Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-05-2002
1e persbericht van vrijdag 24 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Donderdag om 21.05 uur is op de Scheerderstraat een 29-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar een 52-jarige buurtbewoner bedreigd. De gewaarschuwde politie sprak de man daarop aan. De Eindhovenaar nam dat niet en voegde de agenten zeer onwelvoeglijke taal toe. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdag om 22.15 uur is op de Daguerrestraat een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag de Eindhovenaar over de Boschdijk op een splinternieuwe damesfiets fietsen en deze even later aan een bewoner op de Daguerrestraat te koop aanbieden. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte geluidsoverlast aangehouden Vrijdagmorgen om 1.15 uur is in een woning op de Karolingersweg een 20-jarige bewoner aangehouden. De gewaarschuwde politie hoorden zeer harde basgeluiden, die tot op de Hastelweg te horen waren, uit zijn perceel komen. De geluidsinstallatie is inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte met hasj aangehouden
Vrijdagmorgen om 0.05 uur is op de Grote Berg een 19-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar een rood verkeerslicht negeerde. Hierop is de verdachte gecontroleerd. Toen de verdachte uit zijn auto stapte, zag een agent een plak hash in de autoportier liggen. De plak, 102 gram hasj, is inbeslaggenomen. Verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een woning
Donderdag tussen 7.15 en 20.00 uur is ingebroken in een woning op de Past. Van Leeuwen-straat. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning is een portefeuille, een pasje en geld gestolen.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Donderdagavond rond 21.35 uur raakte bij een aanrijding op de Straakvense Bosdijk een 9-jarig meisje uit Helmond gewond. Het meisje zat achter op de fiets bij haar 14-jarige zuster. De 14-jarige fietster sloeg daar linksaf richting van de Van Graftstraat, op het moment dat een 16-jarige bromfietser uit Helmond haar links inhaalde. Een aanrijding was het gevolg. De meisjes kwamen ten val. Het 9-jarige meisje liep daarbij verwondingen op aan haar gezicht en enkel.

Helmond: Alcohol
Vrijdagmorgen om 1.10 uur is een 48-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. De gewaarschuwde politie trof de Eindhovenaar op de Burg. van Houtlaan aan. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich zeer recalcitrant en hij voegde de agenten onwelvoeglijke taal toe. Hij blies aan het politiebureau 1,20 pro mille. De verdachte bleek tijdens het onderzoek niet voldoende aanspreekbaar. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Donderdagavond is uit een werkplaats van een autobedrijf aan de Engelseweg een blauwe personenauto, Peugeot 406, kenteken XT-LV-34, gestolen. Het toegangshek is opengebro-ken en een ruit van de werkplaats is vernield.

Middelbeers: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 16.35 en 19.05 uur is op de Westelbeersedijk een snelheidscontrole gehouden. 614 voertuigen zijn gecontroleerd. 113 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u.

Eersel: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Nieuwstraat. Aan de voorzijde van het gebouw is een ruit vernield. Uit het pand verdween een computer met toetsenbord.

Op de Ganzestaartsedijk is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een bedrijf. Aan de voorzijde is een ruit vernield. Uit het kantoor is een beeldscherm weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 24-05-2002 '
Lees ook