Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-05-2002
1e persbericht van zaterdag 25 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist gewond
Bij een aanrijding op de Hurksestraat is vrijdag om 21.40 uur een 50-jarige automobilist uit Veldhoven gewond geraakt. De man reed over de Beemdstraat en sloeg bij de Hurksestraat rechtsaf. Hij nam echter de bocht te ruim en kwam op het rijgedeelte van het tegemoetkomende verkeer. Daar botste hij tegen een tegenligger. De man is met verwondingen aan het hoofd en de buik in het MMC in Veldhoven opgenomen. De andere auto werd bestuurd door een 49-jarige man uit Pijnacker.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
In een woning aan de Jan Bollandlaan is vrijdag om 22.45 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man woont samen met zijn 47-jarige vriendin in deze woning. De man had zijn vriendin en de 12-jarige dochter van de vriendin geslagen. Een 21-jarige buurjongen die te hulp was geschoten werd ook geslagen. De verdachte had gedronken. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dief gepakt
In een horecagelegenheid aan het Stationsplein is zaterdag om 0.50 uur een 40-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden. De man werd door bezoekers van de zaak betrapt toen hij een handtas van een van hen wilde wegpakken. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Kruisstraat is zaterdag om 0.45 uur een 48-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim
1,85 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Vernieling en verzet
Zaterdag om 2.25 uur werd op Neckerspoel een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen zagen dat hij de spiegel van een geparkeerde auto rukte. Hij werd aangehouden. Zijn 21-jarige Eindhovense vriend begon zich met de aanhouding te bemoeien en sloeg een van de politiemensen in het gezicht. Hij liep weg in de richting van het Stationsplein. Daar kon hij worden aangehouden. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak
Vrijdagmiddag is een 17-jarige Eindhovenaar in het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. De jongen wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een woning aan de Papaverstraat op 19 mei. Daar werd video- en audioapparatuur weggehaald. De politie was al eerder bij hem aan de deur geweest om hem aan te houden maar hij was niet thuis. Nu meldde hij zich aan het bureau. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Dronken motorrijder onderuit
Op de Heeklaan is vrijdag om 23.15 uur een 35-jarige Helmondse motorrijder aangehouden. De man was met zijn motor gevallen, maar hij raakte niet gewond. Hij bleek gedronken te hebben en de uitslag van de ademanalyse was bijna 2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brandstichter op heterdaad
Op de Deken van der Hagenstraat is zaterdag om 5.45 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Politiemensen roken in de buurt van de Deken van der Hagenstraat een brandlucht. Ze zagen bij de geluidswal rook en gingen kijken. Daar stond de 23-jarige Helmonder, hij was bezig papier in brand te steken. De man is aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Oirschot: Inbraak
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Markt. Men kwam binnen door een raam op de eerste verdieping van het pand open te breken. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Oirschot: Verdachte van inbraak meldt zich
Een 25-jarige Tilburger heeft zich bij de politie in zijn woonplaats gemeld. Hij vertelde dat hij begin mei een inbraak had gepleegd bij een benzinestation aan de Kempenweg in Oirschot. Hij had spijt en wilde schoon schip maken. De man is voor onderzoek naar Eindhoven gebracht en daar ingesloten. Bij de inbraak werden rookwaren gestolen.

Budel: Alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Midbuulweg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 bestuurders gecontroleerd. Een van hen bleek te veel gedronken te hebben, een 24-jarige automobilist uit Gastel blies 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hooge Mierde: Met tractor onder invloed
Op het Myrthaplein is zaterdag om 2.10 uur een 18-jarige man uit Hooge Mierde aangehouden. Hij was met zijn tractor tegen een geparkeerde auto gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,6 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn trekkerrijbewijs is ingenomen.

Waalre: Aanhoudingen drugshandel
Nadat uit onderzoek was gebleken dat vanuit een woning aan Varendonk drugs werden verkocht is vrijdagavond een actie gehouden. Enkele klanten werden na bezoek aan de woning gehoord. Zij hadden kleine hoeveelheden cocaïne gekocht. Een van hen, een 32-jarige man uit Valkenswaard, was in het bezit van 3 gram cocaïne. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Na het horen van de getuigen werd huiszoeking gedaan in de woning aan de Varendonk. De bewoner, een 40-jarige man, werd aangehouden. Hij wordt verdacht van het handelen in drugs. In de woning werden een kleine hoeveelheid cocaïne en verschillende hulpmiddelen die gebruikt worden bij de handel in drugs gevonden. Dat is allemaal in beslag genomen. De 40-jarige verdachte is eveneens voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Inbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Hunnenberg. De achterdeur is opengebroken. Er zijn cds en twee portemonnees met onbekende inhoud weggenomen.

Bij een inbraak in een woning aan de Stropersberg werd in dezelfde nacht geld, ongeveer 30,=, gestolen. Ook hier werd de achterdeur opengebroken.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 25-05-2002 '
Lees ook