Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-06-2002
1e persbericht van 24 juni 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongens gewond bij aanrijding
Op de kruising Hurksestraat Dillenburgstraat zijn zondag om 16.00 uur twee Eindhovense jongens van 16 jaar oud gewond geraakt toen zij met hun bromfiets tegen een auto reden. Zij zaten beiden op een bromfiets en reden vanuit de Dillenburgstraat de kruising op. De bestuurder gaf geen voorrang aan een personenauto die op de Hurksestraat reed. De auto werd bestuurd door een 24-jarige man uit Son. De bestuurder van de bromfiets is met een hersenschudding en een gewonde arm naar het MMC in Veldhoven gebracht. De jongen die achterop zat is met hersenletsel en een gebroken been naar het MMC in Eindhoven vervoerd.

Eindhoven: Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding Zondag om 20.00 uur is op de Antoon Coolenlaan een 44-jarige man uit Weert aangehouden. De man was met zijn auto op de Locatellistraat uit de bocht gevlogen. Hij had aan de rechterkant van de weg een paal geraakt, was vervolgens met zijn auto aan de linkerkant van de weg tegen een lantaarnpaal gereden, was weer op de weg terechtgekomen en was verder gereden. Op de Antoon Coolenlaan trof de politie de zwaar beschadigde auto met de bestuurder aan. De man bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,7 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen. De politie zoekt nog getuigen van de aanrijding, 0900 8844.

Eindhoven: Aanrijding met gestolen auto
Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Roffart Karel de Grotelaan Kasteellaan, zondag om 22.35, bleek een van de autos gestolen te zijn. De bestuurder wist na de aanrijding te voet te ontkomen. De aanrijding gebeurde toen de bestuurder van de gestolen auto vanaf de Karel de Grotelaan het rode verkeerslicht negeerde en de kruising opreed. Vanaf de Roffart reed een 25-jarige Eindhovense automobilist met groen licht de kruising op. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de gestolen Opel Kadett vluchtte en gooide tijdens zijn vlucht iets weg in de struiken. Dit bleek een beamer te zijn die zondagavond bij een inbraak in een bedrijf aan de Prof. Holstlaan was gestolen. Daar was een ruit vernield.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielingen aan autos Op de Dommelstraat is maandag om 5.30 uur een 25-jarige zwerver aangehouden. Een getuige meldde de politie dat de man zich op de Stationsweg verdacht ophield tussen de geparkeerde autos. Bij controle bleek dat er aan acht autos vernielingen waren gepleegd. Er waren spiegels afgeslagen maar ook ruiten vernield. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van mishandeling
Maandagmorgen om 6.20 uur is een 28-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Stratum aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een 21-jarige Eindhovense vrouw regelmatig heeft mishandeld. Dat gebeurde in het begin van dit jaar toen zij een relatie hadden. De mishandelingen bestonden uit slaan en schoppen. Hij zou haar ook de keel dicht hebben geknepen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man verdacht van oplichting en verduistering Zondag is een 21-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man wilde op 5 juni bij een tankstation aan de Insulindelaan betalen met een creditcard die gestolen bleek te zijn. Toen hij zich ontdekt voelde pakte hij de creditcard terug en verdween zonder te betalen. De personenauto die hij toen bij zich had bleek verduisterd te zijn. De auto was gehuurd en niet terug gebracht. De man is na onderzoek aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Diefstal stenen
Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse zijn zondagavond om 21.50 uur een 22-jarige Helmonder en een 19-jarige Helmondse aangehouden. De verdachten zouden eerder op de avond op de Geysendorfferstraat straatstenen hebben gestolen. Er worden daar werkzaamheden uitgevoerd. Volgens een getuige hadden de verdachten twee keer gereden en in de tuin van de woning van de man lagen al veel stenen. De verdachten waren niet meer bij de woning maar via-via kon de politie telefonisch contact met de man krijgen. Hen werd aangeraden naar het bureau te komen. Dat deden ze, met een auto vol met stenen. Op het bureau werden ze aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Best: Jongen gewond na val
Een 15-jarige jongen uit Best is zondag om 21.20 uur gewond geraakt toen hij op de Boslaan met zijn fiets ten val kwam. De jongen liet zich voorttrekken door een 16-jarige bromfietser, eveneens uit Best. De jongen is naar het Catharinaziekenhuis gebracht, vermoedelijk heeft hij een hersenschudding.

Best: Graffitispuiter aangehouden
Op de Magazijnweg is maandag om 0.55 uur een 32-jarige man uit Best aangehouden. De man was bezig met graffiti te spuiten op een bouwkeet aan de Sportlaan. Na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden. Een tweede persoon wist te ontsnappen. Bij de bouwkeet werd een tas met spuitbussen verf gevonden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Sterksel: Automobilist zwaar gewond
Een 34-jarige Tsjech die in Sterksel verblijft is zondag om 19.00 uur zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Pandijk. De man reed over de Pandijk, komende uit de richting Sterksel. Door onbekende oorzaak kwam hij op een recht stuk weg in de linkerberm terecht, raakte daar een boom en sloeg met de auto over de kop. Zijn medepassagier, een 41-jarige Tsjech, was ongedeerd maar de bestuurder was buiten kennis. Hij is naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht en later op de avond vervoerd naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Deurne: Boze zwerver
Op de Markt is maandag om 2.15 uur een 47-jarige zwerver aangehouden omdat hij een ruitje van een horecagelegenheid had ingeslagen. De man was boos geworden omdat personeel van de zaak het terras had geveegd. De man kon daarom geen sigarettenpeuken meer vinden. Toen hij ook nog geen hele sigaret kreeg sloeg hij een ruitje in. De man is na verhoor weer op straat gezet.

Beek en Donk / De Rips: Snelheidscontroles


- Zondag is tussen 9.45 en 12.00 uur op de Herendijk in Beek en Donk op snelheid gecontroleerd. Van de 677 voertuigen reden er 20 te hard. De snelste reed 107 km/u. 80 is toegestaan.


- Tussen 14.10 en 16.35 uur is gecontroleerd op de Stippelberg in De Rips. Hier passeerden 918 voertuigen en 115 deden dat te snel. De snelste reed 125 km/u en 80 is de maximumsnelheid.

Gemert: Vier gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Lodderdijk zijn zondag om 20.45 uur vier personen gewond geraakt. Zij zaten met nog een vijfde persoon in een personenauto die bestuurd werd door een 18-jarige man uit Gemert. Hij raakte ook gewond. De bestuurder reed op de Lodderdijk tussen de rotondes Predikant Swildensstraat en Handelseweg tegen een boom. Behalve de bestuurder raakten 15-jarige meisje, een 21-jarige vrouw en een 24-jarige vrouw gewond. Ze komen allemaal uit Gemert. Drie van hen konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De 21-jarige vrouw moest in het ziekenhuis blijven.

Eersel: Onder invloed
Op de Postelseweg is zondag om 16.20 uur een 58-jarige Eerselse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 24-06-2002 '
Lees ook