hield stand. De daders lieten een fietsenrek achter dat naar later bleek bij een auto hoorde die in Eindhoven in de Wilgenroosstraat gestolen was. De zelfde auto, een Opel Kadett dook rond 7.00 uur op in Heeze aan de Kapelstraat waar werd ingebroken in een winkel. Daar werd de ruit van de voordeur vernield en een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Getuigen zagen daar de gestolen auto wegrijden.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 23-06-2002 '
Lees ook