Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-03-2003 1e persbericht van dinsdag 25 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Teveel gedronken
Op de Geldropsweg is dinsdagochtend rond 00.50 uur een 48-jarige automobiliste uit Eindhoven betrapt terwijl ze teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 0,70 uit. De vrouw kreeg een boete van 190 Euro.

Eindhoven: Aanhoudingen voor inbraak
Twee Eindhovenaren (17 en 19 jaar) zijn dinsdagochtend rond 2.00 uur aangehouden. Ze zouden kort daarvoor hebben ingebroken in een bedrijf aan de Eindhovenseweg. Nadat agenten na de inbraakmelding ter plaatse kwamen, zagen ze de twee mannen hard weglopen. Een eindje verderop konden de mannen worden aangehouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Na onderzoek is een man van 34 jaar uit Eindhoven maandagmiddag rond 16.30 uur op de Stationsweg aangehouden. Hij zou op 16 maart hebben ingebroken in een kantoor aan de Stratumsedijk en daarbij een computerscherm hebben weggehaald. Ook zou hij daar een fiets hebben gestolen. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Mannen opgepakt voor ernstige mishandeling Twee Eindhovenaren van 23 jaar oud zijn maandagochtend aangehouden omdat ze een maand geleden een man in zijn woning zouden hebben mishandeld. De Eindhovenaar van 35 jaar werd op 24 februari door drie mannen in zijn huis in Woensel-Zuid geslagen met een ijzeren staaf. De daders waren op zoek naar een andere man en dachten dat deze in de woning van het slachtoffer logeerde. Toen de 35-jarige man zei dat dat niet zo was, kreeg hij de klappen. Daardoor liep hij een gebroken arm, drie gebroken vingers en blauwe plekken op zijn hele lichaam op. Daarna gingen de daders er vandoor. Na onderzoek zijn twee van hen maandagochtend rond 8.00 uur in hun woningen in Stratum en Woensel-Zuid aangehouden. De derde verdachte is nog spoorloos, maar de politie heeft wel een vermoeden wie het is.

Eindhoven: Zonder rijbewijs, met teveel drank op tegen boom gebotst Op de Fransebaan trof de politie dinsdagochtend rond 3.10 uur een auto aan die tegen een boom was gebotst. Van de bestuurder was geen spoor te bekennen. Uit onderzoek bleek later dat een 18-jarige Eindhovenaar de auto had bestuurd. Hij werd in zijn woning in de Achtste Barrier aangehouden rond 3.20 uur. Hij had de auto van zijn moeder meegenomen zonder dat hij over een geldig rijbewijs beschikte. Ook had hij gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,40 uit. Tegen de jongen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fiets gestolen
Op de 2e Haagstraat is maandag rond 19.20 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag de verdachte man kort voor zijn aanhouding fietsen met een damesfiets op zijn schouder. Deze fiets bleek gestolen te zijn. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Houtse Parallelweg is maandag tussen 15.10 en 18.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 920 voertuigen gecontroleerd. 84 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 91 km/u. Ook op de Gerwenseweg is maandag tussen 18.50 en 21.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 543 gecontroleerde voertuigen reden 104 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 101 km/u.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Kasteel Traverse is maandag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 8 bekeuringen voor het rijden door rood uitgedeeld, 5 voor het rijden op de verkeerde plaats van de weg, 3 voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, 3 voor het niet dragen van een helm, 5 voor het niet dragen van de autogordel en 3 voor fout parkeren.

Deurne: Verlichtingscontrole
Op de Bruggensweg is dinsdagochtend een verlichtingscontrole gehouden. 5 fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was.

Veldhoven: Brand in kampeerwagens
In twee kampeerwagens in Veldhoven is in de nacht van maandag op dinsdag brand ontstaan. In een kampeerwagen aan de Bleker sliepen een 60-jarige man uit Beekbergen en zijn vrouw. Rond 2.30 uur hoorden zij geritsel. Toen ze naar buiten keken zagen ze dat hun camper in brand stond. De man en de vrouw zagen kans om de camper ongedeerd te verlaten. Ook ontstond door de hitte van de brand schade aan autos die in de directe omgeving van de camper geparkeerd stonden. Later die nacht, rond 4.30 uur, ontstond brand in een camper die geparkeerd stond op de Ambachtslaan. De brandweer doofde het vuur in beide gevallen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de beide branden.

Veldhoven: Brand in bedrijf
In een bedrijf aan de Run is maandagavond rond 21.00 uur brand ontstaan. Een container en pallets met karton die in het bedrijf stonden zijn in brand gevlogen. Rond 22.00 uur werd door de brandweer het sein brand meester gegeven. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 25-03-2003 '
Lees ook